Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ανισοπεδοποίησης της Περιφερειακή Θεσσαλονίκης πάει στο ...μέλλον λόγω ΕΥΑΘ


Engineer

Recommended Posts

Κακά τα μαντάτα για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για τα έργα που μετατρέπουν σε κλειστό αυτοκινητόδρομο όλη την δυτική πλευρά του άξονα, από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι την σύνδεση με τον ΠΑΘΕ, στη Λαχαναγορά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com τα 2 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη οδεύουν σε μεγάλη χρονική παράταση καθώς η απορρόφηση των κονδυλίων είναι εξαιρετικά αργή και ειδικά στο πρώτο έργο από την Ευκαρπία μέχρι τον Εύοσμο το ποσό που έχει απορροφηθεί είναι μόλις 33%.

 

Επίσης ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η ..ΕΥΑΘ. Πρόκειται για το πλέον σοβαρό πρόβλημα στα υπό εξέλιξη έργα καθώς οι αγωγοί της ΕΥΑΘ ουσιαστικά στέλνουν το έργο στο ..μέλλον.

 

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ που έχει στη διάθεση του το ypodomes, δημοπρατεί 2 ξεχωριστά εργολαβίες που αφορούν τη μετατόπιση του χαλύβδινου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΑΘ.

 

Οι εργολαβίες είναι χωρισμένες όπως και οι οδικές εργολαβίες του έργου. Η πρώτη εργολαβία ξεκινά από τη Λαχαναγορά και φτάνει μέχρι τον Εύοσμο, ενώ η δεύτερη από τον Εύοσμο μέχρι την Ευκαρπία.

 

Το κόστος ανέρχεται σε 930.000 ευρώ για την πρώτη και 1.014.000 ευρώ για τη δεύτερη. Η δημοπράτηση τους είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουνίου 2015 και η ολοκλήρωση των έργων έχει διάρκεια 4 μήνες απο την υπογραφή της σύμβασης.

 

Αυτό σημαίνει πως με τις καλύτερες συνθήκες τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2016 και ακολούθως θα πρέπει να τροποποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα των οδικών έργων που εκτελούνται σήμερα.

 

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η εργολαβία Λαχαναγορά (ΑΚ16)-Εύοσμος πρέπει να ολοκληρωθεί σε 3 μήνες (Ιούλιος 2015) και η δεύτερη σε 5 μήνες (Οκτώβριος 2015).

 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ypodomes το θέμα με τον αγωγό της ΕΥΑΘ έγινε γνωστό εδώ και ένα έτος, όμως ήταν αδύνατο να λυθεί γρηγορότερα μιας και η ΕΥΑΘ αρνήθηκε λόγω κόστους να προχωρήσει στην μετατόπιση του αγωγού και έτσι φτάσαμε σήμερα στη δημοπράτηση αυτών των εργολαβιών.

 

Επί της ουσίας τώρα, το διπλό έργο πάει οριστικά για ολοκλήρωση το 2016 χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε την παράταση που θα ζητήσουν οι 2 εργολάβοι (ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ) και τι θα σημάνει αυτό οικονομικά για την Εγνατία Οδό.

 

Αναφορικά με το πρώτο έργο που είναι η κατασκευή του ΑΚ16 (Ανισόπεδος Κόμβος 16) που κατασκευάζει μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η J&P τα έργα προχωρούν ικανοποιητικά και αναμένεται όλη η εργολαβία να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....ησης-στο-μέλλον

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ντεν καταλαβαίνει... Οι πασαλότρυπες ανοίχτηκαν, οι πάσσαλοι σκυροδετήθηκαν, οι αναλημματικοί τοίχοι σηκώθηκαν, τα βάθρα φτάσαν στο ύψος του μαξιλαριού (εντάξη, όχι όλα)...

 

Σε τί ύψος βρίσκεται αυτός ο αγωγός που εμποδίζει την πρόοδο της κατασκευής; :wink:

 

Σε κάθε περίπτωση ο αγωγός είναι δόλιος και ύπουλος, αφού κατάφερε να παραλλαχτεί όσον καιρό γινόντουσαν οι μελέτες, δεν τον μυρίστηκαν οι προσφέροντες, δεν τον πήραν πρέφα παρά μόνο όταν τελείωσαν και τα βάθρα... Κι οστώσο βρίσκεται παντού και εμποδίζει την πρόοδο των εργασιών και στους πέντε ή έξι κόμβους του έργου, σε μήκος χιλιομέτρων... !!!! :shock:

Edited by AlexisPap
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Αν εννοουν τον ΚΑΑ (Κεντρικό αποχετευτικό αγωγό), ο οποίος είναι υπόγειος εννοείται, αλλά εκτείνεται σε μεγαααααααλο μήκος, τότε λογικό να επηρεάζει τον Κ16 τουλάχιστον, του οποίου οι κλάδοι είναι δαιδαλώδεις ....

 

Για τον κόμβο ευκαρπίας δεν έχω άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Την κατσαμε την βαρκα....Απιστευτη ταλαιπωρια για εμας στον "αποκλεισμενο" Ευοσμο. ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΡΕ ΠΣΤ ΜΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ, ΕΝΑ !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.