Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα αναμενόμενα μεγάλα έργα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020


Engineer

Recommended Posts

Εδώ και 30 χρόνια όλα τα μεγάλα έργα γίνονται με την οικονομική στήριξη του ΕΣΠΑ. Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 κυμαίνεται περίπου στα 26 δις ευρώ και θα είναι επίσης ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια της χώρας τα επόμενα χρόνια. Μέσα από αυτό το εργαλείο θα δούμε να υλοποιούνται πολύ σημαντικά έργα που σήμερα είναι απλά μακέτες. Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα;

 

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ

Τα έργα Μετρό στην Αθήνα θα τα δούμε με την δημοπράτησης του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 από το Άλσος Βείκου μέχρι το Γουδή με 14 σταθμούς. Επίσης θα δούμε την επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη μέχρι το Ίλιον με 3 σταθμούς. Αμφίβολο είναι αν θα δούμε την υπογειοποίηση της γραμμής 1 από το Φάληρο στον Πειραιά με 1 νέο σταθμό.

 

Στην Θεσσαλονίκη δυστυχώς λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των 2 πρώτων έργων για τη βασική γραμμή και την επέκταση προς Καλαμαριά, δύσκολα θα δούμε την επέκταση Δημοκρατίας-Σταυρούπολη-Ευκαρπία, με 5 σταθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ελπίζουν σε κάποια μελλοντική αναθεώρηση του ΕΣΠΑ...

 

ΕΡΓΑ ΤΡΑΜ

Στην Αθήνα θα δούμε την επέκταση του μέσου από το κέντρο προς Πατησίων και ένα μικρό έργο προς στο σταθμό Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. Αίνιγμα παραμένει η ανάπτυξη Τραμ στην Θεσσαλονίκη

 

ΕΡΓΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Θα ολοκληρωθεί πλήρως ο βασικός διάδρομςο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το τμήμα Κιάτο-Ψαθόπυργος.-Ρίο. Στην Αθήνα θα δούμε το έργο της επέκτασης από το Κορωπί μέχρι το Λαύριο για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Το νέο μεγάλο έργο θα είναι όμως ο εκσυγχρονισμός του τμήματος Προμαχώνας-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο που θα αποκτήσει και ηλεκτροκίνηση.

 

Στη Θεσσαλία θα δούμε να ηλεκτροκινείται και το τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος ενώ θα ολοκληρωθούν τα έργα στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνας και οι συνδέσεις με τα λιμάνια Καβάλας και πιθανότατα Βόλου.

 

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Δεν προβλέπονται πολύ μεγάλα έργα καθώς οι βασικες ανάγκες της χώρας καλύφθηκαν πλην μίας (του ΒΟΑΚ). Ωστόσο θα δούμε έργα στην Εύβοια (παράκαμψη Χαλκίδας), των κάθετων αξόνων Ξάνθη-Εχίνος και Ιωάννινα-Κακαβιά αλλά και του οδικού άξονα Σέρρες-Δράμα-Καβάλα. Έργα περιμένουμε στους οδικούς άξονες Αγρίνιο-Καρπενήσι, Τρίκαλα-Άρτα, Κόρινθος-Επίδαυρος, Κολύμπια-Λίνδος.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....-εσπα-2014-2020

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

.....και ακομα απο τα Τεμπη περναμε.......και τη ζώη μας κορωνα γραμματα παιζουμε για το Αθηνα- Θεσσαλονικη.

Α, ναι ξέχασα, ο Σόιμπλε φταίει....

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.