Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προς κατάργηση η εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης


Engineer

Recommended Posts

Στην κατάργηση της εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

 

Μάλιστα σύντομα θα κατατεθεί διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, ο κ. Μάρδας από τα έδρα της Βουλής, τόνισε ότι ο ΕΦΚ θα καθοριστεί στα 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης. Συμπλήρωσε δε ότι «δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

 

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα.

 

Συμπλήρωσε δε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

 

Πηγή: http://energypress.g...sis-kai-kinisis

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

E ναι ρε παιδιά, μια γραφικότητα ήταν αυτό το πράγμα. Πρακτικά προκαταβάλαμε στο κράτος ένα ποσό, με το οποιο μπάλωναν τρύπες και μας το επέστρεφαν οοοοοταν και άν.

Η πιο καθαρή δουλειά. 70 λεπτά κύριοι το θερμανσης, 1.25 το κινησης και τέλος. Να βρείτε τρόπο να εντοπίζετε την λαθρεμπορία...οπως εκανε η βουλγαρια σε 3 μήνες μεσα.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Με τις περσινές τιμές του πετρελαίου και την γενικότερη οικονομική κατάσταση αμφιβάλλω εάν θα αυξηθεί η κατανάλωση τόσο όσο προβλέπουν. 

Link to comment
Share on other sites

βλεπεις αυτο

http://www.epathessalia.gr/index.php?cid=80&mn=58&phpMyAdmin=e6985b923e3dcfb486bc7a288bbc745f

 

 

[αναλυση  σε αυτο]

 

http://www.epathessalia.gr/index.php?lang=el&rm=6&mn=29

 

 

 

και αυτο

 

http://www.epathessaloniki.gr/index.php?cid=80&mn=29

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

λαθος .... ετσι δεν θα γινει ποτε η απεξαρτηση μας απο το πετρελαιο ... ηταν ευκαιρια και την χανουμε ... αλλο ενα μειον εναι οτι ετσι θα αυξηθει το εμπορικο ελλειμα το οποιο ειναι εξισου σημαντικο... λαικισμος και παλι λαικισμος ...

Link to comment
Share on other sites

Με ποιό τρόπο θα κάνεις απεξάρτηση από το πετρέλαιο ?

Με το φυσικό αέριο που υπάρχει σε ελάχιστα μέρη , είναι πανάκριβη η σύνδεση του , είναι αργοί στις διαδικασίες και στην σύνδεση και παίζουν παιχνίδια με τις τιμές σε βάρος των πολιτών ?

Με τις αντλίες που ακόμα δεν έχει βρεθεί η βέλτιστη λύση και έχουν και τεράστιο κόστος εγκατάστασης , ενώ η ενδοδαπέδια δεν αποδίδει στην μισή Ελλάδα λόγω κλιματικών συνθηκών ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.