Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τροπολογία για υγειονομική περίθαλψη που περιλαμβάνει και το ΕΤΑΑ


Engineer

Recommended Posts

Τροπολογία που αφορά την κάλυψη παροχών υγειονομικής περίθαλψης για το διάστημα από 1.3.2015 έως 29.2.2016, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης.

 

Η ρύθμιση αυτή αφορά τους εργαζομένους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους τα οποία είχαν καλυφθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος χωρίς προϋποθέσεις ημερών ασφάλισης για το διάστημα από 1.3.2009 έως 28.2.2013 και για το διάστημα από 1.3.2013 έως 28.2.2015 εφόσον είχαν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης.

 

Τώρα, το υπουργείο Εργασίας παρατείνει την υγειονομική περίθαλψής τους χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης λόγω των σοβαρών προβλημάτων υποαπασχόλησης ή ανεργίας που αντιμετωπίζουν με συνέπεια να αδυνατούν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης. Έτσι, θα μπορούν να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθένειας σε είδος.

 

Σημειώνεται, ότι για το ίδιο διάστημα (1.3.2015-29.2.2016) και με τις ίδιες προϋποθέσεις και για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης, παρέχεται κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης σε είδος και για τους ασφαλισμένους του Τομέα Νομικών και του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, κατ’ αντιστοιχία με τις προϋποθέσεις με τις οποίες καλύπτονται οι ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων).

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=684276

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισοδήματος και αν θυμάμαι καλά έλεγε για μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο ατομικό.  Το θέμα είναι πως θα λάβουμε το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη όσοι χρωστάμε?

Δεν αναφέρεται κάποια διαδικασία. Ενδεχομένως αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ?

Λογικά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερωθεί το σύστημα ΑΤΛΑΣ, στο οποίο έχουν πρόσβαση ιατροί και νοσοκομεία μέσω του ΑΜΚΑ μας και βλέπουν ότι δεν έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα.

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει περισσότερα ας μας διαφωτίσει γιατί το θέμα νομίζω ότι απασχολεί πολλούς συναδέλφους.  

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέγαμε και εδώ, πας στο ΤΣΜΕΔΕ με τρία εκκαθαριστικά και παίρνεις πρωτόκολλο από τον 2ο (αν θυμάμαι καλά) όροφο και μετά πας σε ένα γραφειάκι στον 3ο και τους τα δίνεις με μια γενική αίτηση. Το ΤΣΜΕΔΕ ενημερώνει το σύστημα και οι γιατροί τα βλέπουν όλα καλά. Όσοι πληροίτε τα κριτήρια να το κάνετε.

Edited by Meremeti
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.