Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ στις 30 καλύτερες του κόσμου


dimitris GM

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 87
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να πω και εγώ τα δικά μου στην κουβέντα. Πτυχίο UCL και MSc Imperial και 2 μαθήματα ΔΙΚΑΤΣΑ. (Αυτά για τον B.S.S)

Πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο στο εξωτερικό, τόσο στις σπουδές όσο και σε λοιπές υποδομές πανεπιστημίου - χώρας γενικότερα.

Πολύ δυσαρεστημένος από διάφορα στην Ελλάδα στα 2 μονάχα μαθήματα που έδωσα για ΔΙΚΑΤΣΑ (ευχαριστημένος όμως από τη διδακτέα ύλη, άσχετα αν μας δίδασκε διδακτορικός φοιτητής κάτι το οποίο με εξέπληξε δυσάρεστα. Τον δε καθηγητή για να τον βρούμε και να του μιλήσουμε, πιο εύκολα βρίσκαμε τον Σημίτη τότε... άσε που ήταν όλο ειρωνία κτλ, τι κόμπλεξ αυτό ρε παιδιά στην Ελλάδα...)

Τα έχω ξαναπεί αλλά είναι κρίμα που και οι ίδιοι οι φοιτητές απαξιώνουν τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, και εξηγούμαι: γκράφιτι, σκουπίδια από σακουλάκια από πατατάκια, τσιγάρα, αποτσίγαρα, κάπνισμα μέσα στην παράδοση!!!!!!!!!!!, κατουρημένες γωνίες, παρατάξεις, αλλαγή τελευταία στιγμή στην ώρα και στην αίθουσα εξετάσεων, τηλέφωνα που δεν τα απαντούσε κανείς, απεργίες, καταλήψεις και πολλά άλλα. Φταίνε φυσικά και οι άνωθεν αλλά και οι φοιτητές είναι συνυπεύθυνοι.

Επαναλαμβάνω από διδακτική ύλη και επίπεδο σπουδών έμεινα ευχαριστημένος. Και από την Αγγλία έμεινα ευχαριστημένος και εγώ και ο πατέρας μου, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, ο οποίος θεωρεί πολύ συμπυκνωμένη την ύλη. Και πράγματι είχα έναν συμφοιτητή που είχε περάσει στην Ελλάδα αλλά προτίμησε να έρθει έξω για διάφορους λόγους.

Σχετικά με το θέμα του αντισεισμικού προσωπικά μιλάω και λέω ότι έμαθα πολύ καλά δυναμική ανάλυση στο Msc η οποία είναι και η βάση του αντισεισμικού. Φυσικά και δεν έμαθα τον ΕΑΚ, αλλά δεν δυσκολεύτηκα και ιδιαίτερα να τον εφαρμόσω. (Καλώς όμως έδωσα αντισεισμικό στο ΔΙΚΑΤΣΑ). Στο κάτω κάτω ένας απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου πριν το 85 όταν εφαρμόστηκε η δυναμική φασματική δε νομίζω ότι είχε ιδέα για όσα χρόνια έκανε μελέτες.

Όπως καταλάβατε υπεραμύνομαι των σπουδών μου, άλλωστε αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει (και αν είσαι και πολιτικός μηχανικός τότε....). Δεν μπορώ φυσικά να εκφέρω άποψη για κανέναν άλλο συνάδελφο από οποιαδήποτε άλλο πανεπιστήμιο εξωτερικού ή εσωτερικού.

Πάνω στην πραγματική δουλειά δεν είμαι ******** και χάνω δουλειές γιατί προσπαθώ να λέω την αλήθεια, γιατί δεν κάνω τοπογραφικά από το κτηματολόγιο και πολλά άλλα που κάνουν συνάδελφοι τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού.

 

Συνάδελφε,βρήκα εμπεριστατωμένη την άποψή σου αν και ξεκάθαρα βασισμένη στις δικές σου εμπειρίες και βιώματα όπως και ο ίδιος φροντίζεις να διευκρινίσεις.

 

Κάποια από τα "άσχημα",όπως η υποβάθμιση των εγκαταστάσεων πολλών ιδρυμάτων ( πιο πολύ θέμα "νέο-ελληνικής κουλτούρας" είναι) , που αναφέρεις είναι αληθή και κοινώς αποδεκτά.

