Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ?!


Cry

Recommended Posts

Χαίρεται παίδες :)

 

Είμαι μαθητής Τρίτης Λυκείου και μελλοντικός, ελπίζω, φοιτητής. Με ενδιαφέρουν δύο σχολές και θα ήθελα την γνώμη σας, ως πιο έμπειροι στους τομείς και στην αγορά εργασίας.

 

Με ενδιαφέρουν λοιπόν οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ.

 

Ποιο απο τα δύο επαγγέλματα έχει μεγαλύτερη αποίχηση στην σημερινή αγορά εργασίας?!

Υπάρχει ποικιλία μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό?!

Πλέον οι εργάζονται οι συγκεκριμένοι κλάδοι?!

Ποιο ,κατά την γνώμη σας, "προτιμάται"?!

 

Κατανοώ το ότι όποιος αγαπά περισσότερο την δουλειά του, έχει και μεγαλύτερες ευκαιρίες, σαφώς. Μου αρέσουν και οι δύο κλάδοι και δεν απορρίπτω και την περίπτωση να τελειώσω και την δεύτερη σχολή μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, αλλά να μην το τραβάμε τόσο μακριά, για την ωρα, όρεξη πάντως έχω -.-

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ειναι δυο τελειως διαφορετικα επαγγελματα... και τα δυο θεώρησε και ετσι ειναι οτι εχουν την ιδια απήχηση... παντα την απήχηση βεβαια εξαρτατε απο τον ιδιο τον εππαγελματια... τελειωσε τις εξατασεις κοιτα τη βαθμους πηρες και μετα ξαναρωτα.. 

περιληπτικά ο ενας ασχολείται με τουβλα και μπετα και ο αλλος με καλωδια και ασφαλειες, κατα κυριο λογο ασχολούνται και οι δυο με την οικοδομή, αρα το μελλον φανταζει λαμπρο ... καλή τύχη και καλή επιτυχία 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Εάν έχεις καμία σχέση με κάποιο επάγγελμα, δηλαδή γονείς, συγγενείς ώστε να έχεις πιο εύκολη αποκατάσταση σου προτείνω να γίνεις ηλεκτρολογάρα. Απλά να γνωρίζεις ότι μεγάλη πλειοψηφία των Ηλεκτρολόγων Τ.Ε., έχει αρκετή εμπειρία στο επάγγελμα με το που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Άρα μη μείνεις μόνο στη θεωρία αλλά προσπάθησε στον ελεύθερό σου χρόνο να ασκήσεις το επάγγελμα κοντά σε έναν ηλεκτρολόγο, δούλεψε σε πινακάδικο, ασχολήσου με αυτοματισμούς, κοίτα πως είναι να σε χτυπάει το ρεύμα(πλάκα κάνω), αποφάσισε νωρίς εάν σ αρέσει το επάγγελμα και εάν ναι εξέλιξέ το (άλλο έχουμε κατά νου κι άλλο μας βγαίνει στην πορεία) συνδυάζοντας θεωρία και πράξη.

 

Μέχρι τότε όμως, άφησε την ονειροπόληση(το χω κι εγώ αυτό), συγκεντρώσου στα μαθήματα για το καλύτερο αποτέλεσμα και μετά αποφασίζεις..!! Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.

Link to comment
Share on other sites

αχ αυτα τα μεταπτυχιακά, εχουν γινει σουπα... Πως νομιζετε ρε παιδια οτι θα εχετε σιγουρο πλεονεκτημα στην αγορα εργασιας στην Ελλαδα με ενα μαστερ ? Δεν αποκλειεται βεβαια , αλλα οι πιθανοτητες ειναι πααααρα πολυ μικρες...

 

Δυστυχως στο Ελλαδισταν δεν θα αφησουμε ποτε την νοοτροπια του φαινεσθαι στα παντα...

 

Καλη επιτυχια στις πανελληνιες παιδια και μην κοιτατε 10 χρόνια μπροστα, συγκεντρωθειτε στις εξετασεις!!

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

Αν σου αρέσουν και τα 2 εξίσου τότε πήγαινε για ΠΜ. Έχει πιο ευρύ φάσμα εργασιών και επιπλέον είναι ο πρώτος που ασχολείται με μία οικοδομή άρα μοιράζει δουλειές.

 

ΥΓ Ξέρω, φαντάζει σαν ανέκδοτο τώρα με την κρίση...

Link to comment
Share on other sites

Ποια οικοδομή τώρα...Μπορείς αν ηλεκτρολόγος να πας σε καμιά βιομηχανία και να είσαι άρχοντας. Και γενικά έχεις πιο ευρύ φάσμα εταιρειών που μπορείς να κολλήσεις.. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Θα σου συμβούλευα να διαλέξεις τώρα που είναι νωρίς άλλο επάγγελμα. (Ενδεικτικά: Ψυχολόγος, διαιτολόγος, πανελίστας, playboy, κομμωτής)  :smile:

 

Αν πάλι επιμένεις ανάμεσα στις δύο ειδικότητες, διάλεξε ηλεκτρολόγος. Τα γράφουν και οι συνάδελφοι παραπάνω. Οι ηλεκτρολόγοι σήμερα πιστεύω πως έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Καλώδια, πίνακες, φωτοβολταϊκά, υποσταθμούς, διάφορα τέτοια. Από την άλλη, όλο και κάποιος θα βραχυκυκλώσει, όλο και κάποια ασφάλεια θα καεί, όλο και μία πρίζα παραπάνω θα χρειάζεται. Ως πολιτικός μηχανικός θα λιώσεις στη νομοθεσία μιας και στη σχολή δεν διδάσκουν το αντικείμενο λόγω δυσκολίας για να μην τρομάξει ο κόσμος και στραφεί στην ηλεκτρολογία. Τα μαθηματικά είναι πολύ πιο εύκολα από τους ελληνικούς νόμους.. Από την άλλη ο κόσμος δεν έχει χρήματα οπότε δεν κατασκευάζει καινούριες οικοδομές (υπάρχουν ακόμα μπετονιέρες; ), δεν ανακαινίζει (αντικείμενα που απέφεραν και αποφέρουν ικανοποιητικό κέρδος), και υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που καταστρέφονται..... 

 

Τέλος η καλύτερη ειδικότητα κατ' εμέ στην εποχή της κρίσης, είναι αυτή του μηχανολόγου μηχανικού ο οποίος μπαίνει και στην οικοδομή, και σε μία καινούρια διαμόρφωση καταστήματος, και στη βιομηχανία. Ο μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε. μπορεί να εργαστεί ως ηλεκτρολόγος, ενώ ο δεύτερος όχι ως μηχανολόγος. Επίσης, έχει πλήρη δικαιώματα όλων των τεχνιτών (ασανσερντζής, ηλεκτρολόγος, ψυκτικός, τορναδόρος, μηχανικός αυτοκινήτων, τα πάντα...). Κάποια από τα αντικείμενα αφορούν μελέτες αερίου, πυρασφάλειας, και ηλεκτρολογικά σχέδια (ικανοποιητικότατα μπορώ να πω αν έχεις κύκλο τεχνιτών), τεχνικός ασφαλείας, εργασία στη βιομηχανία, και διάφορα άλλα.

 

Τα επαγγελματικά προβλήματα είναι σαφώς μεν τα ίδια για όλες τις ειδικότητες, αφετέρου δε τα αντικείμενα απασχόλησης ευρύτερα σε ορισμένες. 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.