Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Ας μου πει καποιος τι σχεση εχουν αυτα που ψηφιζουν τωρα για τις εισφορες με αυτα που μας ελεγαν πριν δυο μηνες.

 

http://www.elem.tee.gr/eidhseis/epaggelmatika-nea/genikou-endiaferontos/2781-akironetai-to-eispraktiko-sxedio-oikonomikis-kai-epaggelmatikis-eksontosis-twn-mixanikwn

 

Και για να μην ξεχναμε:

 

http://www.syriza.gr/article/id/53267/TROPOLOGIA-PROSThHKH-sthn-protash-nomoy-Ypoyrgeioy-Ergasias-Koinwnikhs-Asfalishs-kai-Pronoias:-%C2%ABIdrysh-Ethnikoy-Tameioy-Allhleggyhs-Genewn%C2%BB----Eisfores-Mhchanikwn-ETAA.html#.VYl1AUYbwSU

 

Επιπλεον κανουν γαργαρα το γεγονος οτι απο 1/1/15 ειμαστε ολοι μια ασφαλιστικη κατηγορια πανω μια και ισχυει η αναδρομικοτητα απο το 11 αρα οι δυο κατηγοριες κατω ειναι μουφα και σε σχεση με αυτα που ισχυαν για το Β του 14 κατεβαινουμε μια κατηγορια.

Επι της ουσιας χονδρικα οπως το αντιλαμβανομαι εγω γλιτωνουμε σε σχεση με αυτα που δωσαμε για το Β του 14 (που ηταν με αυξημενες) κανα πεντακοσαρικο το εξαμηνο δηλαδη για δυο χρονια κανα διχιλιαρο και στην συνεχεια μας γυρνανε παλι στις ληστρικες αυξησεις.

Πανω κατω μας γυρναει για δυο χρονια στις εισφορες που διναμε πριν τις αυξησεις και αυτα που γλιτωνουμε μας τα παιρνει με τα αναδρομικα που πρεπει να ειναι και περισσοτερα απο τις μειωσεις.

Για αυτο και κατεβαζει κατηγορια για να παρει τα αναδρομικα.αλλα και τα ρυθμισμενα.

Αν δεν κατεβαζε κατηγορια δεν θα επαιρνε ουτε αναδρομικα ουτε τρεχοντα ουτε ρυθμισμενα.

Το ολο θεμα ειναι καθαρα εισπρακτικο και σε καμμια περιπτωση δεν αποσκοπει σε ανακουφιση του κλαδου.

Αν ηθελε να βοηθησει πραγματατικα θα εβαζε αναδρομικα την επιλογη κατηγοριας απο το 11.

 

Ωραια λογικη και ωραια κοινωνικη πολιτικη στην περιοδο που οι μηχανικοι ζουν την μεγαλυτερη κριση που υπηρξε ποτε στον κλαδο.

Συνεχιζουν και αυτοι την καταστροφη των μηχανικων που αρχισαν οι προηγουμενοι.

 

Τρυπα + Νερο = ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Edited by dimitris11140
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλα εσείς έχετε μείνει σε αυτά που ελεγε ο Τσυριζα ;;; που ειναι η καταργήσει του Ενφια ( αν και εγω το θεωρώ το ποιο δίκαιο μετρο ) ; που είναι το αφορολόγητο για ολους στις 12χιλιαδες ;; που ειναι η καταργηση του 26% απο το πρωτο ευρω ; και τοσα αλλα .... και ποια ειναι τελικα αυτα που θα ψηφισουν ;;; οποτε με δεδομενα τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που μας παίρνουν ... παλι καλα θα λέμε... βεβαια και η οποια φορολόγηση ειναι ασκοπη γιατι ετσι και αλλιως η αγορα θα πεθανει οποτε τιποτα δεν θα βγει απο αυτα .... η μονη λυση ειναι να λειτουργήσει το πρωτο μνημονιο που προεβλεπε ιδιωτικοποιησεις και πωλήσεις κρατικης περιουσιας περι τα 50δις .... μονο ετσι θα ερθει κεφαλαιο για επενδυσεις και θα δημιουργηθουν νεες δουλειες ... 

με δεδομενο το που βρισκόμαστε να εύχεσαι να περασει οπως ειναι και το 2017 βλεπουμε με νεους αγωνες νεο ξεκινημα ... θα πλησιάζουν και εκλογες ( οπου εκλογες μπορει να εχουμε και καθε εξαμηνο) οποτε κατι μπορει να γινει , θα εχει φυγει και το ΔΝΤ σιγουρα θα εχει αλλαξει και η κυβερνηση ... οποτε η ελπιδα ερχεται...

Link to comment
Share on other sites

Δεν το πολιτικοποιω συναδελφε το θεμα.Μακρια απο μενα τα κομματα.Απλα η κοροιδια ειναι ασχημο πραγμα.Ειδικα οταν εχει να κανει με την επαγγελματικη μας επιβιωση.

 
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1-22/

 

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Τετάρτη 15/07/15 στις 7:30 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4)

 

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Θα συζητήσουμε για τα εξής θέματα:

  • Η Συνέλευση και η δράση της στα πλαίσια του γενικότερου κοινωνικού κινήματος στις συνθήκες που διαμορφώνονται.
  • Η ολοκλήρωση των διεκδικήσεών μας μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κοινωνικών διεκδικήσεων που πρέπει να προωθηθεί στην κατεύθυνση του πρόσφατου ΟΧΙ.
  • Συνεισφορά των μηχανικών που ανήκουν στον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός εκ-των-κάτω-αναδυόμενου προγράμματος συλλογικής οικονομικής επιβίωσης και άμυνας σε πιθανό οικονομικό αποκλεισμό.
  • Η στάση των φορέων των μηχανικών το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στα προβλήματα που μας απασχολούν όσο και στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 7,30 μέχρι τις 10,30 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.