Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

Πελατεία στον κλάδο μας υπάρχει.

 

Ρίξε απλά μια ματιά στον επαγγελματικό οδηγό τις περιοχής σου στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με υλικά για την οικοδομή όπως αδρανή, μπετό, τούβλα, κεραμίδια, ξυλεία, πλακάκια, μονωτικά, κουφώματα, κλιματιστικά, λέβητες, αντλίες θερμότητας, πιεστικά νερού, κτλ.

 

Θα δεις εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Αττική. Η κάθε τέτοια επιχείρηση για να επιβιώσει πρέπει να κάνει τζίρο άνω του 1.000.000€, συνεπώς μιλάμε για τζίρο δις ευρώ. Αν όλα αυτά τα υλικά τα χρησιμοποιούσαν μόνο σε νόμιμες δουλειές τότε με βάση το πλήθος πελατών που έχουμε οι μηχανικοί θα έπρεπε η κάθε δουλειά να είναι ουρανοξύστης. 

 

Στην πράξη όμως δεν έχουμε πολλή δουλειά επειδή τους πελάτες μας τους παίρνουν λαθρομηχανικοί/αδήλωτα συνεργεία που δεν βγάζουν τις προβλεπόμενες άδειες, ούτε 48ωρη ενημέρωση για να γλιτώσουν τα έξοδα της τεχνικής έκθεσης μηχανικού. 

 

Μερικά παραδείγματα:

- μεταλλικές κατασκευές. Χωρίς σχόλια http://www.michanikos.gr/topic/40184-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

- οι ανακαινίσεις. Θέλουν κανονικά 48ωρη ενημέρωση, οπότε απαιτείται τεχνική έκθεση Π/Μ για τις διαρρυθμίσεις/ βαψίματα/κτλ και από Η/Μ για τις εγκαταστάσεις.

- η εγκατάσταση κλιματιστικών και επιτοίχιων λέβητων απαιτεί τεχνική έκθεση Η/Μ για 48ωρη ενημέρωση. Δεν νομίζω καμία από τις γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών που πουλάνε κατά χιλιάδες τα κλιματιστικά να έχουν κάνει την τεχνική έκθεση, ούτε καν ελέγχουν αν τα καλώδια αντέχουν την ισχύ της μονάδας μην πιάσουν φωτιά.

- αντικατάσταση στέγης. Δεν ξέρω σκεπατζή που να βγάζει άδεια μικρής κλίμακας για στέγες σε χωριά ή μονοκατοικίες.

- πέργκολες. Έρχεται ο μάστρο μήτσος, συνδέει όπως όπως τα ξύλα/σίδερα και έτοιμη η δουλειά.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.