Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο τραπέζι το ασφαλιστικό των μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

ΙΚΑ πληρώνει για παροχή σε χρήμα σε περιπτωση ασθένειας, δεν ξερω αν εχει σχεση η αν λέμε το ίδιο τερυ

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ναι ακομη και αν κλείσουν τα βιβλία παρόλο που πληρώνουμε το 60ρι για ΟΑΕΔ.. Κατι πρεπει να γινει με αυτο γιατι ειναι πολυ κουλό

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Γιατί απορείτε ρε συνάδελφοι? Αφού το μόνο που ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές μας είναι πως θα διατηρήσουν τα προσωπικά τους προνόμια και τίποτα παραπάνω. Ούτος η άλλος αυτοί ποτέ δεν πλήρωσαν το ΤΣΜΕΔΕ με χρήματα από τα κέρδη τους να δούνε πως βγαίνουν. Αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι με ΤΣΜΕΔΕ πληρωμένο (δεν πα να ναι 10000Ε καρφάκι δεν τους καίγεται) και 1000 τουλάχιστον στην τσέπη μηνιαίως.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα αλλάξει τίποτα με το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι από πίσω που θα πρέπει να πληρωθούν με κάποιον τρόπο και η διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ με την παύση εργασιών πιστεύω είναι το πλέον απευκταίο από την μεριά του κράτους και των αρμόδιων υπαλλήλων/υπουργών που μπορούν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις καθώς αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο είτε θα πρέπει να κόψουν συντάξεις είτε να επιβάλλουν νέους φόρους.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τελικά που το πάνε?

Πρακτικά τα χρήματα που ζητάνε δε βγαίνουν ούτε ως τζίρος κάθε έτος λόγω της κρίσης. Δηλαδή ζητάνε 6.000 το χρόνο θεωρώντας ότι θα πάρουν αυτά τα χρήματα?

..

Για το δεύτερο, αν υπάρχει σχέδιο εξόντωσης,  που είναι η εναλλακτική λύση προς το συμφέρον των εξοντωτών ? Μήπως υπάρχουν έργα και μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα που αναζητούν μισθωτούς μηχανικούς?

Προφανώς και όχι!

Άρα, γίνονται κινήσεις απερίσκεπτες από κάθε θέση κυβερνητική ή διοικητική.

 

μέχρι το "άρα" θα συμφωνήσω

στο συμπέρασμα διαφωνώ

Με την επιβολή φόρων και εισφορών πέραν των δυνατοτήτων πληρωμής θέτουν τους οφειλέτες (μηχανικούς και λοιπούς) σε ομηρία (ή στο αδιέξοδο της ρευστοποίησης της περιουσίας τους αν έχουν)

Είναι σχέδιο εξαφάνισης της μεσαίας τάξης και υπαλληλοποίησης (προλεταριοποίησης) των ε.ε. κατά τα πρότυπα αμερικής ή μάλλον κίνας

Θα "επιβιώσουν" (εξαιρεθούν) οι μαφίες των κομματικών μηχανισμών (σε όποια θέση κι αν υπηρετούν) και οι πράγματι κατέχοντες (οι σπόνσορες των μπαρουφάκη-χαρδούβελη-στουρνάρα, όχι οι ποιητές του πρώτου)

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

ήδη συζητάνε να κλειδώσουν οι κωδικοί ΤΕΕ αν έχeiς οφειλές τσμεδε.....και απόσο ξέρω είναι έτοιμο εσωτερικό έγγραφο προς όλες τις ΥΔΟΜ να ζητaει ασφαλιστική-φορολογική ενημερότητα για όποια αδειοδότηση

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

imhotep

Το να υπήρχαν θέσεις εργασίας σε εταιρίες για μηχανικούς δεν θα ήταν απαραίτητα κακό. Αλλά ούτε αυτό το σενάριο έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Δηλαδή από το 2009, (πτώση της οικοδομή)ς και μέχρι σήμερα, μήπως είδαμε εταιρίες να εισέρχονται στον Ελλαδικό χώρο και να προσλαμβάνουν μηχανικούς με χαμηλούς μισθούς?

Άρα είναι τόσο άχρηστοι που δεν μπορούν τα μεγάλα κεφάλια να υπηρετήσουν ούτε αυτό το σχέδιο ή θα δούμε την υλοποίηση του σχεδίου προσεχώς?

Μέχρι στιγμής σχεδόν κανείς δεν θέλει να επενδύσει εδώ, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πόσο μάλλον τεχνικές εταιρίες με δικό μας αντικείμενο. Όσο αφορά μισθούς μηχανικών, ανά τον κόσμο, από όσα ακούω βεβαίως, δεν τους  λες και τόσο χαμηλούς. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.