Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

4178/13 και κατάστημα εμπορίας Γεωργικών Φαρμακων


teerroreer

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Έκανα μια τακτοποίηση σε ισόγειο μαγαζί το οποίο τώρα θα ενοικιαστεί ως κατάστημα με γεωργικό εξοπλισμό και φάρμακα.  

Ο ενοικιαστής δεν μπορεί να βγάλει άδεια λειτουργίας γιατί θέλει οικοδομική άδεια το κτήριο, είπαν από την υπηρεσία ανάπτυξης γεωργίας. 

Πολλές λεπτομέρειες δεν ξέρω γιατί δεν θα την εκδώσω εγώ, την άδεια λειτουργίας, αλλά σας δίνω ένα έγγραφο με την οδηγία που

δόθηκε στην υπηρεσία γεωργίας. Κάποια συγκεκριμένη υπόθεση δημιούργησε προβλήματα από ό,τι καταλαβαίνω

03.03. Σωτηρίου νομιμοποιημένο 4178 2013 (1).doc

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΜΑ: «Εμπορία γεωργικών φαρμάκων – Νομιμοποιημένο κτίριο (ν.4178/2013)»


ΣΧΕΤ.: 1. Η από 14-1-2015 επιστολή – καταγγελία σας.


2. Το με αριθ. πρωτ. 51/933/7-1-2015 έγγραφο της υπηρεσίας μας


Σε απάντηση της από 14-1-2015 επιστολής καταγγελίας σας, σας γνωρίζουμε ότι η διερεύνηση του θέματος απαιτεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό, όπως προέκυψε από συνεννόηση, θα τεθεί έγγραφο ερώτημα.


Μόλις ληφθεί νομική γνωμοδότηση επί του θέματος η υπηρεσία μας θα σας ενημερώσει.


Μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης του θέματος και της λήψης νομικής γνωμοδότησης, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται όπως στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, δεν αποδέχονται τις αναγγελίες έναρξης εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνουν οικοδομική άδεια σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 159/2013 (ΦΕΚ Α΄251), αλλά προσκομίζονται δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 4 του ν. 4178/2013 (ΦΕΚ Α΄174).


 


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν διάβασαν όλο τον 4178

όπως 

 

Εγκ 4  Παρ. 6 : Με την παρούσα διάταξη επιτρέπεται σε όλους τους φορείς να χορηγούν άδειες εγκατάστασης, λειτουργίας κ.λ.π. σε κτίρια ή τµήµατα κτιρίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) ή του ν. 4178/13, εφ’ όσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις του κάθε φορέα.

Στις περιπτώσεις αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, που δεν απαγορευόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδοµικής άδειας ή κατά το χρόνο εγκατάστασης της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, αλλά σήµερα η συγκεκριµένη χρήση δεν επιτρέπεται από τους ισχύοντες όρους και περιορισµούς δόµησης στη θέση του ακινήτου, που έχουν υπαχθεί στο ν. 4178/13 κατά τα οριζόµενα στην παρ. 12 του άρθρου 23 του νόµου, δεν απαιτείται η προσκόµιση βεβαίωσης χρήσεων γης και δεν επηρεάζεται η λήψη άδειας εγκατάστασης, λειτουργίας κ.λ.π.

 

Άρθρο 30
Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Α΄
1. Από τη δημοσίευση του παρόντος κάθε διάταξη που ρυθμίζει ζητήματα του παρόντος νόμου καταργείται αυτοδικαίως με την επιφύλαξη των οριζομένων στον παρόντα νόμο.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ αυτά είπα, και ας μην ήταν δικιά μου δουλειά, αλλά... είναι και πόσο θα ασχοληθεί και ο συνάδελφος που ανέλαβε.

(Btw, πολύ ωραία φωτογραφία ΚΑΝΑ, να σου ζήσουν! εμείς κάνουμε baby sitting στο γραφείο, χαχαχα)

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και γω μια ερώτηση, καθώς έχω μια παρόμοια περίπτωση, σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, είχαν τακτοποιηθεί 24τμ ως βοηθητική χρήση-αποθηκευτικός χώρος. Ο καινούργιος ενοικιαστής θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο -γεωπονικά, λιπάσματα κτλ - και σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει σαν γραφείο. Θα έχει πρόβλημα καθώς δεν είναι τακτοποιημένο ως χώρος κύριας χρήσης?

 

Επίσης για κάποιου είδους σκίαση-στέγαση των λιπασμάτων κτλ υπάρχει νόμιμη λύση για το συγκεκριμένο οικόπεδο?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι χρειάζονται βεβαίωση κ/χ 

(ρώτα στο σύλλογό τους για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

ή βρες το sait τους)

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και γω μια ερώτηση, καθώς έχω μια παρόμοια περίπτωση, σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο, είχαν τακτοποιηθεί 24τμ ως βοηθητική χρήση-αποθηκευτικός χώρος. Ο καινούργιος ενοικιαστής θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο -γεωπονικά, λιπάσματα κτλ - και σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει σαν γραφείο. Θα έχει πρόβλημα καθώς δεν είναι τακτοποιημένο ως χώρος κύριας χρήσης?

