Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B5%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF/

 

Αναδημοσίευση από εδώ
σε μέλη του ΤΕΕ, της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών και συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών
ΔΕ ΤΕΕ Θέμα 2 : Ενημέρωση από Ι. Πάνου για την άσκηση ποινικής δίωξης Μελών του ΤΕΕ για τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης ασφαλιστικών δικαιωμάτων Μηχανικών
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από το ΤΕΕ προ μηνός, τα στοιχεία επικοινωνίας 8 μελών του, ώστε να τα ενημερώσει για υπόθεση τους (εισαγγελική έρευνα). Το ΤΕΕ αντί να τοποθετηθεί πολιτικά ως όφειλε σε σχέση με αυτό (δηλαδή να ζητήσει ενημέρωση για τους λόγους της έρευνας, ποιός τη διέταξε, με ποιες κατηγορίες) μια και αφορούσε σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ (το 2013 και το 2014) στις οποίες και το ίδιο το ΤΕΕ είχε καλέσει, έσπευσε δια του Αντιπροέδρου του να αποστείλει τα στοιχεία (ο εκπρόσωπος μας το είχε επισημάνει αυτό στη ΔΕ, αλλά δε λήφθηκε υπόψην).
Συγκεκριμένα ζητούσε τα στοιχεία των (όπως ακριβώς στο σχετικό έγγραφο):
1. Πετρόπουλου Δημήτρη
2. Μαούνη Αντώνη
3. Πέρκα Θεοπίστη
4. Πρωτονοτάριος Αντώνης
5. Κοντομάρης Σπύρος
6. Μπούμης Θανάσης
7. Πάνου Γιάννης
καθώς και Σπίρτζη Χρήστου ως προέδρου του ΤΕΕ
Τα κριτήρια επιλογής των συναδέλφων οφείλει να τα εξηγήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών αν δηλαδή προέρχονται από υπόδειξη κάποιων ή πως άλλως προέκυψαν.
Όταν λάβουμε σήμερα το πρωί τη σχετική δικογραφία θα ενημερώσουμε σχετικά.
Το απόγευμα, θα συζητηθεί στο θέμα 2 της συνεδρίασης της ΔΕ του ΤΕΕ
υγ. οι μηνύσεις (αυτεπάγγελτες) αφορούν και σε 4 μέλη της συσπείρωσης καθώς και σε μέλη της ΔΕ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και έχουν σαφή χαρακτήρα ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων με πολιτικά μάλιστα χαρακτηριστικά.

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AD/

 

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους

 

Η ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος μελών της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών, της Αντιπροσωπίας και της Διοικούσας του ΤΕΕ που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική κινητοποίηση και χειραφέτηση των μηχανικών.
Πρόκειται για εκδικητική, επιλεκτική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση συναδέλφων που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών και συνδικαλιστικών φορέων, όπως του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ, του ΣΜΤ κα.
Η παρατεταμένη κατάσταση απόγνωσης και εξαθλίωσης την οποία συνεχίζει να υφίσταται η πλειοψηφία των συναδέλφων μηχανικών, οφείλει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα για όλους, όπως προσπαθεί εδώ και 2,5 χρόνια να αναδείξει και η Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών. Οι 3000 διαγραφές μηχανικών από το ΤΕΕ, η μη εγγραφή των νέων συναδέλφων, οι 46.000 συνάδελφοι που έχουν οφειλές στερούμενοι υγείας και δυνατότητας εργασίας, συνιστούν όψεις μιας κοινωνικής καταστροφής.
Η κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών του 3986/2011, η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλομένων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους και η λειτουργία του κλάδου ειδικών παροχών, αποτελούν αίτημα, διεκδίκηση και κυρίως ανάγκη όλων των συναδέλφων και συνεχίζουν να παραμένουν ανεκπλήρωτα.
Γνωρίζουμε ότι η δικαίωση αυτών των αιτημάτων προϋποθέτει πρώτα και κύρια, την ενεργή συμμετοχή, διεκδίκηση και παρουσία των ίδιων των μηχανικών.
Αυτή ακριβώς η αυτοπρόσωπη παρουσία και διεκδίκηση των μηχανικών, όπως συντελέσθηκε την περίοδο 2013-2014 στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, στο ΚΕΑΟ, στο Υπουργείο και το ΕΤΑΑ, σήμερα βάλλεται, διώκεται και ποινικοποιείται.
Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση “παράνομης βίας” κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκεται ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους.
Πρόκειται καθαρά για συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους μηχανικούς και στο δικαίωμα τους να υπερασπίζονται τη δυνατότητα ύπαρξης και επιβίωσης των. Οι μηνύσεις κατόπιν υποδείξεως (του κου Σελλιανάκη και μόνο από τους μάρτυρες) είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο διώξεων και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνόδευσαν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες – απαγορεύσεις συγκεντρώσεων – χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες). Είναι στα γνωστά πλαίσια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. Γνωστή τακτική αλλά δε μας αγγίζει. Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.
Η μόνη παράνομη βία που αναγνωρίζουμε είναι αυτή που ασκήθηκε όχι ΣΤΟ, αλλά ΑΠΟ το ΕΤΑΑ ενάντια στους ασφαλισμένους του, μηχανικούς, νομικούς και υγειονομικούς. Από τις μνημονιακές κυβερνήσεις,  το διορισμένο Πρόεδρο του, “συνάδελφο” κο Σελλιανάκη και τις πολιτικές που υπηρέτησαν. Με τη συστηματική του άρνηση να συμπεριλάβει θέματα στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων του οργάνου, με τον πραξικοπηματικό τρόπο λειτουργίας, τον οποίον επεσήμαναν με έγγραφα τους και όλοι οι φορείς των ασφαλισμένων του Ταμείου (ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ). Με την παράνομη μεταλλική κατασκευή που τοποθέτησε (για την οποία καταδικάστηκε από την πολεοδομία Αθηνών), με τη φραγή όλων των εξόδων διαφυγής του κτιρίου του ΕΤΑΑ (για την οποία ελέγχεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία), με την ακύρωση συνεδριάσεων, την αλλοίωση αποφάσεων και σύνθεσης του οργάνου.

