Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ceid Πατρών


Recommended Posts

Καλησπέρα. Είμαι προπτυχιακός στο ΗΜΜΥ Χανιών εδώ και 5 χρόνια. Φέτος ο αδερφός μου έδωσε πανελλήνιες και σκέφτεται ακόμα ποια σχολή να δηλώσει. Του αρέσει πολύ ο προγραμματισμός και θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Λοιπόν το θέμα είναι οτί εγώ τον απέτρεψα να δηλώσει την δικιά μου σχολή, μιας και δεν ενδείκνυται για προγραμματιστές και του είπα οτί το Ceid  στην Πάτρα έχει περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα μαθήματα για software. Το θέμα είναι τι δικαιώματα μπορεί να έχει αφότου αποφοιτήσει; Αξίζει τον κόπο; Αν όχι ξέρει κανείς καμιά άλλη καλή σχολή για software;;;;
Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το software, τουλάχιστον μέχρι πέρυσι.

Έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος ως μηχανολόγος και μετά πρόσθεσα πολλές ειδικότητες (προγραμματιστή λογισμικού, ανάπτυξης ιστοσελίδων, σχεδιασμός κυκλωμάτων, κατασκευή εμφόρτων πλακετών, κτλ) χωρίς να μου ζητήσουν σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο.

 

Αν τώρα έχει αλλάξει κάτι, θα το ξέρουν στην εφορία. Αν έχει χρόνο να πάει και να ρωτήσει τι δικαιολογητικά θέλουν για να κάνει έναρξη ως προγραμματιστής. Αν δεν ζητήσουν πτυχίο ή κάποια άδειας ασκήσεως επαγγέλματος τότε ακόμα ισχύει ότι και παλιά οπότε ας επιλέξει την σχολή με βάση το τι του αρέσει και όχι με τα δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα; Το επίπεδο των μαθημάτων στον κλάδο του προγραμματισμού πως είναι; Θέλω να πω εντριβούν πάνω στο αντικείμενο με projects και εργαστήρια; ή απλώς τα αγγίζουν θεωρητικά τα περισσότερα. Στο πρόγραμμα σπουδών είδα αρκετά μαθήματα που αφορούν το software engineering αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το περιεχόμενό τους.
Θα την πρότεινες εντέλει σε κάποιον που θέλει να "χωθεί" στον προγραμματισμό;;
Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.