Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φορολογικά για άδεια κατεδάφισης


johnjohn1

Recommended Posts

Υπάρχει κάποια συγκεντρωτική λίστα ή εγκύκλιος που συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον φορολογικό έλεγχο στην πολεοδομία σχετικά με την έκδοση άδειας κατεδάφισης?Λογικά πρέπει να είναι παρόμοια με αυτά της άδειας δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι αυτά που περιγράφονται στο Ν.4030/12.

 

Από εκεί και πέρα μπορεί να έχεις κάποιες διαφορές πχ. σε στην υδομ θεσ/νίκης από όσο θυμάμαι δεν ζητάνε φορολογική ενημερότητα αλλά θέλουν κατάθεση αμοιβών στην ΕΤΕ.

 

Ίσως να ρωτούσες στον έλεγχο φορολογικών της αρμόδιας υδομ αν θέλουνε κάτι επιπλεόν ή λιγότερο από αυτά που αναγράφει στο νόμο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε στο 4030 δεν αναφέρει πουθενά όμως ούτε και το ΙΚΑ που χρειάζεται να έχει πληρωθεί κάποια προκαταβολή αλλά ούτε και το ΤΑΠ. Αυτά δεν υπάρχουνε κάπου συγκεντρωτικά? Εκτός και αν αναφέρονται μέσα στο νόμο και δεν τα έχω δει εγώ. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε τα πολύχρωμα αλλά ούτε και οι κρατήσεις

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Αν κοιτάξεις το άρθρο 2 του Ν.4030/11 παρ. ιδ θα δεις ότι αναφέρει "αποδεικτικά κατάθεσης κρατήσεων και εισφορών των μελετητών", προσωπικά υποθέτω ότι μέσα σε αυτά είναι και η προκαταβολή για το ΙΚΑ. Το βλέπω απίθανο να μπορείς να περάσεις έλεγχο φορολογικών χώρις αυτό.

 

Το πολύχρωμο από όσο ξέρω έχει καταργηθεί. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το ΤΑΠ, ισχύει το ΚΗ' (εδώ για Δήμο Θεσ/νίκης 40% εισπράττει ο Δήμος και 60% στην ΔΟΥ) και κάτι άλλες κρατήσεις στην ΔΟΥ. ΤΣΜΕΔΕ ιδιοκτήτη και μηχανικών, ΦΕΜ μηχ/κών, συμφωνητικό που να αναγράφει νόμιμη και συμφωνηθείσα αμοιβή για έκαστο μηχανικό, εκτύπωση αναφοράς με α/α έργου από ΤΕΕ.

 

Πάνως εδώ η ΥΔΟΜ δίνει και γραπτώς τι χρειάζεται για κάποιες περιπτώσεις (πχ. κατεδάφιση, αλλαγή χρήσης, νομιμοποίηση) για αυτό όπως προείπα σου προτείνω να πας και από εκεί να ρωτήσεις αν χρειάζεται κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Μπορείς να μου διευκρινισεις το ΚΗ' λίγο?. Ρώτησα αλλά δεν έχει και μεγάλη υπομονή ο υπάλληλος

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει σχετικό νήμα για το ΚΗ' στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

http://www.michanikos.gr/topic/8947-%CE%A0%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%9A%CE%97-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AE%CF%82/

 

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να πας στον έλεγχο φορολογικών και να ρωτήσεις αν και τι ποσοστό από το ΚΗ' εισπράττει ο Δήμος. Λογικά θα ξέρουν να σου πούνε που να το πληρώσεις. Το υπόλοιπο στη ΔΟΥ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σχετικά με αυτά που ρωτάς

 

1) ναι το ΚΗ' βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

 

2) Ναι στον Δήμο αν πας στο ταμείο και πεις ότι θες να πληρώσεις το τάδε ποσό (να το έχεις υπολογίσει βάσει προϋπολογισμού της άδειας) ναι θα σου κόψουνε παραστατικό για αυτό το ποσό στο όνομα του ιδιοκτήτη.

 

3) στην ΔΟΥ στο τμήμα οίκοθεν πληρώνεις το ποσό του ΚΗ' που αντιστοιχεί (μπορεί να πληρώνεται και όλο στον Δήμο όμως - για αυτό σου είπα ρώτα στην υδομ) μαζί με κάποιες άλλες κρατήσεις.

 

Αν έχεις εμπορικό λογισμικό θα σου τυπώνει σίγουρα το σημείωμα κατάθεσης εισφορών το οποίο αναγράφει τα ακριβή ποσά κρατήσεων που πρέπει να πληρωθούν και σε ποιό φορέα.

 

Τίτλο ιδιοκτησίας δεν μου έχουν ζητήσει πότε όταν πήγα να πληρώσω εισφορές για έκδοση άδειας σε Δήμο, ΔΟΥ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Από παλιότερη άδεια κατεδάφισης βρήκα παραστατικό της ΔΟΥ από το οποίο φαίνεται ότι όλα πληρώθηκαν εκεί με ένα παραστατικό με διαφορετικά ΚΑΕ επάνω για το κάθε ποσό(και του ΔΗΜΟΥ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.