Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Tesla παρουσίασε το σύστημα Tesla Energy και μαζί το Powerwall για οικιακή χρήση


Engineer

Recommended Posts

Πρόσφατα, ο Elon Musk, CEO της Tesla, πραγματοποίησε μία σπουδαία παρουσίαση, σχετικά με τον ηλεκτρισμό, τον τρόπο που επηρεάζουμε το περιβάλλον με στόχο να αντλήσουμε ενέργεια, τα ενεργειακά δίκτυα και τις υποδομές, και φυσικά τις μπαταρίες.

Ο Elon Musk, παρουσίασε το εγχείρημα Tesla Energy και τα Powerwall και Powerpack, που αποτελούν με την σειρά τους Οικιακές και Επιχειρησιακής κλάσης κλιμακούμενες μπαταρίες. Το σύστημα οικιακής μπαταρίας PowerWall, μπορεί να κρατήσει εκτός δικτύου ενέργειας το σπίτι για μερικές ώρες, και αν αυτό μοιάζει λίγο, το σίγουρο είναι ότι έχει θετική επίδραση, τόσο στο περιβάλλον όσο και στο πορτοφόλι μας μακροπρόθεσμα.

 

Σύμφωνα με τον Elon Musk, ο ήλιος, είναι το μόνο που χρειαζόμαστε, πέρα από την πολιτική βούληση. Το Powerwall έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια και να χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια για να τροφοδοτεί το σπίτι μας.

 

Συνδέεται στους υπάρχοντες ηλιακούς συσσωρευτές που έχουμε στο σπίτι, και φορτίζει από αυτούς, ενώ μπορεί να “γεμίζει” χρησιμοποιώντας και ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο το βράδυ, όταν και τα κόστη είναι χαμηλότερα. Έχει αρκετή χωρητικότητα για να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο σπίτι, ενώ αν υπάρξει διακοπή ρεύματος, το Powerwall μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί το σπίτι με ενέργεια. Το Powerwall αποτελεί από δύο μοντέλα, με βάση τον εβδομαδιαίο ενεργειακό κύκλο, στις 10kWh και στις 7kWh με αντίστοιχα κόστη $3500 kai $3000 (το κόστος δεν περιλαμβάνει τον AC-DC inverter ή τα ηλιακά πάνελ αν και όσοι έχουν εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στο σπίτι τους έχουν και τον inverter). Το πρώτο προτείνεται ως backup ενεργειακή λύση ενώ το δεύτερο για καθημερινή χρήση σε συνδυασμό με οικιακή εγκατάσταση ηλιακών πάνελ και οι λύσεις καλύπτονται από 10-ετή εγγύηση.

 

Τo Powerwall είναι μία κλιμακούμενη λύση, και ένας πελάτης μπορεί να συνδέσει έως και 9 μεταξύ τους (μπορεί να επιλέξει το χρώμα επίσης που ταιριάζει στον χώρο του). Να σημειώσουμε, ότι όπως είπε ο Elon Musk, η Tesla χρειάζεται συνεργάτες, και για αυτό τον λόγο, όλες οι πατέντες και ευρεσιτεχνίες είναι ανοιχτές.

 

Download attachment: gallery_286955_1941_60591.jpg

 

Η SolarCity, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το Powerwall στους πελάτες της, και πως θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της εταιρείας DemandLogic, για επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού ο Elon Musk είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SolarCity, και η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με την Tesla.

 

Πέρα από το Powerwall, o Elon Musk, ως μέρος του εγχειρήματος Tesla Energy, παρουσίασε και το Powerpack, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται επ’ άπειρον και προορίζεται για πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που θέλουν να είναι σίγουρες ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα και μετά από κάποια διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μπαταρίες των 100kWh, και ήδη οι Amazon και Target έχουν υπογράψει συμφωνία με την Tesla για την δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων.

 

 

Πηγή: http://www.insomnia....nergy-και-r9157

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.