Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρειάζεται άδεια αποπεράτωσης;


Recommended Posts

Μεζονέτα έχει κατασκευαστεί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με ΟΑ του 2008. Αποπερατώθηκε μόνο ο φέρων οργανισμός της μεζονέτας και τα τούβλα. Τπτ περισσότερο.

 

Η μεζονέτα βρίσκεται σε οικόπεδο 650 τμ μαζί με άλλες 3 μεζονέτες σε οικισμό προ του 23. Είναι η μπλε στο σκετς που επισυνάπτω. Υπάρχει κάθετη ιδιοκτησία.

 

Η κίτρινη γραμμή είναι η προτεινόμενη ρυμοτομική γραμμή. Ή κόκκινη γραμμή είναι η προτεινόμενη οικοδομική γραμμή. Η μπλε μεζονέτα απέχει από τη προτ ΟΓ 0,50μ.

 

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

 

1. Σύμφωνα με μία πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ έχω πρόβλημα γτ βρίσκομαι σε οικ>500τμ σε οικισμό προ του 23 και δεν απέχω από την ΟΓ>4μ. Το θέμα έχει συζητηθεί και στις ειδήσεις στο φόρουμ αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε το ερώτημα είναι το εξής. Έχω πρόβλημα; Θεωρείται όλο το κτίριο αυθαίρετο όπως αναφέρει το ΣΤΕ;

 

2. Το κτίριο δεν έχει αποπερατωθεί. Η ΟΑ είναι του 2008 και έχουν γίνει μόνο μπετά-τούβλα. Χρειάζεται άδεια αποπεράτωσης και εάν ναι τι χρειάζεται γι αυτή;

 

Στο στέλεχος της ΟΑ στην 3η σελίδα υπάρχουν θεωρήσεις για προσωρινή ηλεκτροδότηση το 2013 για φέρων+τοίχους και το 2011 για αποπεράτωση οικοδομικών εργασιών. Δε γνωρίζω γτ έχουν τέτοιες ημερομηνίες. 

 

Τέλος στην 3η σελίδα πάλι αναγράφεται ότι έχουν τακτοποιηθεί συγκεκριμένοι χώροι με συγκεκριμένη ΑΑ δήλωσης ΤΕΕ. Γτ μπορεί να το αναγράφει αυτό από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό να ενημερώνεται η ΟΑ σε κάθε τακτοποίηση;

 

Υποσ. Κάθε μεζονέτα έχει τακτοποιηθεί ξεχωριστά. 

post-4366-0-05236700-1430038307.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ΣτΕ δεν νομοθετεί. Πρέπει ότι αποφασίσει να ψηφιστεί από την βουλή ή στην περίπτωση όρων δόμησης να βγει ΠΔ μετά απο γνωμοδότηση ΕΠΑΕ ή τώρα ΣΥΠΟΘΑ ή κάτι αντίστοιχο.

Αν έχεις άδεια με όρους δόμησης που ίσχυαν όταν βγήκε πας με αυτήν. Είναι αντισυνταγματικό να βγει κάτι παράνομο αναδρομικά.

 

Σχετικά με το αν θες τώρα άδεια για να συνεχίσεις εργασίες, νομίζω ότι αν έχεις τελειώσει τους τοίχους μπορείς να συνεχίσεις χωρίς αναθεώρηση, με μία επιφύλαξη όμως για το γεγονός ότι οι όψεις δεν είναι πρακτικά ολοκληρωμένες αν δεν έχεις βάλει και τα κουφώματα. Σίγουρα δεν θέλει νέες μελέτες και σίγουρα πας με νόμιμο περίγραμμα και νόμιμο ΦΟ. Για το αν θες αναθεώρηση ρώτα στην ΥΔΟΜ σου.

 

Σχετικά με τις αυθαιρεσίες πρέπει να ενημερώσει την άδεια για τις τακτοποιήσεις, αλλιώς τυπικά δεν γίνονται σωστά οι εργασίες και έχεις υπερβάσεις κλπ, οπότε επέρχεται διακοπή εργασιών. Όποτε αλλάζει κάτι στο οικόπεδο από όσα αναφέρονται στην άδεια πρέπει να την ενημερώνεις, στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη θέλει αναθεώρηση ή αναίρεση των αυθαιρέτων.

Edited by Ιοάννης Γκούμας
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Γιάννη και ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος ακόμα ας βοηθήσει..

 

Βρήκα επίσης και το παρακάτω. 

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=fCU2sc46c%2f0%3d&tabid=777&language=el-GR

 

σύμφωνα με το οποίο η άδεια που έχω παίρνει παράταση μέχρι το τέλος του 2015 (ήταν τέλος του 2009), σωστά;

 

Επίσης νομίζω ότι έχει βγει μία ακόμη εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία πάει με παράταση μέχρι 31.12.2016

 

ξέρει κάποιος κάτι αναφορικά με αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Η παράταση της τριετίας στην μετάβαση του 4030 ισχύει. Δεν έχω υπόψη μου την νεότερη εγκύκλιο.

Link to comment
Share on other sites

Οι του ΥΠΕΚΑ είναι τόσο προνοητικοί 

σε σημείο που έδωσαν ακόμη και παράταση

για Ο.Α που λήγουν (άκουσον - άκουσον) την 29-2-2016

 

Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά!

Αυτό πρώτη φορά ..συμβαίνει

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ..

 

δλδ για να συνοψίσουμε και να κλείσει εδώ το θέμα.

 

είχα ΟΑ του Οκτ 2008. Είχε ισχύ μέχρι 10/2012. Πήρα παράταση με το έγγραφο που παρέθεσα (επειδή δεν είχε λήξει στις 1.3.11) μέχρι το 10/2015 και με αυτό που παρέθεσες εσύ παίρνω μέχρι 10/2018; 

 

Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

χαχα κάπως έτσι.....
Κυρίως για να γλυτώνουμε αιτήσεις να παίρνουμε παρατάσεις μόνοι μας για 1-1 άδεια, καθώς δεν θα ολοκληρωθεί τίποτα τα επόμενα χρόνια

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.