Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το Μετρό στη Καλαμαριά: Απελευθερώνονται οι σταθμοί «Αρετσού» και «Μίκρα»


Engineer

Recommended Posts

Το αίτημα της Αττικό Μετρό ΑΕ συζητήθηκε στο Μονομελές Εφετείο και τώρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις.

 

Ευτυχώς το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για νέα αναβολή της συζήτησης για τον ορισμό τιμής μονάδας για εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής των σταθμών «Αρετσού» και «Μίκρα», όπως και του επίσταθμου, στην επέκταση Καλαμαριάς του μετρό Θεσσαλονίκης.

 

Το αίτημα της Αττικό Μετρό ΑΕ συζητήθηκε στο Μονομελές Εφετείο και τώρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις.

 

Το έργο του μετρό στη Καλαμαριά προχωράει και ο χρόνος πιέζει για την πολυαναμενόμενη παρέμβαση, από πλευράς αρμοδίου υπουργείου, για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που κρατάει παγιδευμένο εδώ και πέντε μήνες το έργο της βασικής γραμμής.

 

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή δικάσιμο, ήταν κρίσιμη για την επέκταση της Καλαμαριάς αφού πλέον θα γίνουν οι απαλλοτριώσεις στο αδιάνοικτο τμήμα της Πόντου, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και στον μόνο σταθμό από τους πέντε που δεν έχει γίνει το παραμικρό, αυτόν της «Αρετσούς».

 

Σε ένα τμήμα της «Μίκρας» εκτελούνται εργασίες εκσκαφής σε ένα τμήμα του σταθμού, που είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου, ενώ στον επίσταθμο (βρίσκεται στη περιοχή της Μίκρας) δεν έχει ως τώρα γίνει η όποια εργασία.

 

Στο μεταξύ, προχωρούν οι εργασίες στα υπόλοιπα εργοτάξια της επέκτασης. Την περασμένη Παρασκευή έγινε η εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Πόντου και συνεχίζονται οι εργασίες εκτροπής των δικτύων, για την κατασκευή του σταθμού «Καλαμαριά». Η επόμενη φάση των εργασιών, είναι οι πασαλοπήξεις.

 

Άμεσα αρχίζουν οι πασαλοπήξεις και στο σταθμό «Νομαρχία» καθώς ολοκληρώνεται η εκτροπή των δικτύων. Οι παρακάμψεις των δικτύων ολοκληρώνονται και στη Διασταύρωση Νομαρχίας ενώ κατασκευάζεται το φρεάτιο εξαερισμού στη συμβολή των οδών Κρήτης και Μητροπολίτου Κυδωνιών.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/...play&sid=220185

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλα η κεντρική γραμμή, ακόμη και ΑΥΡΙΟ να λυνόταν όλα τα προβλήματα και να μη βγουν άλλα, θα τελειώσει κατά το 2019. 

Εν τω μεταξύ η γραμμή Καλαμαριας προϋποθέτει πως θα έχει τελειώσει η κεντρική ώστε να "κουμπώσει" επάνω της...

Προβλέπω να είμαστε παγκοσμίως πρώτοι που θα έχουμε τελειωμένη επέκταση χωρίς βασική γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.