Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επανέναρξη του «εξοικονομώ κατ’ οίκον» ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας


Engineer

Recommended Posts

Την επανέναρξη του προγράμματος «εξοικονομώ κατ' οίκον» ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού όπως προκύπτει από έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ταμειακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ που κοινοποίησε στον Βουλευτή το αρμόδιο Υπουργείο ως απάντηση του σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο κος Χαρακίδης στις 7 Απριλίου 2015.

 

Όπως προκύπτει από το έγγραφο το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι στις προτεραιότητες και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Η Ειδική Γραμματεία αναφέρει στην απάντηση της πως σε συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έναρξη ενός νέου προγράμματος αντίστοιχου με το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην απάντηση πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει:

 

- Η αξιοποίηση των προτάσεων των εμπλεκόμενων φορέων

- Η ολοκλήρωση της εκ των προτέρων αξιολόγησης του χρηματοδοτικού μέσου

- Η ολοκλήρωση των δράσεων της σχετικής υποχρέωσης για την πλήρη ενσωμάτωση των οδηγιών 2010/31/ΕΕ και 2012/27/ΕΕ στο εθνικό δίκαιο.

 

Τέλος στο έγγραφο επισημαίνεται πως όσον αφορά την εξόφληση των ωφελούμενων του τρέχοντος προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ οίκον», έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες ενέργειες και στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποπληρωθούν οι αιτήσεις τελικής εκταμίευσης που εκκρεμούν σε όλη την χώρα.

 

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή ο κος Χαρακίδης ζητώντας να ενημερωθεί για την τύχη του προγράμματος κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και την εξόφληση των δικαιούχων του προηγούμενου. Η επανεκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ οίκον» αναμένεται να αναθερμάνει τον κρίσιμο κλάδο των κατασκευών που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση τα τελευταία χρόνια και στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Επισυνάπτονται η απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

 

Πηγή: http://www.b2green.g...=24132&lang=el#

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαινετε βεβαια , ειδικα την στιγμη που δεν αναφερεται χρονοδιαγραμμα, σε πιο σωτήριο έτος θα ξεκινησει, αν ξεκινησει....

Μα το λέει ξεκάθαρα και συγκεκριμένα ''στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται''.. .. ..

Link to comment
Share on other sites

Μα το λέει ξεκάθαρα και συγκεκριμένα ''στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται''.. .. ..

 

Σαν τον Ακάλυπτο στη γνωστή σειρά που έκανε τράκα στο φίλο του κι όταν εκείνος τον ρωτούσε πότε θα τα πάρει του έλεγε "εντός του έτους"!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ημερ. Καταχώρησης: 08/05/2015 Ώρα Καταχ.: 12:30:00


Tο "Εξοικονόμηση κατ΄οίκον" πρέπει να επανασχεδιαστεί

spiti%20prasino%20leyko_550x.jpg
Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιου, του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.) και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου αποφασίστηκε ότι το σχετικό «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», πρέπει να επανασχεδιαστεί συμπεριλαμβάνοντας όλες τις σχετικές κατηγορίες προϊόντων .

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν  προτάσεις της Ομοσπονδίας που στοχεύουν στην αναβάθμιση του κλάδου και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων συμβάλλοντας στην βιώσιμη - αειφόρο ανάπτυξη με την χρήση βελτιωμένων προϊόντων ενεργειακών υαλοπινάκων, όπως:
 
1.    η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων σε όλα τα δημόσια κτίρια, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας  στο πλαίσιο της οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων,
 2.    η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων τρίτης γενιάς με χαμηλό συντελεστή ηλιακού ελέγχου (g-value) σε όλες τις νέες και επιδοτούμενες τουριστικές μονάδες με σκοπό την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας,
 3.    Η ενημέρωση υποχρέωσης χρήσης πιστοποιημένων υαλοπινάκων με σήμανση CE με σκοπό την ασφάλεια. 
 4.    Η επανενεργοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης όπως των σχετικών: «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», «Χτίζοντας το Μέλλον», «Πράσινες Γειτονιές»,
 5.    Η εφαρμογή προγράμματος χρηματοδότησης για την αντικατάσταση υαλοπινάκων αντί για την παροχή επιδόματος πετρελαίου.
 
Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα εποπτείας της αγοράς, στη βάση προκαταρτικών αξιολογήσεων των ευρημάτων από ελέγχους που έχει διενεργήσει η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Η διενέργεια εντατικότερων ελέγχων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της διασφάλισης της εφαρμογής των απαιτήσεων του Κανονισμού (ΕΕ) 305/2011 περί δομικών προϊόντων, αλλά και στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της ανασφάλιστης εργασίας.
 
Τέλος, αποφασίστηκε ότι τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, όπως το σχετικό  «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον», πρέπει να επανασχεδιαστούν συμπεριλαμβάνοντας όλες τις σχετικές κατηγορίες προϊόντων . 
 
Οι Γενικοί Γραμματείς ζήτησαν το  συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και τη διαρκή συνεργασία με την Ομοσπονδία για την πληρέστερη επεξεργασία και εξειδίκευση των προτάσεων

Link to comment
Share on other sites

από λογια έχουμε χορτάσει..ας ξεχρεώσουν τα παλιά για αρχή και βλέπουμε

πάντως εγω γυρω στα 30 εξ οικονομω που έκανα ξεχρεωθηκαν ολα απο τα παλια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.