Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέα σελίδα για Attica - ΤΣΜΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

Α μπράβο για να ξέρουμε τι λέμε και όχι τι μας συμφέρει.....Ξεχάστε μειώσεις στις εισφορές καθώς κανείς δεν έχει δεσμευτεί για κάτι τέτοιο...Ειδικά τώρα που τα κουκιά δεν βγαίνουν, περισσότερες πιθανότητες έχουν επιπλέον αυξήσεις παρά η μείωση που όλοι θέλουν αλλά ποτέ δεν θα έρθει. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η έξοδος του εγκληματια Σελιανάκη είναι θετικό. Κατά τη γνώμη μου πρέπει στον συγκεκριμένο κύριο να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες για απιστία όσον αφορά τη θητεία του στην προεδρία του ΤΣΜΕΔΕ διότι οδήγησε πολλούς μηχανικούς στην διαγραφή, άλλους στην καταστροφή και σίγουρα όλους σε νευρικό κλονισμό ενώ υποτίθεται ότι δουλειά του είναι να προασπίζει τα συμφέροντα του ταμείου που ανείκει στους μηχανικούς. Από κει και πέρα αν η νέα κυβέρνηση δεν πάρει μίσω τις αυξήσεις άμεσα θα μας βρει και αυτή απέναντί της.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος 3986/2011 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου» νόμος «μνημονιακός», όρισε ότι από την 1.7.2011, οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ οι οποίοι από την ίδρυση του ταμείου (πάνω από 70 χρόνια) κατατάσσονταν υποχρεωτικά μόνο στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, υποχρεώνονται να αλλάζουν ασφαλιστική κατηγορία ανά τρία χρόνια, με αύξηση εισφορών σε κάθε νέα κατηγορία τουλάχιστον 20%, μέχρι να φθάσουν τη 14η (με εισφορές τότε 13.684,20 ευρώ το χρόνο).


Αυτή η διάταξη θα καταργηθεί και άμεσα. Αυτό λέει η λογική, ο ρεαλισμός, η δικαιοσύνη και οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση των «μνημονικών» νόμων. Και μάλιστα πρέπει να καταργηθεί αναδρομικά από 1.7.2011. Αυτό είναι το ελάχιστο για το ασφαλιστικό των μηχανικών. Δεν μπορεί να μη γίνει. Στις 25 Γενάρη άλλαξε η κυβερνητική πλειοψηφία και η κυβέρνηση. Η κατάργηση του υποχρεωτικού των ασφαλιστικών κατηγοριών δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στο ταμείο. Αντίθετα δημιουργεί ισορροπία, κανονικότητα, εμπιστοσύνη, εξασφαλίζει έσοδα, ανακουφίζει τους ασφαλισμένους. 


Link to comment
Share on other sites

20.11.2013

Δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας και χαμηλότερων ασφαλίστρων -λόγω της κρίσης και με «τίμημα» την αντίστοιχη μείωση της μελλοντικής σύνταξης- δίνει, έως το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατά προτεραιότητα, στους μηχανικούς - ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.

Την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης «ανοίγει» τον δρόμο για αντίστοιχη πρόβλεψη ενδεχομένως και σε άλλα Ταμεία αυτοαπασχολουμένων (όπως στον ΟΑΕΕ), προανήγγειλε χθες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντησή του με τους προέδρους των Επιστημονικών Συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών Γ. Στασινό, Μηχανολόγων Τ. Ευσταθίου και Αρχιτεκτόνων Μυρτώ Δεσποτίδη.

Οι πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων των Μηχανικών υπέβαλαν το αίτημα του κλάδου για τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων του ΕΤΑΑ. Και, κυρίως, για τους νέους μηχανικούς οι οποίοι λόγω της ανεργίας στον κλάδο και μετά τις αυξήσεις των εισφορών οι οποίες επιβλήθηκαν σε εφαρμογή του ν.3986/2011 αδυνατούν να καταβάλουν τα ασφάλιστρα που προβλέπει το Ταμείο. «Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες καθιστούν άμεση την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι σχετικές με το αίτημα προϋποθέσεις και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους για την διευθέτηση του αιτήματος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων κανόνων της ανταποδοτικότητας στις συνταξιοδοτικές τους παροχές», δήλωσε ο Γ. Βρούτσης.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς τα παιδιά του Τσίρυζα με τις αρνητικές τους...Πλάκα έχετε ρε μπαγάσιδες

Edited by ikaros13
  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι καμιά φορά αντί για μια ανώδυνη αρνητική ψήφο, να αντιπαραθέτουμε τον λόγο μας και τα επιχειρήματα της διαφωνίας μας  για να γίνεται και πιο επικοδομητική η συζήτηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δεν διαφωνώ με κανέναν, οι αρνητικοί ψήφοι προφανώς δεν με αφορούν, κατέθεσα τη γνώμη μου με καθαρότητα, επιχειρήματα και στοιχεία συγκεκριμένα. Πρέπει όλοι οι μηχανικοί, το ΤΕΕ, οι σύλλογοι, οι παραταξεις να απαιτήσουν άμεσα την καταργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών. Τώρα είναι η ευκαιρία. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνει, γιατί είναι αδιανόητο να μη γίνει. Αν πάλι αυτό δεν γίνει, τι περιμένει κανείς άλλο να λυθεί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.