Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ΕΕ απαγορεύει τo «αίσχος» της διάλυσης πλοίων σε παραλίες


Engineer

Recommended Posts

Ο οποιοσδήποτε έλεγχος κατά τη γνώμη μου για το που θα πωλήσει ο εφοπλιστής το προς διάλυση πλοίο είναι ανέφικτος (όπως είπε κι ο συνάδερφος είτε στον άλλο του εαυτό στην σινκγαπούρη, είτε σε κινέζικη εταιρεία) και η αγοροπωλησία δεν είναι εικονική αλλά κανονικότατη. Αυτό νομίζω είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγθεί.

 

Η ιδέα είναι καλώς εννοούμενη μεν αλλά μη εφαρμόσιμη δε!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια χαρά μπορεί να ελεγχθεί, αν υπογραφτεί μια διακρατική συμφωνία με κανόνες ορθής ναυτιλίας, που θα απαγορεύει τις μεταβιβάσεις πλοίων σε χώρες που δεν έχουν υπογράψει αυτή τη συμφωνία. Και φυσικά όποιος δε την υπογράψει δε θα μπορεί να εισέρχεται στα λιμάνια των κρατών αυτών. Βέβαια, αυτά προϋποθέτουν ότι τα κράτη θα είναι ισχυρότερα από τους εφοπλιστές, κάτι που δεν ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που σου έγραψα: οταν ένα πλοίο παίρνει άδεια να μπαίνει στα ευρωπαϊκά λιμάνια, πλέον θα δεσμεύεται να διαλυθεί σε πιστοποιημένο διαλυτήριο, όσα χέρια κι αν αλλάξει.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν θα αφήσεις ένα νεότευκτο πλοίο να μπαίνει στα Ευρωπαικά λιμάνια , επειδή ο σημερινός πλοιοκτήτης δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι αυτό το πλοίο στο τέλος της ζωής του , μετά από 20-30-40 χρόνια , ο τότε ιδιοκτήτης του θα τηρήσει ένα καθεστώς που μπορεί τότε να μην υφίσταται ?

 

Αστείο . Θα μείνεις χωρίς πλοία ....

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δε θα του επιτρέπεις, αν προηγουμένως δεν ενταχθεί στο πιστοποιημένο ναυτιλιακό σύστημα. Η ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας - εξαγωγέας του κόσμου και όλοι θα ήθελαν να την επισκέπτονται οπότε θα συμμορφώνονταν.

 

Κάθε προϊόν πρέπει να ανταποκρίνεται σε κάποιους κανόνες σε όλο του τον κύκλο ζωής. Από την κατασκευή μέχρι τη διάθεση στα σκουπίδια μόλις τελειώσει η ζωή του. Έτσι και ένα πλοίο. Εφόσον περιέχει ουσίες επικίνδυνες για το περιβάλλον, μπορεί να μπει σε περιορισμούς του τύπου σε ποιόν επιτρέπεται να το πουλήσεις, όπως πχ θα συνέβαινε αν ήταν πολεμικό πλοίο. Κι ακόμα και το σέρβις θα πρέπει να το κάνεις σε πιστοποιημένα ναυπηγεία κι όχι όπου να 'ναι, όπως επίσης θα συνέβαινε αν ήταν πολεμικό πλοίο.

 

Τεχνικά το πράγμα είναι εφικτό, το θέμα είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του κατασκευαστή. Αλλιώς με το που θα μάθαινε ότι πας να το πουλήσεις σε εχθρικά χέρια θα έκοβε μαζί σου τις διπλωματικές σχέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εμ, είδες? Αν επρόκειτο να πουληθεί μαζί με τον οπλισμό θα ανακατευόταν κι ο κατασκευαστής αλλά και διάφοροι διεθνείς παράγοντες που παρακολουθούν τη διακίνηση οπλισμού και όταν έρθει η στιγμή της απόσυρσης επιβεβαιώνουν ότι όντως καταστάφηκε. Άρα όπου θέλουν μπορούν. Γιατί όχι και στα κουφάρια των πλοίων?

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.