Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση - εκτίμηση κόστους εργασιών


Recommended Posts

Για να δω αν κατάλαβα καλά: τα νερά από το δώμα έρχονται με υδρορροή στη βεράντα του ρετιρέ, εκεί δεν προλαβαίνουν να διοχετευτούν, λιμνάζουν και βγαίνουν στο ταβάνι του από κάτω?

 

Προσωπική άποψη: για να αποδοθούν ευθύνες θα πρέπει να εντοπιστεί το αίτιο και στη συνέχεια ότι η κακή χρήση δημιούργησε - προκάλεσε το αίτιο. Το έχεις δέσει αυτό? Από προσωπική εμπειρία από βεράντες ρετιρέ, συνήθως τα προβλήματα προέρχονται: είτε σε σκασμένα σοβατεπί, είτε σε προβληματικές (όχι καλά μονωμένες) εισόδους υδρορροών, είτε σε σκασμένους αρμούς οπουδήποτε στην επιφάνεια της βεράντας. Στην πράξη αυτό που γίνεται είναι ότι λόγω έλλειψης ή κακής υγρομόνωσης όταν σκάει ο αρμός στα πλακίδια λόγω συστολοδιαστολών, περνάει το νερό από κάτω και μετά σου βγαίνει όπου γουστάρει αυτό.

 

Για αποκατάσταση πάλι προσωπικά προτείνω το πρώτο από αυτά που λες αν και συνήθως αν ψειρίσεις την επιφάνεια από πάνω βρίσκεις την είσοδο των ομβρίων και τη γλιτώνεις με καμιά πιο φτηνή εναλλακτική. Το ξήλωμα και υγρομόνωση βεράντας ρετιρέ στην Ελλάδα της κρίσης ενέχει κινδυνους εγκεφαλικών  :mrgreen: .

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστα καταλαβαινεις.

Ετσι γινεται, κατεβαινει νερο απο τις υδρορροες του δωματος στη βεραντα του ρετιρε, λιμναζει και κατεβαινει κατω ειτε απο αρμους ειτε απο σκασμενα σοβατεπια κλπ.

Η ιδιοκτητρια του πανω ειπε θα ξαναπερασει οιλους τους αρμους με αρμοστοκο για να κλεισει τυχουσες χαραμαδες. Απο το σωμα του πλακιδιου δε θα περασει υγρασια.

Ομως προσβαση στο ανω διαμερισμα δεν εχω, οποτε δε μπορω να ξερω επακριβως τι συμβαινει.

Στην ΤΕ μου μονο πιθανοτητες θα αναφερω.

Και κοστη αντικαταστασης-αποκαταστασης του προβληματος.

 

Ερωτηση : Μπορω να χρησιμοποιησω τιμες ΑΤΟΕ για την αποκατασταση των προβληματων ή ντε και καλα πρεπει να χρησιμοποιησω τιμες εμποριου ανηγμενες σε τιμες μοναδος?

Δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο να πηγαινοφερνεις συνεργεια να σου δινουν τιμες...

Εκτος κι αν με μια τυπικη αναζητηση στο ιντερνετ λαβεις τις τιμες απο προσφορες συνεργειων 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις πρόσβαση στο πάνω διαμέρισμα είναι λίγο δύσκολο να αποδείξεις την κακή χρήση προκειμένου στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες (ατομικές ή της πολυκατοικίας). Προσωπικά θα προσπαθούσα στην αρχή με το καλό, αν δεν έβρισκα άκρη θα ζητούσα σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης (ζητώντας δυνατότητα πρόσβασης) λόγω πρόκλησης βλαβών από κοινόκτητη επιφάνεια της πολυκατοικίας (βεράντα ρετιρέ) και αν και πάλι δεν βρεις άκρη θέλει νομική οδό (υποθέτω ασφαλιστικά μέτρα λόγω πρόκλησης βλαβών στην υποκείμενη ιδιοκτησία - αν διαβάζει ο φίλος μας ο Δημήτρης θα μας ενημερώσει!). Μια τεχνική έκθεση πάντως που δε θα καταλήγει σε ευθύνες εκτιμώ ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για αστική διεκδίκηση, τώρα αν ο ιδιοκτήτης τη θέλει για να προχωρήσει στη συνέχεια σε αποκατάσταση των βλαβών μπορείς να τη χορηγήσεις αναφέροντας τα δύο σενάρια ευθυνών τα οποία πιθανώς μπορείς να αποδείξεις μελλοντικά. Πάντως σε ένα ρετιρέ που είχα πάει πρόσφατα το σύνολο των πλακιδίων ήταν αποκολλημένα (καραμπινάτη κακή χρήση) και αν ήθελες τα έπαιρνες άνετα για την επόμενη δουλειά  :mrgreen: .

