Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια σχολής χορού


akis73

Recommended Posts

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει από ποιόν φορέα αδειοδοτούνται οι σχολές χορού.

 

Μου μεταφέρθηκε ότι ο αρμόδιος φορέας είναι πλέον ο ΕΟΠΠΕΠ αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό στο σάιτ του.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Θελει αδεια αλλαγης χρησης σε ερασιτεχνικη σχολη χορου, απο την στιγμη που το υφισταμενο ισογειο ειναι κυριος χωρος (καταστημα)στην οικοδομικη αδεια? 

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση την δικιά μου, ο χώρος πήρε άδεια μέσω ΕΟΠΠΕΠ, απλά επειδή λειτουργούσε πριν το '11 ως σχολή χορού χωρίς άδεια το περάσαμε μέσω ν.4178/13 ως αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια (500 ευρώ). Απ' ότι έμαθα τελικά πέρασε από ΕΟΠΠΕΠ ως κέντρου δια βίου μάθησης.

 

Αν μιλάμε για καινούργια άδεια εκτιμώ ότι χρειάζεται άδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αλλά θέλει συννενόηση με την Υδομ αν θα το δεχτούν.

 

Αν τα προκύπτοντα μεγέθη από την αλλαγή χρήσης είναι μεγαλύτερα τότε ίσως θέλει άδεια δόμησης...

 

Το ίδιο αν μιλάμε για άδεια που είχε εκδοθεί με το παλιό σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Ακη έβγαλα άδεια λειτουργίας σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών κάτω από 75 άτομα και ενώ είναι στα απαιτούμενα η αλλαγή χρήσης δεν την ζήτησε ο ΕΟΠΠΕΠ. Έβαλα και τηλεφώνησε η ιδιοκτήτρια της σχολής για να ρωτήσει για το συγκεκριμένο θέμα (αλλαγής χρήσης) και της είπαν ότι αν και είναι στα προαπαιτούμενα δεν το ζητάνε .Η άδεια είναι του 1990. Κατάλαβες τίποτα?

Ξέρεις αν έχει βγει κάποια εγκύκλιος για τα ΑΜΕΑ όσον αφορά τα παλιά υφιστάμενα ακίνητα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορώ να κατασκευάσω ράμπα γιατί το πεζοδρόμιο είναι 0.60 cm και το ύψος του δαπέδου στα ο,45. Άσε που θα πρέπει να κλείσω το πεζοδρόμιο. Πρόσβαση από αλλού δεν υπάρχει . Γνωρίζεις κάτι?

Edited by teo2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, επειδή έχω βγάλει και εγώ άδεια για κέντρο ξένων γλωσσών δυναμικότητας κάτω των 75 ατόμων, κατάλαβα ότι εκεί ειναι πιο ελαστικοί (σε σχέση με τα > 75 άτομα δυναμικότητα) άρα για τα ΑΜΕΑ δεν πιστεύω να ζητήσουν κάτι. Στην δικιά μου περίπτωση επειδή τα κτίσματα ήταν προ του ΓΟΚ '85 δεν ζητήσαν αλλαγή χρήσης, ούτε ΑΜΕΑ, μόνο 4178.

 

Εσύ μου λες ότι δεν σου ζητήσαν και σένα αλλαγή χρήσης για άδεια του ΄90, έχω την εντύπωση ότι αν το φροντιστήριο λειτουργεί στον χώρο από παλιά, είναι απίθανο να ζητήσουν κάτι για ΑΜΕΑ στα 75 άτομα δυναμικότητα.

 

Απο το εγχειρίδιο του ΕΟΠΠΕ, προκύπτει ότι για άλλες περιπτώσεις (φροντιστήριο > 75 άτομα. κέντρο δια βίου μάθησης 2), θέλει και αλλαγή χρήσης και ΑΜΕΑ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παίδες ερώτηση γιατί θα με τρελλάνουν:

 

Θέλω να εκδόσω άδεια λειτουργίας ερασιτεχνικής σχολής χορού.

 

Η ΥΔΟΜ ζητάει άδεια δόμησης αλλαγής χρήσης σε ΧΣΚ - Ερασιτεχνική Σχολή Χορού, λόγω των φορτίων σχεδιασμού.

 

Μέχρι εδω καλά......

 

ΩΣΤΟΣΟ μου ζητάει και εφαρμογή του Άρθρου 26 ΝΟΚ για διαμόρφωση WC AMEA, καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη προσβασιμότητα.

Απο που προκύπτει οτι απαιτείται WC AMEA?

 

             Β.Βάσει Εγκυκλίου ΑΜΕΑ για Άρθρο 26 ΝΟΚ

            

              (γ) Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαµορφώσεων προσβασιµότητας µέχρι το 2020, αφορά σε όλες τις περιπτώσεις υφιστάµενων – προ της ισχύος του παρόντος νόµου - κτιρίων της παρούσας παραγράφου.

Γ                     για την περίπτωση υφιστάµενων κτιρίων για τα οποία πρόκειται να εκδοθεί οικοδοµική άδεια αλλαγής χρήσης, η δέσµευση αυτή ισχύει µε την έκδοση της άδειας δόµησης, εφόσον η νέα χρήση το απαιτεί.

 

       

  • Οπότε το θέμα είναι κατά πόσο η χρήση Ερασιτεχνικής Σχολής Χορού, απαιτεί διαμόρφωση προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, συμπεριλαμβανομένου και της διαμόρφωσης χώρων υγιεινής WC AMEA.
  • Προκύπτει απο πουθενά οτι χρήση σχολής χορού θέλει WC AMEA?!?!!?? Θα πάει κάποιος ΑΜΕΑ σε σχολή χορού?!?!?! Να κάνει τι?!??! Να μάθει χορό!??!

Β.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.