Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε μαζικές πωλήσεις χαρτοφυλακίων ακινήτων ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι τράπεζες


Engineer

Recommended Posts

Σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού από το τεράστιο "στοκ" ακινήτων πάσης φύσεως που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από πλειστηριασμούς, ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι τράπεζες, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Κεφάλαιο".

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα "το πρόγραμμα των πωλήσεων «πακέτων» ακίνητης περιουσίας θα ξεκινήσει από τη Eurobank πιλοτικά τον Ιούνιο, με 1.500 ακίνητά της, τα οποία βρίσκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Η τράπεζα έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τις πανευρωπαϊκές εταιρείες Clayton και Resolute, οι οποίες ειδικεύονται στη διαχείριση προβληματικών περιουσιακών στοιχείων, προσφέροντας υπηρεσίες σε θέματα αναδιάρθρωσης δανείων και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας.

 

Συνολικά, τα προς πώληση ακίνητα των τραπεζών ξεπερνούν τα 10.000, αφού μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται πως η Eurobank διαθέτει 3.500 ακίνητα, από 3.000 ακίνητα διαθέτουν η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς και 1.000 η Εθνική. Αν προστεθούν και τα ακίνητα στις χώρες του εξωτερικού, το ύψος του δυνητικού χαρτοφυλακίου προς πώληση μπορεί να διπλασιαστεί - κρίνοντας κανείς από το ότι μόνο τα ακίνητα της πρωτοπόρου του εγχειρήματος Eurobank στο εξωτερικό ανέρχονται σε 3.000".

 

Τα ακίνητα που θα "πακεταριστούν" και θα δοθούν προς πώληση σε διεθνείς εξειδικευμένους οίκους, είναι ακίνητα προς κατοικία, βιομηχανικά και αγροτεμάχια. Ωστόσο, από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα εξαιρεθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν περιέλθει από πλειστηριασμούς στις τράπεζες, καθώς η πώλησή τους θα γίνει κατά περίπτωση και όχι μαζικά.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=15509

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.