Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τράπεζα και απαιτήσεις


 

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 έχω περίπτωση κτιρίου όπου:

Το ισόγειο είναι επί εδάφους και ο πρώτος και ο δεύτερο όροφος είναι γραφεία της τράπεζας που δέχονται όμως κοινό και συνδέονται με εσωτερική σκάλα με το ισόγειο.

 

Το κτίριο έχει κάποιες μικρές παρανομίες οπότε θα υπαχθεί έτσι και αλλιώς στον 4178. Η τράπεζα αυτή την στιγμή έχει άδεια λειτουργίας. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί με τον κανονισμό του 84 με 2ΚΝ/μ2 ωφέλιμο. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό η αύξηση των ωφέλιμων φορτίων σε 5 ΚΝ/μ2 επιφέρει συνολική αύξηση της τέμνουσας βάσης παραπάνω από 10%.

 

Η τράπεζα μου ζητά να τους δώσω μία έκθεση που να περιγράφει ποιες διαδικασίες πρέπει να γίνουν όσο αφορά τα στατικά. Η έκθεση αφορά την περίπτωση που ξαναζητηθούν κάποια στιγμή , από οποιαδήποτε υπηρεσία (πυροσβεστική , πολεοδομία κλπ) από την αρχή σχέδια , μελέτες κλπ. σαν να πρόκειται να ανοίξει τώρα το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

 

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

 

1. όσο αφορά το ισόγειο, αφού δεν υπάρχει υπόγειο , πέραν του ωφέλιμου φορτίου που δεν υπάρχει πρόβλημα, τις αλλαγές λόγω σπουδαιότητας τις αγνοώ? Τι σπουδαιότητα θεωρείτε ότι έχει η χρήση τράπεζας και τι τα γραφεία τράπεζας? Ο ΕΚ8 λέει συνήθη κτίρια κατηγορία 2, μήπως ανήκει εκεί έτσι και αλλιώς?

 

2. Για τους ορόφους μπορώ να πω ότι είναι γραφεία τράπεζας που θέλουν 2.0 ΚΝ/μ2 και όχι χώρος συνάθροισης κοινού που θέλει 5 ΚΝ/μ2? Και εδώ τι γίνεται με την σπουδαιότητα?

 

3. Ο ΕΚ1 λέει γραφεία από 2 έως 3 ΚΝ/μ2. Για τράπεζα δεν λέει κάτι συγκεκριμένο. Θεωρείτε ότι τα γραφεία τράπεζας με πρόσβαση κοινού, ανήκουν στην κατηγορία Β με 2ΚΝ/μ2?

 

4. Ο κανονισμός φορτίσεων έχει αντικατασταθεί από τον ΕΚ1 για τα παλιά κτίρια ή πάω με τον κανονισμό που ίσχυε κατά την κατασκευή?

 

5. Το να δηλώσω στο 4178 αλλαγή χρήσης (έστω λανθασμένα) και στην τεχνική έκθεση να γράψω αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού βοηθάει σε κάτι? Το ρωτάω γιατί μου είπαν από την τράπεζα ότι άλλοι συνάδελφοι αυτή την απάντηση έδωσαν για αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλα καταστήματα της τράπεζας, αλλά βέβαια ακόμα δεν έχει αποδειχτεί αν αυτό τους καλύπτει.

 

6. Διάβασα κάποια κείμενα εδώ μέσα που αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει μία τεχνική έκθεση σύγκρισης του πληθυσμού χρήσης. Γίνεται να ακολουθήσω αυτήν την οδό? Ποια είναι η αντίστοιχη νομοθεσία?

 

7.Θα χρειαστεί οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης από απλά γραφεία σε χώρο συνάθροισης κοινού?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.