Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΣΜΕΔΕ: Παράταση μέχρι τις 26/6 για τον διακανονισμού του Ν.4321/2015


Engineer

Recommended Posts

Συνάδερφε συγγνώμη αλλά κάνεις πλάκα;;;; 

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι όταν λέμε "καμία απολύτως πρόβλεψη για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ" εννοούμε ότι δεν υπάρχει λέξη για τις γελοιωδώς υπέρογκες αυξήσεις που θα εξοντώσουν ένα συντριπτικό ποσοστό των μηχανικών;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Τέλος πάντων, για όποιον έχει πάρει μυρωδιά του τι παίζει, μία ελάχιστη κίνηση είναι να αφήσουμε κανένα σχόλιο στη διαβούλευση (μέχρι την Κυριακή....)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε συγγνώμη αλλά κάνεις πλάκα;;;; 

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι όταν λέμε "καμία απολύτως πρόβλεψη για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ" εννοούμε ότι δεν υπάρχει λέξη για τις γελοιωδώς υπέρογκες αυξήσεις που θα εξοντώσουν ένα συντριπτικό ποσοστό των μηχανικών;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μάλλον άλλη είναι η ανησυχία του: "Αν εφαρμοστεί το άρθρο 36 του παρόντος σχεδίου νόμου, τότε ουσιαστικά όλες οι οφειλές ιδιωτών χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης .".

Μην ανησυχείς sdim, δεν πρόκειται να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης όλες οι οφειλές ιδιωτών. Οι κατεστραμμένοι οικονομικά ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι, όμηροι προβλέπεται να είμαστε. Τα μεγάλα ψάρια, έτσι κι αλλιώς καθαρή θα συνεχίζουν να την βγάζουν.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το αντίθετο, ΔΕΝ μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

Ξέχασα το ΔΕΝ και δεν βρήκα πως να κάνω edit στην διαβούλευση.

 

Το ΦΕΚ αναφέρει κατά λέξη:

2. Οφειλές βεβαιωμένες στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κατωτέρω προϋποθέσεις:
α) έχει κινηθεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών, ακινήτων ή απαιτήσεων του οφειλέτη,

β) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων φυσικών προσώπων για τα αδικήματα του α.ν. 86/1967 (Α΄ 136) αν το ύψος των οφειλών εμπίπτει στα όρια που προβλέπει ο νόμος για το αξιόποινο και έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου στις περιπτώσεις που συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 6 του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967 (Α΄ 136), όπως προστέθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4038/2012 (Α΄ 14) και ισχύει μετά την αντικατάσταση του δεύτερου εδαφίου με την παρ. 8 του άρθρου τρίτου του ν. 4087/2012 (Α΄ 196),

 

Το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση αναφέρει την κατάργηση των ποινών του ΑΝ86/1967 προς τους ιδιώτες, άρα δεν ασκείται ποινική δίωξη κατά των ιδιωτών και συνεπώς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν στο ΚΕΑΟ οι οφειλές ιδιωτών ως ανεπίδεκτες είσπραξης .

 

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν προχωράει το κράτος σε αναγκαστικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών,  μισθών,κτλ.

Παράλληλα σημαίνει πως όσοι επαγγελματίες έχουν κάνει εταιρείες δεν θα είναι ευνοημένοι από τον νόμο όπως οι ιδιώτες/ατομικές επιχειρήσεις και ενδεχομένως να τύχουν δυσμενέστερης μεταχείρισης σε σχέση με τους ιδιώτες σε τυχόν οφειλές.

 

Σχετικά με τις εισφορές,και εγώ είμαι στην κατηγορία των 3000€/εξάμηνο.

 

Το θέμα πλέον υπάρχει και στις ειδήσεις:

http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%A3%CE%B5-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%BB-r2889

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.