Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στασινός: είμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών


Engineer

Recommended Posts

"Το ΤΕΕ είναι έτοιμο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών αφού το σύστημα είναι πλήρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών για την άμεση εφαρμογή του" δήλωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

 

Για να συμπληρώσει "Η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων είναι το επόμενο έργο του ΤΕΕ που θα προσφέρει την καταγραφή όλου του κτιριακού αποθέματος της χώρας, κάτι που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε απίθανο.

 

Πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται ώστε ο μηχανικός να μπορεί από το γραφείο του να εκδώσει οποιαδήποτε άδεια, είτε δόμησης, είτε λειτουργίας είτε οποιαδήποτε άλλη.

 

Έτσι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και, προφανώς, να μειώσουμε το κόστος για τον πολίτη".

 

Σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να αντιστραφεί το δυσμενές κλίμα για τον κλάδο και την οικονομία γενικότερα ανέφερε ότι "Πιστεύω ότι μόλις κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να τρέξουμε για να ξεκινήσουν έργα πάνω σε τρεις βασικούς χρηματοδοτικούς πυλώνες που μπορούν να κινήσουν τον κλάδο.

 

Πρώτον, το ΣΕΣ, το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο πρέπει να τρέξει τάχιστα με προσκλήσεις από τον Σεπτέμβριο. Εκεί μπορούμε γρήγορα να έχουμε αποτελέσματα με έργα ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης του υπάρχοντος κτιριακού πλούτου, ανακατασκευής διατηρητέων κτιρίων, έργα περιβάλλοντος, ολοκλήρωση έργων υποδομής και ξεκίνημα νέων, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες κ.ά., τα οποία μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το κύριο όπλο ανταγωνισμού της πατρίδας μας, που είναι ο τουρισμός.

 

Δεύτερον, οι ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες οι επενδυτές θα δεσμεύονται για άμεσες επενδύσεις με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον και προφανώς με οικονομικά ανταλλάγματα που θα είναι συμφέροντα για το Δημόσιο.

 

Τρίτον, φορολογικά κίνητρα για επανεκκίνηση της οικοδομής που έχει φτάσει στο μηδέν. Οικοδομή δεν είναι μόνο οι πολυκατοικίες που όλοι σκέφτονται. Είναι οι τουριστικές κατοικίες, γενικότερα οι τουριστικές εγκαταστάσεις, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί και οι ιδιωτικές πολεοδομήσεις που έχουν μπει στον πάγο τις τελευταίες δεκαετίες."

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=15765

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στην ΥΔΟΜ που εργάζομαι , οι "ατμομηχανες" είναι έτοιμες !!!

Απλά το ΤΕΕ επεξεργάζεται το αιτημα μας, για έκδοση κωδικών στους υπαλλήλους , εδώ και ένα μήνα . Πρέπει για λόγους ασφαλείας , να εκδωθούν κωδικοί , σε συνεργασία με το FBI  κλπ ......

Αντε μπας και λειτουργήσει κάτι !!

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στασινέ μόνο για δηλώσεις και πανηγύρια είσαι. Από έργα όμως μηδέν (όπως και οι προκάτοχοί σου για να μην τους αδικούμε). Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι άλλος ένας τρόπος φορολόγισης των ιδιοκτητών χωρις φυσικά αντίκρισμα για το κοινό καλό. Εξυπηρετεί μόνο ορισμένες κλίκες. Θα ήθελα να ήξερα με ποιον τρόπο με αυτές τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα μειωθεί το κόστος για τον πολίτη. Για τις αυξημένες εισφορές δεν έχουμε ακούσει  ακόμα τη φωνούλα σου. Για τα επαγγελματικά δικαιώματα επισης. Οπως και για τράπεζα ατικής και σια.

  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε πει . Τέλος 2015 τελειώνει το ΕΣΠΑ και οι δρόμοι . Ετσι Οικοδομή γιά τον πρόεδρο , είναι η μαζική δόμηση  που βολεύει τις εργολαβικές εταιρείες των δρόμων . 

 

Business as usual .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εσύ μπορεί να σαι τις πολεοδομίες τις ρώτησες?Ρε σαν δε ντρέπεστε έτσι νομίζετε οτι θα λυθούν τα προβλήματα?

Link to comment
Share on other sites

Ας δώσουν τους κωδικούς πρώτα στους υπαλλήλους για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών δόμησης και μετά συζητάμε για ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίων.

Link to comment
Share on other sites

η ηλεκτρονική άδεια έκδοσης είναι ένα άθλιο πρόγραμμα που είναι δυσλειτουργικό..... Ο υπάλληλος στον εκτυπωμένο διάγραμμα δεν μπορεί να  καταλάβει μερικές φόρες  και μας βγάζουν άσχετες παρατηρήσεις  ενω στο PDF θα είναι σαίνης........ είμαστε για κλάματα απλά... σε 5 μέρες θα βγαίνανε οι άδειες.... χαχαχαχαχαα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.