Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι Μηχανικοί του Δημοσίου αξιοποιούν το Wikipedia


Engineer

Recommended Posts

Η νομοθεσία που αφορά τους μηχανικούς (πολεοδομία, τεχνικά έργα κ.λπ.) είναι σύνθετη και δαιδαλώδης. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν πολλοί νόμοι.

 

Αυτό σε συνδυασμό με την αποχώρηση πολλών έμπειρων στελεχών, έχει οδηγήσει σε τεράστια δυσκολία ενημέρωσης των υπαλλήλων αλλά και ιδιωτών μηχανικών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε δυσκολία εφαρμογής της νομοθεσίας, καθυστερήσεις, διαφορετικές ερμηνείες και άλλα προβλήματα.

 

Η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτέρων Σχολών Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ), για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει συστήσει Ειδική Ομάδα η οποία, ανάμεσα σε άλλες δράσεις, ανοίγει το δρόμο για την άμεση και συνεργατική καταχώρηση πληροφοριών για τη νομοθεσία και την εφαρμογή της, στον υπάρχοντα εγκυκλοπαιδικό ιστότοπο Βικιπεδία (Wikipedia στην ελληνική γλώσσα)

 

Ενδεικτική καταχώρηση της Ομάδας: Πράξη τακτοποίησης

 

Έχουν ήδη δημιουργηθεί ή ενημερωθεί καταχωρήσεις της Βικιπαδείας από το χρήση emdydaskm οι οποίες αφορούν πολεοδομικά, ενεργειακά, πολιτιστικά θέματα, θέματα τεχνικών έργων και ασφάλειας τροφίμων.

 

Η καταχώρηση της πληροφορίας γίνεται τόσο σε απλή γλώσσα για την ενημέρωση του πολίτη όσο και σε βάθος ανάλυση για την ενημέρωση του συνάδελφου μηχανικού σε αντίστοιχη υπηρεσία ή στο ελεύθερο επάγγελμα. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου ιστότοπου, ο οποίος βασίζεται στη συμμετοχικότητα του κόσμου (crowd¬sourcing), είναι η οργάνωση του στα πρότυπα εγκυκλοπαίδειας και η δυνατότητα απόκτησης πλήρους εικόνας για κάθε λήμμα.

 

Έτσι κάθε λήμμα πρέπει να έχει καλή τεκμηρίωση και διασύνδεση με άλλα λήμματα. Η ενημέρωση κάθε λήμματος είναι διαρκής. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να γίνεται από πολλούς συντάκτες οι οποίοι μπορεί να είναι διεσπαρμένοι γεωγραφικά.

 

Όποιος συντάκτης εντοπίσει μια αλλαγή στη νομοθεσία, στην εφαρμογή της (π.χ. μια εγκύκλιο), στη νομολογία (π.χ. σχετική απόφαση ΣτΕ), ή μια ειδική περίπτωση, μπορεί να την καταχωρήσει και να λάβουν γνώση άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και ειδικοί. Οι υπόλοιποι μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη πληροφορία και έτσι να την εμπλουτίσουν ή ακόμα και να τη διορθώσουν. Η διαδικασία αυτή μπορεί αν συγκεντρώσει πληροφορίες σε αντιδιαστολή με φήμες και διαδόσεις και επίπονη προσπάθεια επικοινωνίας όποιον ενδεχομένως γνωρίζει.

 

Η φιλοδοξία είναι να ενεργοποιηθεί μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων από όλη την Ελλάδα ώστε η τοποθεσία να αποτελεί διαρκή, πλήρη και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για ειδικούς και μη.

 

Πηγή: http://iekemtee.gr/e...ύν-το-wikipedia και

 

http://emdydas.gr/im...eltio_typou.pdf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι χρήσιμο, κυρίως για ιδιώτες, αλλά δεν θα εκλείψει η ανάγκη να πείσεις τον υπάλληλο της πολεοδομίας ότι κάτι που διαβάζει μπροστά του ισχύει όπως είναι γραμμένο και όχι όπως το ερμήνευσε αυθαίρετα μία εγκύκλιος (συχνό φαινόμενο στις μέρες μας).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.