Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»


Engineer

Recommended Posts

Το έργο του πανελλαδικού δειγματοληπτικού ελέγχου των ενεργειακών παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» ανέλαβε το πατρινό γραφείο ενεργειακών επιθεωρητών Παναγιώτη Αθανασόπουλου και Αλέξανδρου Ποντικόπουλου.

 

Η ανάθεση του έργου έγινε από το ΕΤΕΑΝ κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού και άρχισε ήδη να υλοποιείται στις αρχές Φεβρουαρίου από την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

 

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

 

Οπως ανέφερε στην «Π» ο εκ των υπευθύνων του γραφείου, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, το 2015 θα γίνουν συνολικά 160 έλεγχοι, σε τυχαίο δείγμα κατοικιών που υλοποίησαν έργα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», μετά από κλήρωση που έκανε το ΕΤΕΑΝ.

 

Το γραφείο των πατρινών ενεργειακών επιθεωρητών πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους και μετρήσεις, για να διαπιστώσει κατά πόσο εφαρμόστηκαν τα εγκεκριμένα ενεργειακά έργα του προγράμματος και αν τα χρήματα που εγκρίθηκαν και δόθηκαν υπό την μορφή επιδότησης 70%, διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο των ελέγχων, οι ιδιοκτήτες κατοικιών που υλοποίησαν το πρόγραμμα, καλούνται να αξιολογήσουν και την αποτελεσματικότητα των ενεργειακών παρεμβάσεων και όπως τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εντυπωσιακή αλλαγή στις συνθήκες διαβίωσης.

 

Οπως είπε χαρακτηριστικά, οι ενδιαφερόμενοι μιλούν με ενθουσιασμό για την αποτελεσματικότητα των εργασιών που έγιναν για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους μέσω του προγράμματος, καθώς διαπιστώνουν μια θεαματική αλλαγή στις συνθήκες διαβίωσης και μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής τους.

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

 

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ακόμα ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» έχει σαφή στοιχεία βελτίωσης κυρίως στην απόδοση της θέρμανσης αλλά και της ψύξης, γι΄ αυτό και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μέσω του ΕΣΠΑ.

 

Οπως σημείωσε, μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 30.000 έργα και λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, ο προϋπολογισμός για το 2015 έχει ήδη καλυφθεί.

 

Πηγή: http://pelop.gr/defa...le&DocID=217510

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια η ανάθεση να δούμε πόσο χρεώθηκε το μ²;

Διόρθωση, δεν πάει με το μ² αλλά με το "τεμάχιο". Ο διαγωνισμός είχε αρχική τιμή 14.999€ με ΦΠΑ για 160 ελέγχους. http://www.etean.com.gr/PublicPages/OpenAttachment.aspx?ID=326

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Θα κανουν 160 ελεγχους για 15000? Δηλ ουτε 100 ευρω ο ενας?  :confused: Και προφανως εξοδα μετακινησης κτλ κτλ περιλαμβανονται στα 15000? Καλα, τι θα τους μεινουν?

Link to comment
Share on other sites

1. Ο διαγωνισμός είχε αρχική τιμή 14.999€.

2. Η ανάθεση του έργου έγινε από το ΕΤΕΑΝ κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού.

=>3. 160 έλεγχοι για 5.000€ ίσως?

 

Πάντως από τους 160 ελέχγους πιστεύω ότι οι 120 θα είναι στην Αθήνα. Αν προετοιμαστείς καλά και οργανωθείς τους βγάζεις σε ένα μήνα. Άντε ακόμη ένας για να συντάξεις τα απαραίτητα έγγραφα.

Τώρα αν σου κάτσουν έλεγχοι σε Ορμένιο, κάτω Παρτάλι, άνω βρυσούλα κ.ο.κ. τότε πρέπει να το συνδυάσεις με διακοπές...

 

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε το τελικό ποσό και το αν συμπεριλαμβάνονται οδοιπορικά, ξενοδοχεία κτλ.

Edited by Charlie
Link to comment
Share on other sites

15000 ειναι η μεγιστη αμοιβη.. Οχι κατ'αναγκη και η αμοιβη με την οποια πηραν τη δουλεια..

Πολυ σωστος, δεν προσεξα οτι εγραφε "αρχικη". Αν δεν περιλαμβανονται οδοιπορικα και εξοδα διαμονης/τροφης ενταξει... τι να λεμε. 

 

Υπάρχει ένα κομβικός σημείο:

 

Ποιός θα ελέγξει τον ελέγχοντα;

 

Μήπως κανείς;

Αυτο αστο καλυτερα....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα κομβικός σημείο:

 

Ποιός θα ελέγξει τον ελέγχοντα;

 

Μήπως κανείς;

 

+1

 

αλλά να σκεφτούμε παραπέρα....μην πάρει και καφέ ο ελέγχοντας :mrgreen:

 

 

υγ φάγαμε και το - λες και ζούμε κάπου αλλού που δεν συμβαίνουν αυτά.....αλλά έτσι είναι κάποιοι ονειροβατούν....σαν ναπηγαίνεις για δουλειά ελβετία χωρίς να ξέρεις τίποτα από γερμανικά-αγγλικα-ιταλικά-γαλλικά....μόνο ελληνικά

Edited by akius
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.