Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

 

ξέρει κανένας αν απαιτείται σχετική άδεια ή γενικότερα κάποια πιστοποιήση ή γενικά είδικη διαχείριση για μεταφορά καινούργιων συσσωρευτών οδικώς (κλειστού είτε ανοικτού τύπου ).Το ερώτημα μου αφορά καινούργιο υλικό όχι συσσωρευτές προς ανακύκλωση που είναι συγκεκριμένη η νομόθεσία (υλικά ειδικής διαχείρισης ) .

Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων .......

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή συνάδελφε , ένας εγκαταστάστης που μεταφέρει συσσωρευτές προς εγκατάσταση σε ένα αυτόνομο ΦΒ πρέπει να έχει όλα τα παραπάνω που αναφέρεις ? ( σύμβαση με ΣΑΜΕΕ και δίπλωμα ADR).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η μεταφορά των μπαταριών δεν είναι η κύρια δραστηριότητα του εγκαταστάτη, αλλά βοηθητική της κύριας τότε όχι δεν απαιτείται και εφόσον μεταφέρει ποσότητες μέχρι 1 τόνο. 

 

Εάν όμως ήταν μεταφορέας ΔΧ - οπότε θα ήταν η κύρια δραστηριότητά του -  τότε μέχρι 1 τόνο υπάρχουν εξαιρέσεις και θα μπορούσε να μεταφέρει χωρίς δίπλωμα ADR και χωρίς να πληρούνται και κάποιες άλλες διατάξεις του ADR, αλλά και πάλι θα έπρεπε να έχει σύμβαση με ΣΑΜΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.