Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχεδιαζόμενα έργα κατασκευής 33 αιολικών πάρκων σε ολόκληρη την Κρήτη


dimitris GM

Recommended Posts

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ αριθ. 528/2015 απόφασή της με προσωρινό "ναι" ανοίγει το δρόμο στα σχεδιαζόμενα έργα κατασκευής αιολικών πάρκων σε ολόκληρη την Κρήτη. Ωστόσο, εκκρεμεί η έκδοση άλλης απόφασης που θα έχει καθοριστικό ρόλο για την τύχη υλοποίησης των επίμαχων έργων.

 

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 1.369 φορείς και κάτοικοι της Κρήτης και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 28.5.2012 απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνει την κατασκευή 33 αιολικών σταθμών ισχύος 1.077 ΜW στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεση τους με το εθνικό διασυνδεδεμένο σύστημα ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου» κυριότητας της εταιρείας «Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ». Η εν λόγω εταιρεία είχε ασκήσει παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ του επίμαχου έργου και έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των φορέων και κατοίκων και όλους τους ισχυρισμούς τους ως αβάσιμους, ενώ έκρινε ότι το πλαίσιο της επενδυτικής δραστηριότητας στρατηγικού μεγέθους με το οποίο ευνοείται η οικονομική ανάπτυξη, δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές για την προστασία του περιβάλλοντος και της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της χώρας.

 

Πηγή: http://www.euro2day....olika-park.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.