Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

«Τέλος» ο ΕΝΦΙΑ - Τι περιλαμβάνει ο νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας


Engineer

Recommended Posts

Προσωπική μου άποψη είναι πως θα πρέπει να φορολογηθούν και οι αγροτικές εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται και όχι μόνο τα αστικά ακίνητα. Δεν είναι δυνατόν να κατέχεις αρδευόμενη έκταση και να μην την αξιοποιείς. Ουσιαστικά δεν επιτρέπεις στην εθνική οικονομία την χρήση πάγιων περιουσιακών της στοιχείων. Για μένα είναι εγκληματικό και θα πρέπει να πληρώσεις. Τώρα όποιος δεν θέλει να το καλλιεργήσει μπορεί να το πουλήσει. Αν το θέλει ως ενθύμιο, προφανώς και θα το πληρώσει!

 

Να τονίσω πως δεν έχω αστικά ακίνητα και γενικά η ακίνητή μου περιουσία είναι ένα ξεχασμένο χωράφι 7στρ. περίπου το οποίο σύμφωνα με το δασαρχείο είναι μάλλον δασική έκταση!!!!!!

 

Αυτά!!!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

.... Δεν είναι δυνατόν να κατέχεις αρδευόμενη έκταση και να μην την αξιοποιείς. Ουσιαστικά δεν επιτρέπεις στην εθνική οικονομία την χρήση πάγιων περιουσιακών της στοιχείων. Για μένα είναι εγκληματικό και θα πρέπει να πληρώσεις. 

Αν συμφωνήσω με αυτή την λογική θα πρέπει να φορολογηθούν (ως ακίνητα) αγρίως και πρωτίστως οι βολευτές

 

Δεν είναι δυνατόν να διαθέτεις εγκέφαλο και να μην τον χρησιμοποιείς, ουσιαστικά δεν επιτρέπεις στην εθνική οικονομία την χρήση των πάγιων περιουσιακών της στοιχείων (όχι των εγκεφάλων τους, των λοιπών παγίων). Για μένα είναι εγκληματικό και πρέπει να πληρώσουν!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί για παράδειγμα η κυβέρνηση της αριστεράς να φορολογήσει τα χιλιάδες αξιοποιημένα ή μη στρέμματα της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά δε νομίζω ότι έχει το ανάστημα να το κάνει.

Γενικά βλέπουμε ότι στη χώρα αυτή μπάτσος, παπάς, καραβανάς, συνδικαλιστής και ΠΑΟΚτζής τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρησης.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα χρέη των κάθε λογής λαμόγιων (πχ ΠΑΕ ΠΑΟΚ) δεν παύουν να ευξπηρετούνται. Δέχομαι με ευχαρίστηση τα dislikes.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.