Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στο Λονδίνο τα πρώτα «πράσινα» ταξί με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων


Engineer

Recommended Posts

Ο πρώτος στόλος ταξί με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων ξεκίνησε να μεταφέρει επιβάτες ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος.

«Αναπτύσσουμε το νέο ταξί εδώ και δέκα χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερα από ένα εκατομμύρια μίλια δοκιμών», δήλωσε ο Γκόρντον Ντίξον, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρήσεων της κατασκευάστριας εταιρείας Frazer-Nash με έδρα το Σάρεϊ, νότια του Λονδίνου.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μας δόθηκε η κατάλληλη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία ώστε να λειτουργήσουμε πιλοτικά όπως τα συμβατικά ταξί», πρόσθεσε.

 

 

Το όχημα διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα και ένα μικρό βοηθητικό βενζινοκίνητο κινητήρα, ώστε να καλύπτονται ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα αν χρειαστεί. Ο βενζινοκινητήρας δεν κινεί σε καμία περίπτωση τους τροχούς, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί όποτε απαιτείται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου, αφαιρώντας κατά αυτόν τον τρόπο το άγχος της αυτονομίας.

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, ο βενζινοκινητήρας είναι ενός λίτρου και μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία του αυτοκινήτου μέσα σε δέκα λεπτά.

 

Posted Image

 

Τα νέα οχήματα αποτελούν τα πρώτα που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σκοπεύει όλα τα ταξί της πόλης να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων έως το 2018.

 

Posted Image

 

 

Το ημερήσιο κόστος λειτουργίας των νέων ταξί θα είναι έως και 13 ευρώ χαμηλότερο, ενώ οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να επωφεληθούν επιπλέον από τους νέους σταθμούς ηλιακής φόρτισης που αναπτύσσει η ίδια εταιρεία, όπου η μπαταρία των οχημάτων θα επαναφορτίζεται πρακτικά δωρεάν.

 

Τα καινοτόμα ταξί προσφέρουν επίσης πλήρη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι εξοπλισμένα με μία διαφανή πανοραμική οροφή για πιο άνετες περιηγήσεις στα αξιοθέατα της πόλης.

 

Πηγή: http://www.naftempor...mpes-kausaerion

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Από την δεκαετία του 1970 , την εποχή που φτιάχνονταν στην χώρα τα μικρά φορτηγάκια , πόνυ , φάρμα , φοξ και αμίκο , πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό , τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο , ο Κώστας Καββαθάς των 4Τ είχε προτείνει να φτιαχτεί από αυτές τις εταιρείες το ελληνικό ταξί . Αλλωστε τότε φτιάχναμε εδώ τα αστικά λεωφορεία .

 

Δεν προχώρησε , γιατί ήταν πιό έξυπνο να είσαι δημόσιος υπάλληλος και να είσαι χαλαρός .....

 

Οπότε μην μιλάτε γιά τους άλλους . Και εδώ κάποτε τα έλεγαν κάποιοι , αλλά σε ώτα μη ακουόντων .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.