Αυτή η παράνομη βία δεν ήταν, ούτε είναι ανεκτή.
Θα στηρίξουμε ολόψυχα τους διωκόμενους συναδέλφους, ήμασταν όλοι μας παρόντες στις κινητοποιήσεις αυτές και εξίσου “ένοχοι” για την επιλογή μας να αντισταθούμε.

 

Καλούμε :

  • την κυβέρνηση, να προχωρήσει τάχιστα στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΤΑΑ, με την απομάκρυνση του κου Σελλιανάκη, που μόνο προβλήματα έχει συσσωρεύσει καθώς και να δώσει άμεσα λύσεις στα ασφαλιστικά προβλήματα των μηχανικών που δεν παίρνουν άλλη αναβολή
  • την εισαγγελία Πρωτοδικών να βάλει την υπόθεση στο αρχείο
  • τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

 

Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σκηνές απείρου καλους οι αριστεροί κυνηγάνε τους αριστερούς... Άπλετο γέλιο απο το τσίρκο της κυβέρνησης και των μαθητευομενων μάγων της καταστροφής... Πρώτη φορά αριστερά συντροφια!!!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Σελλιανάκης τί το αριστερό έχει??? Είναι αυτό που λένε "πιο δεξιά πεθαίνεις"!!! Από τα φοιτητικά του χρόνια ΔΑΠίτης (όπως θυμούνται οι συμφοιτητές του) και φυσικά εξαργύρωσε υπέρ του δέοντος αυτή του τη φοβερή "ικανότητα"....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εγω βλεπω οτι οι αριστεροί τα κανουν χειρότερα... Τωρα ενεργοποιούνται ολα!! Που ειναι η κοινωνική πολιτική και η υπεράσπιση των εργαζομένων; Σε λιγο που θα αφήσουν τη χωρα με άδεια ταμεία και θα ψάχνουν να τα βρουν απο μας να δω που θα κρυφτούν.. Αλλαγή θέλατε; Ε, φάτε την

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σκηνές απείρου καλους οι αριστεροί κυνηγάνε τους αριστερούς... Άπλετο γέλιο απο το τσίρκο της κυβέρνησης και των μαθητευομενων μάγων της καταστροφής... Πρώτη φορά αριστερά συντροφια!!!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Οι αριστεροί κυνηγάνε τους αριστερούς? Ή μήπως κάποιοι δεν αντέχουν να χάνουν τις καρέκλες που με τόσο (κομματικό) κόπο κέρδισαν???

 

http://www.efsyn.gr/arthro/diokontai-syndikalistes-mihanikoi

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και με κομματικό τρόπο τις χάνουν. Ελα Ελλάδα είμαστε να χαλάσουμε τις παραδόσεις? Τι περίμενες, ο καθένας τους δικούς του βάζει...

Οσον αφορά τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα έχω μια αλλεργία, οπότε μη με προγγίζεις και αρχίσω και φουντώνω πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.