 

Επίσης για κάποιου είδους σκίαση-στέγαση των λιπασμάτων κτλ υπάρχει νόμιμη λύση για το συγκεκριμένο οικόπεδο?

δεν έχει καθόλου ΚΧ να δείξει εκεί το γραφείο; (που δεν ξέρω καν αν απαιτούνται για τη χρήση αυτή)

και μετά ας το κάνει όπου θέλει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα να γράψω μερικά στοιχεία για την παραπάνω υπόθεση.

 

Για όποιον ενδιαφέρεται και περιμένει νομική γνωμοδότηση,ή προσπαθεί να μάθει εαν έχει βγεί απόφαση από τους νομικούς συμβούλους,καλύτερα να μην περιμένει από εκεί.

 

Το παραπάνω έγγραφο είναι από τον Γενάρη του 2015,διότι κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει καταγγελία στον συνάδελφο του,που είναι με τον νόμο 4178,επειδή πίστευε ότι δεν είναι νόμιμος γιατί δεν κατέχει οικοδομική άδεια.

Τι έχει γίνει από τότε?Πολύ λίγα πράγματα.

 

Το μόνο χαρμόσυνο είναι ότι το έγγραφο αυτό...εφυγε επιτέλους από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Δηλαδή...το έγγραφο αυτό,ενώ το υπουργείο έλεγε ότι περιμένει νομική γνωμοδότηση,δεν είχε πάει ποτέ στους νομικούς 

συμβούλους!

Έπερνες όμως τηλέφωνο στην υπηρεσία του υπουργείου και η απάντηση ήταν ότι περιμένουμε νομική γνωμοδότηση.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι γινετε στην πραγματικότητα παρόλο που κάποιος τους έλεγε ότι δεν υπάρχει το έγγραφό σας στους νομικούς συμβούλους.Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει εκ'νέου ένα έγγραφο.

Έτσι φθάσαμε κοντά στο τέλος του 2016 και επιτέλους βρέθηκε ένας υπευθυνος να ασχοληθεί με το θέμα και να διαβεβαιώσει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του.

Και πράγματι,μετά από τόσο καιρό αδιαφορίας στα τηλέφωνα,email και σε επιστολές, βρέθηκε μια λύση. Όχι βεβαια ότι βγηκε απάντηση αλλά τουλάχιστον το ζήτημα έφθασε κάπου που λένε ότι θα το διευθετήσουν.Δεν θα πώ περισσότερα για εδώ,αν και επρεπε να γράψω πολλά για την ανευθυνότητα τους αλλά επειδή υπάρχει ένας αξιόλογος άνθρωπος στην υπηρεσία που ενδιαφέρθηκε να εξυπηρετήσει θα σταματήσω...

 

Και ο γολγοθάς συνεχίζεται...

Έχουμε πλέον 2017,και περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο,αλλά το ζήτημα πλέον είναι στον υπουργό.

Έχει ενημερωθεί λέει ο υπουργός.

Αυτό είναι σίγουρο πλέον ότι θα το ακούμε για χρόνια,διότι  κανείς μα κανείς δεν ασχολείτε με το ζήτημα.

Η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική,διότι καταλαβαίνεις ότι θρασύτατα κάποιος εκει μέσα σε κοροϊδεύει ή νομίζει ότι το έχει κάνει.

Ειλικρινά πιστέυω ότι από εναν μονο αρμόδιο μπορεί κάποιος να πάρει απάντηση,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει στο τηλέφωνο ή μάλλον να  βρεθεί στην υπηρεσία.

Υπάλληλοι-σύμβουλοι του υπουργού,δεν εξυπηρετούν τίποτα.Απλά δικαιολογούν την θέση τους εις βάρος του πολίτη. Όταν ζητάς να μιλήσεις με τον δ/ντή,αυτός λείπει.

Ζητάς την ώρα που θα έρθει...καλείς...και μάντεψε....αυτός λείπει.

Έχω μάθει πλέον όλα τα ονόματα και τα τηλέφωνα από εκεί μέσα και κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση,διότι κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί όπως πρέπει με την δουλειά του.

 

Αυτά για οποιον ενδιαφέρεται να μάθει την πορεία του θέματος.

 

Καλή συνέχεια

 

Υ.Γ. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες,ειλικρινά με την κατάντια του αρμόδιου φορέα,αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει και κάποιος λόγος.

Edited by giorgos1_1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.