 

Τώρα για τον προϋπολογισμό προσωπικά χρησιμοποιώ τιμές πιάτσας. Δεν είναι και ανάγκη να μαζέψεις όλα τα συνεργεία εκεί, μπορείς και τηλεφωνικά να τους περιγράψεις τις εργασίες και να σου δώσουν μια προσφορά. Εννοείται ότι στον προϋπολογισμό βάζεις και αμοιβή επίβλεψης, δαπάνη χορήγησης της όποιας άδειας από την πολεοδομία (48ωρη, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας αν απαιτείται κλπ), ΦΠΑ και απρόβλεπτα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε, εκανα το λαθος εξ αρχης να ζητησω χαμηλη αμοιβη, μη γνωριζοντας τον επακριβη ογκο της εργασιας μου, με αποτελεσμα τωρα να τρεχω.

Και με δυστροπη, φαντασιοπληκτη Αθηναια ιδιοκτητρια (Σαλονικη το διαμερισμα), δε νομιζω οτι εχω ουτε πολλα περιθωρια ουτε πολλη διαθεση να τα κανω ολα αυτα που λες.

 

Τις ευθυνες θα τις αποδωσει ο δικηγορος, εμενα η δουλεια μου ειναι να περιγραψω τις φθορες, τον τροπο που δημιουργηθηκανε και τον τροπο και το κοστος επιδιορθωσης αυτων.

 

Σκοπευω να ακολουθησω το δικο σου μπουσουλα στη συνταξη και τη μορφολογια της ΤΕ μου

 

1. Περιγραφή - ιστορικό ακινήτου

2. Αποτύπωση βλαβών

3. Αιτιολόγηση

4. Περιγραφή τρόπου αποκατάστασης - επισκευής

5. Προϋπολογισμός εργασιών αποκατάστασης - επισκευής

 

Στην αιτιολογηση θα αναφερω πιθανοτητες εμφανισης των προβληματων αυτων, χωρις να μπορω να εκφερω γνωμη μετα βεβαιοτητος (κακη στεγανωση, αποκολλημενα πλακιδια, κακοι αρμοι, κακη εφαρμογη σοβατεπι, κακη στεγανωση υδρορροων, βουλωμενες υδρορροες) αν και ειναι εμφανη τα σημεια που οι υγρασιες προκαλουνται απο υδρορροες...

 

Στο κοστος επιδιορθωσης λαμβανω τιμες εμποριου, βαζω ενα 30% πανω για απροβλεπτα, ενσημα κλπ, βαζω 23% ΦΠΑ και προσφερω τιμη μοναδος. Η ποσοτητα στο περιπου, δε θα κανω αναλυτικη προμετρηση εμβαδων.

Απλα οπουδηποτε θελει χρωματισμους, ειτε σε τοιχους ειτε σε οροφη, δεν υπολογιζω τοπικο βαψιμο αλλα ολοκληρη η οροφη και ολοκληροι οι τοιχοι.

 

Προβλημα μου δημιουργειται σε τοιχο εξωτερικο που παιρνει υγρασια, πιθανον απο βροχη και θελει ακρυλικο σοβα με κολλα και πλεγμα αλλα ειναι κολλητος με αλλη οικοδομη (η διπλα οικοδομη σταματαει σε χαμηλοτερο οροφο) και χρειαζεται σκαλωσια στο δωμα της διπλα οικοδομης οποτε δε μπορω να κοστολογησω επαρκως...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.