Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τ.Α. σε εργοστάσιο με λέβητα μαζουτ


ΗΛΙΑΣ Ζ.

Recommended Posts

καλησπέρα, επισκέφτηκα εργοστάσιο για να κάνω προσφορά για Τ.Α.. Το εργοστάσιο παρασκευάζει χυμό και διαθέτει λέβητα με μαζούτ..ο Τ.Α. έχει δικαίωμα να κάνει τις αναλύσεις για το δείκτη αιθάλης και την περιεκτικότητα των αερίων αποβλήτων σε CO2 ? Μου ζήτησε να συμπεριλάβω στην τιμή και τις παραπάνω αναλύσεις? γνωρίζει κάποιος κάθε πότε γίνονται?

Link to comment
Share on other sites

Αλλο το να εισαι ΤΑ, αλλο να εισαι καυστηρατζης. Αυτοι θελουν να γινεις ο ΤΑ τους, και να εκτελεις ταυτοχρονα και καθηκοντα καυστηρατζη. Σαν μηχ μηχ εχεις δικαιωμα να κανεις καυσαναλυσεις, εφοσον φυσικα ξερεις, και εχεις και τον καταλληλο εξοπλισμο. Πρεπει να ενεργοποιησεις τους αναλογους ΚΑΔ υποθετω, πιθανον να χρειαζονται και κινησεις στην νομαρχια, να δηλωθεις εκει κτλ??

Καθε ποτε πρεπει να γινονται καυσαναλυσεις δεν ξερω, εχω την εντυπωση οτι εχει να κανει με την ισχυ του λεβητα... οσο μεγαλυτερος τοσο πιο συχνα. Ψαξε με την αναζητηση, ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν παλιοτερα θεματα να παρει πληροφοριες

Ψαξε για "φυλλο ελεγχου λεβητα"

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Σαν Τ.Α. μπορείς να απαιτήσεις τους ελέγχους του λέβητα απο εξωτερικό συνεργείο. Μην ενδώσεις σε θέματα που δεν αφορούν τα καθήκοντα του Τ.Α.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι.. στο ίδιο εργοστάσιο όταν πήγα να ρωτήσω κάτι στο βιομηχανίας μου είπανε ότι δεν υπάρχει επιβλέπων μηχ/κος και επειδή παραιτήθηκε ο προηγούμενος έχουμε δικαίωμα σε 15 ημέρες να δηλώσουμε άλλον γιατί θα κλείσουν το εργοστάσιο..επειδή μου το πρότειναν σε εμένα, γνωρίζεις κανείς τι αρμοδιότητες έχει ο επιβλέπων μηχ/κος και πόσο χρονικό διάστημα επιβάλλετε να βρίσκεται στο εργοστάσιο? 

Link to comment
Share on other sites

Αρμοδιότητες του επιβλέποντα Μηχανικού είναι η ευθύνη για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων - εξοπλισμού, έναντι των εργαζομένων αλλά και τρίτων. Η μη σύννομη λειτουργία ή η δημιουργία "προβλημάτων" βαρύνει τον επιβλέποντα, ειδικά αν δεν έχει αναγράψει σχετικές παρατηρήσεις στο ειδικό για το σκοπό βιβλίο (ανάλογο του Τ.Α.).

Δεν υπάρχει χρονικό διάστημα που να επιβάλλεται η παρουσία του.Έχει όμως την ευθύνη για όλο το διάστημα λειτουργίας.

Η "ευθύνη" του είναι μεγαλύτερη απο αυτή του Τ.Α. και γενικά έχει πιό εύκολα, πιο συχνά και πιο σοβαρά "μπλεξίματα" ειδικότερα για εργοστάσια όπως περιγράφεις παραπάνω. Ανέλαβέ το αν θεωρείς οτι κατέχεις το αντικείμενο των Η/Μ, ή πήγαινε πολλές ώρες ώστε να το μάθεις καλά, διαφορετικά κινδυνεύεις να έχεις "μπλεξίματα". Ο προηγούμενος γιατί παραιτήθηκε - έφυγε ? Μήπως ο εργοδότης δεν έκανε τίποτε απο αυτά που ζητούσε ? Μήπως δεν τον πλήρωνε ?

Όρισε αποζημίωση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης και την ευθύνη που αναλαμβάνεις. Αν γίνεις και Τ.Α. μην ενδώσεις - κατά την γνώμη μου - σε αποζημίωση λιγότερη απο 30-35 €/ώρα απασχόλησης του Τ.Α. (λόγω επικινδυνότητας). Εννοείται οτι σαν επιβλέπων θα πρέπει να ζητήσεις αποζημίωση αρκετά παραπάνω απο αυτή του Τ.Α. Όλα τα παραπάνω στα λέω απο προσωπική εμπειρία, κράτα όσα θες. Πάντως το πρόβλημα με τον χρόνο το έχει αυτός.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Αρμοδιότητες του επιβλέποντα Μηχανικού είναι η ευθύνη για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων - εξοπλισμού, έναντι των εργαζομένων αλλά και τρίτων.

 

Τα παραπάνω σε ποιο νόμο αναγράφονται? Θεωρητικά δεν είναι υπεύθυνος μόνο για τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.