Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ έως 27 Φεβρουαρίου


Engineer

Recommended Posts

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου δίνεται παράταση στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ όλων των υποκειμένων στο φόρο μέχρι την 27 Φεβρουαρίου 2015. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνολική καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

 

Η παράταση των δηλώσεων ΦΠΑ υπαγορεύτηκε τόσο από τις καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 όσο και από τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ από τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

 

Ειδικότερα, για όσους αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι υποχρεούνται σε υποβολή ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες:

 

- Μετά την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης, ως ετήσια δήλωση θα λαμβάνεται η δήλωση του τελευταίου τριμήνου του 2014.

 

- Όμως κατόπιν αιτημάτων των ομοσπονδιών και των σωματείων των λογιστών, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα θα δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλονται κανονικά οι τριμηνιαίες δηλώσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας χωρίς την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής.

 

Με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, όλες οι επιβαρύνσεις εκπροθέσμου που τυχόν καταλογιστούν από το σύστημα θα διαγραφούν οίκοθεν με ενέργειες της φορολογικής διοίκησης.

 

Πηγή: http://www.e-forolog...medium=facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στην ερώτηση του συναδέλφου θα απαντήσω εντελώς κυνικά στο θέμα της απόδοσης του ΦΠΑ.

 

Εφόσον υπάρχουν έσοδα (πχ έχουμε κόψει κάποιο παραστατικό για εργασία την οποία κάναμε) υπάρχει ΦΠΑ προς απόδοση.

Αν ο συνάδελφος εννοεί ότι ΔΕΝ έχουμε έσοδα --και αυτό θέλω να πιστεύω ότι εννοεί-- (πχ έχουμε ΔΕΝ κόψει κάποιο παραστατικό) τότε ΔΕΝ υπάρχει ΦΠΑ προς απόδοση.

 

Γνώμη μου (καθαρά προσωπική, το τονίζω) είναι ότι ο ΦΠΑ επειδή δεν μας ανήκει, δεν είναι έσοδό μας και ούτε έχουμε το δικαίωμα να το θεωρήσουμε ως τέτοιο, αλλά λειτουργούμε ως ενδιάμεσοι στην απόδοσή του πρέπει πάντα να αποδίδεται (και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ζητηθεί η τελευταία) και όχι να θεωρείται ως έσοδό μάς.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.