Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποια ακίνητα θα μπουν στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας


Engineer

Recommended Posts

Αγώνα δρόμου θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να συστήσει το νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας το οποίο ταχύτατα θα πρέπει να βρει την δημόσια περιουσία που θα εισφερθεί.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει με βάση το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο έχει το προσωπικό και την τεχνογνωσία για να προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού του και νέο τρόπο λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπάρχουσα διοίκηση του Ταμείου τελεί υπό παραίτηση.

 

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να τρέξουν το νέο Ταμείο καθώς και την ομάδα εκείνη που θα κάνει την αξιολόγηση των ακινήτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα ακινήτων της ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ) και μένει να φανεί ποια περιουσιακά στοιχεία θα εισφερθούν.

 

· Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι αρχικά θα εισφερθούν οι τράπεζες οι οποίες θα ανακεφαλαιοποιηθούν άμεσα μέσω του ESM και στη συνέχεια θα δοθούν στο Ταμείο ώστε να υπάρξει διαδικασία ιδιωτικοποίησής τους.

 

· Οι θυγατρικές τραπεζών και κυρίως το δίκτυο στα Βαλκάνια ή ακόμη και η τουρκική Financbank της Εθνικής είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί αν θα πάνε δηλαδή κι αυτές στο Ταμείο.

 

· Αγνωστος είναι ο αριθμός των ακινήτων που θα εισφερθούν καθώς και η αποτίμησή τους. Υπάρχουν δεκάδες βραχονησίδες, οικόπεδα και μεγάλες εκτάσεις που παραμένουν επί χρόνια αναξιοποίητα και τα οποία δημιουργούν μια σημαντική αξία. Γούρνες, Καϊμακτσαλάν, Φωνή της Αμερικής στην Ξάνθη, Ρίο – Αντίριο, Ιππόδρομος κ.λπ. είναι ορισμένα από τα φιλέτα μαζί με τον απούλητο Αστέρα. Επίσης ακίνητα ταμείων και φορέων όπως η ΕΡΤ, ο ΟΣΕ κ.λπ.

 

· Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν θα εισφερθούν και εταιρείες του δημοσίου προς πώληση ή ακόμη και δικαιώματα π.χ. στους υδρογονάνθρακες. ΟΣΕ, ΑΔΜΗΕ, λιμάνια, αεροδρόμια, το Παραλιακό Μέτωπο, το 10% του ΟΤΕ, λιγνιτορυχεία κ.λπ. λογικά θα πρέπει να ενταχθούν στο Ταμείο και από την πώλησή τους να μειώνεται το χρέος.

 

Δεν αποκλείεται, λένε οι πληροφορίες, να υπάρξει τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία ώστε να υπάρξει άμεση αποπληρωμή χρέους και χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...ias_Periousias/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δεν επαρκούν τα υπάρχοντα ακίνητα των τραπεζών να καλύψουν τα 50 δις…

Αν δεν μπουν νησάκια ή πόροι της χώρας (υποδομές, ύδατα, ορυκτά, ήλιος κλπ) δεν γεμίζει με τίποτα.

Και το ξέρουν. Ειδικά αυτοί που το ζήτησαν.

Το 50 δεν είναι έτσι με το μάτι. Υπάρχουν αναλυτικές εκτιμήσεις εδώ και 4 χρόνια για ένα προς ένα τα ακίνητα σε όλη την χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Να πουληθεί η ΔΕΗ και όλες οι ΔΕΚΟ. Και όλα τα μερίδια όπως ΟΤΕ και να κλείσουν τα δεκάδες - εκατοντάδες στρατόπεδα που έχουν επάνδρωση 10-15% καθώς και κατάργηση θητείας.

 

Απόλυση σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών (!!!), καθαριστριών, επίορκων και ψεύτικων πτυχιούχων. Κλείσιμο τριτοβάθμιων σχολών που παραπαίουν. 

 

Γραπτός ΑΣΕΠ σε όλες τις προσλήψεις.

 

Διατήρηση της ΕΡΤ για να έχει φωνή η εκάστοτε κυβέρνηση. Σύνδεση της ποντοπόρου ναυτιλίας, λιμενικού και ΠΝ με δημόσια ναυπηγεία που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dio,,, και αυτά να πουληθούν (με την καταγεγραμμένη κατρακύλα αξιών τα τελευταία 5 χρόνια) δεν φτάνουν τα 50 δις.... 

 

χωρίς νησάκια, υποδομές, ήλιο αέρα και ορυκτό πλούτο... είναι μακριά...

το ξέρουν 

 

 

 

(δεν έβαλα ακρόπολη και παρθενώνα)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Τότε τι προτείνεις?

 

ΥΓ: η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας βρίσκονται ήδη στα swaps του 1999 και όταν ενεργοποιηθούν τα κατασχετήρια......

Link to comment
Share on other sites

εγώ?

 

Λες να έγινα πρωθυπουργός και δεν το κατάλαβα ?

 

Πέρα απ αυτό. Μιλάω με ότι ξέρω και αποφεύγω όσο μπορώ όσα δεν ξέρω ή απλά νομίζω.

Λοιπόν ξέρω ότι η ακίνητη περιουσία δεν φτάνει τα 50 δις

Και ξέρω ότι αυτοί που το ζήτησαν έχουν καταγραφή εμπορικής και υλικής αξίας κ.λ.π. όχι μόνο για το σύνολο αλλά ένα προς ένα... ακόμα και κάτι στάνες σε χωριά χαμένα στα βουνά και στα λαγκάδια.

Με ημερομηνία εκτίμησης 2012 και 13.

 

(ξεχασα να συμπληρώσω το κόστος όλων αυτών των εκτιμήσεων έχει πληρωθεί απο ελληνικούς πόρους )

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αν μπορούσαν οι οπλαρχηγοί του 21 να προβλέψουν τη σημερινή κατάντια μας, αμφιβάλλω αν θα είχαν τη διάθεση να ξεσηκωθούν

https://www.youtube.com/watch?v=kIPWZaCTeB0

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

50 δις δεν υπάρχουν όπως είναι αλλά μην ανησυχείτε. Η λίστα θα γεμίσει σταδιακά.

 

Η διαφορά είναι οτι η λογική της παραχώρησης δεν πουλάει πια.

 

Ολυμπιακά Ακίνητα, Αστέρας, Ελληνικό και Ξενια για πώληση και όχι παραχώρηση μαζί 6 άδειες καζίνο + 35 άδειες για μαρίνες + νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει την πιθανότητα κρατικοποίησης σε περίπτωση επιστροφής σε άλλο νόμισμα θα επιφέρει 15 δις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.