 

"Πάνω στην πραγματική δουλειά δεν είμαι ******** και χάνω δουλειές γιατί προσπαθώ να λέω την αλήθεια, γιατί δεν κάνω τοπογραφικά από το κτηματολόγιο και πολλά άλλα που κάνουν συνάδελφοι τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού." 

 

Η λαμογιά και το εύκολο κέρδος δε γνωρίζουν σύνορα... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Πάντως την δεκαετία του 70 , δεν είμασταν τόσο προχώ και έτσι όποιος ήθελε να καπνίσει έβγαινε έξω από την αίθουσα και βέβαια δεν έκανε ο καθένας ό,τι του καπνίσει ......

 

Ντροπή .

Link to comment
Share on other sites

Στην εποχή μου επιτρεπόταν το κάπνισμα ακόμα και μέσα στις εξετάσεις!

Συνήθως οι καπνιστές μαζεύονταν σε συγκεκριμένο αμφιθέατρο που γινόταν φοβερό ντουμάνι!

 

Μέσα στην τάξη, το κάπνισμα επιτρέπεται συνήθως σε "οικογενειακά" μαθήματα επιλογής, όπου καπνίζουν όλοι, μαζί και ο καθηγητής.

 

Δε νομίζω ότι αυτό από μόνο του αποτελεί παράγοντα υποβάθμισης!

 

 

Αν η εικόνα υπόγειου κουτουκιού ελληνικής ταινίας του 1960 θεωρείς πως είναι φυσιολογική για ένα ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τότε τί να πω. Μάλλον εγώ ειμαι συντηρητικός

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα και οι απόψεις έχουν ενδιαφέρον και γι΄ αυτό παρακολουθώ την κουβέντα αλλά δεν είναι δυνατόν ούτε ξώφαλτσα να υπερασπιζόμαστε την γαϊδουριά κάποιων να μας επιβάλλουν και την νωθρότητα κάποιων να ανέχονται την ΤΡΑΓΙΚΗ συνήθεια ορισμένων να καπνίζουν στα αμφιθέατρα. Και βέβαια είναι παράγοντας υποβάθμισης αφού υποδεικνύει αδιαφορία εσχάτου βαθμού για τους συμφοιτητες και τον διδάσκοντα του καπνίζοντα.

Link to comment
Share on other sites

να πω κι εγώ τις εμπειρίες μου... (αν και εκτός σχολής ΠΜ)

τέλειωσα το ΕΜΠ το '77 (???!!)

δούλεψα ως υπάλληλος, τέλειωσα με τις υποχρεώσεις στη μαμά πατρίδα και

πήγα το '80 στο νησί (GB) για μεταπτυχιακά (αστικού σχεδιασμού)

το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλότερο του αναμενομένου και με τις γνώσεις πολεοδομικού σχεδιασμού του ΕΜΠ ήμουν ήδη μισό με ένα χρόνο μπροστά από τους συμφοιτητές (βρεττανοί με υποτροφίες ή με αποστολή από ιδιωτικές εταιρείες, άραβες και κομματικά στελέχη άλλων καθεστώτων...)

ένα δεύτερο

που ελπίζω να έχει βελτιωθεί

μετά τις πρώτες εξετάσεις 8ώρων των εκ του εξωτερικού συναδέλφων στο ΕΜΠ, έτυχε να κάνω εθιμοτυπική επίσκεψη στον τότε κοσμήτορα της σχολής στο ΕΜΠ

μου έδειξε τα "γραπτά" (τα σχέδια) για να μοιραστεί τον πόνο του

ζήτημα ήταν αν το 5% ανταποκρινόταν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής

και ένα 40% ήταν στο "άντε να τους περάσω"

δεν ξέρω τι έκανε τελικά γιατί φοβόταν τον πολιτικό αντίκτυπο

αλλά είχε δίκιο στο ότι πάνω από τους μισούς ήταν για επανεξέταση (για να το πω ήπια)

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Αν σκεφτούμε πόσο δύσκολο ήταν να εισαχθείς σε οποιαδήποτε σχολή τότε , το 77 τελείωσα το σχολείο , είναι προφανές γιατί μερικά χρόνια μετά καταργήθηκαν τα οκτάωρα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.