Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έρευνα της Guardian για τα ευτυχισμένα επαγγέλματα. Πρώτοι οι μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Οι μηχανικοί έχουν την πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο. Ακολουθούν οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες. Αυτά είναι τα τρία πιο χαρούμενα επαγγέλματα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εφημερίδα Guardian.

 

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, εξέτασε εννέα διαφορετικές μελέτες για τα επαγγέλματα που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και στη συνέχεια έκανε τη δική της έρευνα, αναζητώντας τα επαγγέλματα που εμφανίστηκαν πιο συχνά στο Τop 10 της κάθε μελέτης. Οι γεωργοί, οι κομμωτές και οι αισθητικοί παρά λίγο δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των χαρούμενων επαγγελμάτων, όπως και οι κληρικοί.

 

Το πιο ενδιαφέρον πόρισμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στον υψηλό μισθό και την ευτυχία, με πολλά επαγγέλματα όπως κηπουροί, προσωπικοί βοηθοί και εργάτες να τα καταφέρνουν επίσης να μπουν στη λίστα της χαράς. Κάπως έτσι το επάγγελμα του κηπουρού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο του ιατρού, αν και ο πρώτος έχει ετήσιο εισόδημα περίπου 18.000 λίρες ενώ ο δεύτερος 70.000 λίρες.

 

Ο μηχανικός, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, κερδίζει περίπου 40.000 λίρες τον χρόνο ενώ ο δάσκαλος, 30.000. Από τις συνεντεύξεις των εργαζομένων μάθαμε ότι εκτιμούν στη δουλειά τους τα εξής: για τον μηχανικό, είναι η ικανότητα να δίνει λύσεις στα βιομηχανικά προβλήματα, ακροβατώντας ανάμεσα στην εργασία και στο χόμπι. Η χαρά του δασκάλου βρίσκεται στο να βλέπει τα παιδιά να εξελίσσονται. Στη νοσοκόμα και στον γιατρό, στο να βελτιώνουν τη ζωή ενός ασθενούς. Στον κηπουρό, το πλούσιο τοπίο της φύσης που αλλάζει ώρα με την ώρα. Στον εργάτη οικοδομής, το να δημιουργεί κάτι από το μηδέν και η συνεργασία.

 

Στον προσωπικό βοηθό, το να προσφέρει σε κάποιον που νιώθει ότι εκτιμά τις ικανότητές του αλλά και η ποικιλία που έχει το καθημερινό του πρόγραμμα. Η εργασιακή πραγματικότητα στην Αμερική και τη Βρετανία είναι μάλλον σε παράλληλο σύμπαν σε σχέση με αυτή της Ελλάδας.

 

Έτσι, ακόμα κι αν μπορούμε να καταλάβουμε τη χαρά της προσφοράς στον άνθρωπο, όπως στο επάγγελμα του γιατρού, αλλά και της χαράς του να εργάζεται κάποιος στη φύση όπως κάνει ο κηπουρός, κάποια από τα επαγγέλματα που επιλέχθηκαν δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν να μπουν ούτε κατά διάνοια σε μια αντίστοιχη ελληνική λίστα της χαράς. Παρ' όλα αυτά η χαρά είναι μέσα μας, λένε, οπότε διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

 

Η έρευνα αντλεί πληροφορίες, ανάμεσα σε άλλα, από το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου, Career Bliss 2014 και 2015, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και την IBM Analytics. Τα πιο ευτυχισμένα επαγγέλματα είναι τα εξής: 1. Μηχανικός 2. Δάσκαλος 3. Νοσοκόμα 4. Γιατρός 5. Κηπουρός 6. Εργάτης οικοδομής 7. Προσωπικός βοηθός [Πηγή: www.doctv.gr]

 

Πηγή: http://www.doctv.gr/...?itemid=spg8039

 

Μακάρι βέβαια να μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για τα ελληνικά δεδομένα...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν ξέρω αν είναι 1ος στη λίστα των ευτυχισμένων επαγγελματιών ο μηχανικός.....αυτό όμως που διαπιστώνω

είναι πως θα έπρεπε να είναι 1ος στη λίστα των ...ανορθόγραφων επαγγελματιών

 

;-p

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά η δικιά μου ειδικότητα συνδυάζει και φύση και δημιουργικότητα , κάτι ανάμεσα στο κηπουρό και τον επιστήμονα που δίνει λύσεις Υπάρχει η χαρά να είσαι σε όμορφα περιβάλλοντα και κοντά στην φύση και να δημιουργείς έργο εκ του μηδενός που μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των συνανθρώπων σου , που πολλές φορές όπως σε εμένα είναι και συντοπίτες 

 

Δεν βαριέσαι ποτέ την εργασία Εγώ σήμερα που είμαι άρρωστος και  ανέβαλλα επίσκεψη για εργασία σε χωριό της περιοχή μου , στεναχωρήθηκα γιατί έχασα για σήμερα την ευκαιρία να είμαι και πάλι κοντά στην φύση και περιμένω με αγωνία να είμαι καλά για την Δευτέρα Να ξεφύγω πάλι από τους 4 τοίχους .... και να έρθω σε επαφή με όμορφους ανθρώπους , καθαρούς , αγνούς σαν το όμορφο περιβάλλον τους 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

40.000 λίρες= δεν ξερω ποσα €, δεν εχω βγάλει στν επαγγελματική μου ζωή ακομα, και δεν ξέρω και πότε θα πιάσω το νούμερο αυτό.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

αντιγράφω από την είδηση

"(η χαρά) για τον μηχανικό, είναι η ικανότητα να δίνει λύσεις στα βιομηχανικά προβλήματα, ακροβατώντας ανάμεσα στην εργασία και στο χόμπι."

 

το "βιομηχανικά προβλήματα" δεν θα το σχολιάσω....

το θέμα είναι ότι οι πελάτες δεν ακροβατούν καθόλου, είναι βέβαιοι ότι το κάνουμε από χόμπυ..

οπότε, δεν φτάνει που μας δίνουν τόοοοση χαρά? να μας πληρώνουν κι από πάνω?

θα μου πείτε τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

..

τρολάρισμα του υπ.οικ. μου φαίνεται το δημοσίευμα

για να ζούμε λιτά :smile: , αξιοπρεπώς :smile:  :smile: και ευτυχείς  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.