Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε 45 λεπτά Πειραιάς-αεροδρόμιο από το 2018


Engineer

Recommended Posts

Βέβαιος ότι η επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά θα τεθεί σε λειτουργία από το 2018 εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας.

 

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Corina Creţu και οι κυρίες Charlina Vitcheva, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Sabine Bourdy,Προϊσταμένη Διοικητικής Μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενες από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη, επισκέφτηκαν στις 20 Μαΐου 2015 το Κέντρο Ελέγχου του Μετρό στο σταθμό Σύνταγμα.

 

Όπως είναι γνωστό το σύνολο στα μεγάλα έργα Μετρό τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη χρηματοδοτούνται από τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΤΕπ.

 

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.,Νίκος Παπαθανάσης οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την λειτουργία του Μετρό της Αθήνας, καθώς και για το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Αττικό Μετρό Α.Ε.

 

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία υπό την Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Charlina Vitcheva και την Προϊσταμένη Διοικητικής Μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Sabine Bourdy πραγματοποίησαν τεχνική επίσκεψη στο εργοτάξιο του μετρό Νίκαια, συνοδευόμενες από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΜ, κ. Χρήστο Τσίτουρα ο οποίος υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία δήλωσε:

 

«Ενημέρωσα την Επίτροπο κα. Corina Creţu και την αντιπροσωπεία της για το σύνολο των έργων Μετρό και Τραμ, που σχεδιάζει, επιβλέπει και κατασκευάζει η Αττικό Μετρό Α.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα, βρισκόμαστε στον υπό κατασκευή σταθμό «Νίκαια» , όπου εκτελείται το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό, περιβαλλοντικό έργο, αυτό της επέκτασης προς Πειραιά. Η κατασκευή του έργου προχωράει με γοργούς ρυθμούς εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.

 

Έχουμε την πεποίθηση πως στις αρχές του 2018 οι πολίτες και τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, θα προσεγγίζουν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τον Πειραιά σε 45 λεπτά»

 

Η κατασκευή της Επέκτασης της Γραμμής 3, Αγ. Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο ξεκίνησε την 1η Μάρτιου του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται σήμερα στην Πρωτεύουσα. Πρόκειται για μια επέκταση συνολικού μήκους 7,6 χλμ. σήραγγας, με 6 νέους Σταθμούς σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τα μέσα σταθερής τροχιάς.

 

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης προς τον Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως περισσότεροι από 130.000 πολίτες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε €748 εκατ. Τη βασική σύμβαση κατασκευής του έχει αναλάβει Κοινοπραξία Ελληνικών και Ευρωπαϊκών εταιρειών. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στις αρχές του 2018 και η πρόοδος του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις μέχρι σήμερα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί και οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή των εργοταξίων.

 

Το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (TBM) εκκίνησε τη λειτουργία, το Σεπτέμβριο 2013 από το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγία Βαρβάρα, τον Ιούνιο 2014 αφίχθη στο σταθμό «Αγ. Βαρβάρα», το Νοέμβριο 2014 στο σταθμό «Κορυδαλλός» και στο σταθμό «Νίκαια» στις 24 Απριλίου 2015, εντός χρονοδιαγράμματος.

 

Κατόπιν μικρής διάρκειας προγραμματισμένης συντήρησης, θα συνεχίσει την πορεία του αθόρυβα και χωρίς όχληση στη λειτουργία της πόλης, προς τον Σταθμό «Μανιάτικα», στον οποίο αναμένεται να φτάσει έως το τέλος του 2015. Σημειώνεται ότι θα κατασκευασθούν συνολικά 6,5 χλμ. σήραγγας της επέκτασης με το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), ενώ το υπόλοιπο τμήμα στην αρχή και στο τέλος του έργου θα υλοποιηθεί με συμβατικές μεθόδους, μέσω υπόγειας εκσκαφής (NATM).

 

Σήμερα, περισσότερα από 800 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται στους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται μέχρι το πέρας κατασκευής του έργου να απασχοληθούν συνολικά περί τους 2000 εργαζομένους, προκειμένου η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά να τεθεί σε λειτουργία, όπως αναμένεται εντός του 2018.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

 

Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας όσο και για την Εθνική Οικονομία γενικότερα.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...io_apo_to_2018/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

εκπληκτικό, άμα έρχομαι από Κρήτη, παίρνω άμμεσα το αεροπλάνο και απογειώνομαι Ιαπωνία!!!!

με τα συγχωρησεως που λεμε, αλλα δεν το καταλαβα

edit

πασ ακομα απο την κρητη στην πρωτευουσα με το παπορι της γραμμης?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κάποτε κάποιος πρέπει να φτιάξει ένα σάιτ με όοοολες τις κατά καιρούς εξαγγελίες

σαν το τραίνο που θα πηγαίνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες

το μετρό της Θεσσαλονίκης

το κτηματολόγιο

την παραπάνω είδηση

κ.α.

έτσι για να μην μας πουλάνε φούμαρα (ειδικά περί ανάπτυξης) κάθε τόσο

Link to comment
Share on other sites

κάποτε κάποιος πρέπει να φτιάξει ένα σάιτ με όοοολες τις κατά καιρούς εξαγγελίες

σαν το τραίνο που θα πηγαίνει Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες

το μετρό της Θεσσαλονίκης

το κτηματολόγιο

την παραπάνω είδηση

κ.α.

έτσι για να μην μας πουλάνε φούμαρα (ειδικά περί ανάπτυξης) κάθε τόσο

η παραπανω ειδησει είναι εφικτη, βλεπε τουριστικες αναγκες

Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό κατ εμέ θα ήταν στο ύψος του Κεραμικού που τέμνεται η γραμμή του ΟΣΕ με την "μπλε γραμμή", η γραμμή του ΟΣΕ να βυθίζεται και να συνεχίζει ως "μπλε γραμμή" και η συνέχεια της "μπλε γραμμής" προς αιγάλεω να είναι κάποιος δευτερεύων κλάδος που θα φτάσει μελλοντικά και στον πειραιά.

 

Δηλαδή το λιμάνι αεροδρόμιο να είναι μια γραμμή που θα πηγαίνει από το συντομότερο δρόμο και δε θα εξυπηρετεί γειτονιές. Οι γραμμές υπάρχουν, χρειάζεται απλά ένας ανισόπεδος κόμβος για να συνδεθούν.

Link to comment
Share on other sites

με τα συγχωρησεως που λεμε, αλλα δεν το καταλαβα

edit

πασ ακομα απο την κρητη στην πρωτευουσα με το παπορι της γραμμης?

καλά είπα μια λακία καθώς δεν έβρισκα την αρκούδα το πρωι...

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα του τι λέγεται η διαδρομή Αεροδρόμιο - Πειραιάς θα γίνεται από τον προαστιακό , ο οποίος έχει τις μισές στάσεις και μεγαλύτερες ταχύτητες .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.