Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια ακίνητα θα μπουν στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας


Engineer

Recommended Posts

Επιπροσθέτως, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν τις παρακάτω δράσεις: - να αναπτύξουν ένα σημαντικά κλιμακούμενο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση. Τα πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο ταμείο που θα ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ε.Μ.Σ. και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% του οποιουδήποτε υπολοίπου (π.χ. 50% των 25 δις ευρώ) θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις. Αυτό το ταμείο θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την επίβλεψη των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους Θεσμούς και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες και επαρκή κοστολόγηση των προς πώληση περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές του ΟΟΣΑ και τα πρότυπα σχετικά με τη διαχείριση των Κρατικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: http://www.taxheaven.gr
 
αναλυτικα το σχεδιο νομου...
Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21329
© Taxheaven
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Διδώνη, βλέπουμε κορυφαίους υπουργούς που ψηφίστηκαν από χιλιάδες πολίτες να μην έχουν πρόταση ούτε για τα βασικά (πχ ΥΠΟΙΚ που δεν μπορούσε να φτιάξει μόνη της την φορολογική της δήλωση). Αυτοί πήγαν να μας σώσουν!

 

Αν πουλήσεις όλες τις ΔΕΚΟ και όλα τα μερίδια του καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (όλα εκτός ΕΥΔΑΠ) και σταματήσεις τις κλεψιές μέσω του στρατεύματος τότε φτάνουν και παραφτάνουν.

 

 

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: 4 παρτίδες F16 με 3 διαφορετικούς κινητήρες και 4 τύπους ηλεκτρονικών και ραντάρ. 2 παρτίδες Μ2000 με 2 διαφορετικούς κινητήρες και 2 τύπους ραντάρ.

 

Ούτε η Σοβιετική αεροπορία των 10.000 μαχητικών πρώτης γραμμής τόσους τύπους.

 

Αλλά όταν άκουσα οπαδό ακροαριστερού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος να λέει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε για την άμυνα (στους αμερικάνους και στους Γερμανούς δηλαδή) κατάλαβα ότι υπάρχει πολύ λιπάκι καμουφλαρισμένο εκεί έξω.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

....

Αν πουλήσεις όλες τις ΔΕΚΟ και όλα τα μερίδια του καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (όλα εκτός ΕΥΔΑΠ) και σταματήσεις τις κλεψιές μέσω του στρατεύματος τότε φτάνουν και παραφτάνουν.

.....

 

Άλλο αυτό το ΑΝ που λες κι άλλο το ΑΝ υπάρχουν 50 δις ακίνητη περιουσία που ζήτησαν οι δανειστές της Ελλάδας.

Το δικό σου Αν (και άμα θες μπορώ να συμφωνήσω σε πολλά) αφορά να υπάρχει μια οργανωμένη χώρα, με νόμους που γράφουν 1, 2 ,3 και όχι 1, 2, 3, και χιλιάδες υποπαραγράφους σε άλλα νομοσχέδια και πράξεις. Σημαίνει να σταματήσουν να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί μας άρχοντες οι διοικούντες και γενικά μερικές (λίγες) χιλιάδες σύμβουλων και παρατρεχάμενων κλπ κλπ…

Δηλαδή να γίνουμε σοβαροί διότι σεμνά σεμνά 30 ή 40 χρόνια δεν είμαστε. Ούτε φυσικά τους τελευταίους 5 μήνες γίναμε.

Το δικό μου όμως το ΑΝ αφορά όχι εμάς που ήμασταν και είμαστε για τα μπάζα… αλλά τους άλλους…

Ξέρουν ότι αυτό που ζητούν δεν υπάρχει φυσιολογικά αλλά υπάρχει μόνο με καταλήστευση.

Αυτό εσύ πως το ονομάζεις? Φίλοι? Σύμμαχοι? Δανειστές?

Μα ακόμα και ο χειρότερος τοκογλύφος δεν σου βάζει τέτοιο όρο εκτός και αν έχει ήδη αποφασίσει να στείλει επαγγελματία δολοφόνο να σε καθαρίσει για να μη τολμήσει άλλος να κάνει το ίδιο.

Οπότε μη μπερδεύουμε την δική μας πραγματική ανικανότητα με την «αγάπη» για το καλό μας τρίτων.

Αν το κάνουμε τότε άθελα μας τους κάνουμε την μεγαλύτερη αβάντα.

Άποψη μου φυσικά και μπορεί να λέω αρλούμπες και πράγματι ο Σόιμπλε ξενυχτά μέρα νύχτα πώς να κάνει καλό στην Ελλάδα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάτι να προτείνω. Αν έχεις κάποιο οικόπεδο να σου προτείνω βέλτιστη αξιοποίηση με αρχιτεκτονική λύση να είσαι σίγουρος ότι έχω.

 

 

 

edit

Εγώ είμαι αρχιτέκτονας (μηχανικός) εσύ είσαι Πολιτικός (μηχανικός)  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: 

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΤΑΙΠΕΔ = KFW =

 

 

δήθεν "αναπτυξιακή τράπεζα" βλ. & Neufert 5η ελλ. έκδοση σελ. 133

όμως μάλλον TAΙΠΕΔ = Treuhand

https://de.wikipedia.org/wiki/Treuhandanstalt

 

ίσως άσχετο αλλά πάλι όχι

https://www.youtube.com/watch?v=2M66Z_7lGUY

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μάλλον το μεγάλο παιχνίδι το έπαιξαν οι ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο οτι άνοιξε πάλι ο έλεγχος της Duetsche bank απο την SEC. H Duetsche bank ακόμα και σήμερα κάθεται επάνω σε 54 τρις τοξικά παράγωγα. Ο Βαρουφάκης θεωρώ οτι πόνταρε σε αυτό. Κάκιστα διότι κανένα κράτος σαν τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να παίξουν το χαρτί αυτό για καμία Ελλάδα και το κρατάς για την πάρτη σου. Είναι καλύτερο να το κρατάς και να το παίζεις όταν το θέλεις για όσο το θέλεις. Μπορεί να εξηγεί και την λογική της λιτότητας εν μέρη διότι ο Σοιμπλε φοβάται μεγαλύτερη πιθανή έκθεση. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ(Γερμανίας).

 

Ο Αμερικάνος βλέπει πρώτα την γεωπολιτική και μέσα απο αυτή το χρήμα. Ο Γερμανός βλέπει το χρήμα και μέσα απο αυτό την γεωπολιτική. Ο Αμερικάνος δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει πόλεμο για μερικά τρις. Ο Γερμανός κάνει οικονομικούς ελιγμούς για μερικά δις.      

 

Η Ελλάδα έχει ένα βασικό πρόβλημα που ονομάζεται Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατίας του Πλανήτη Αρη. Αυτό λύνεται εύκολα με την κατάργηση πολιτικών φαντασιώσεων και ειδικότερα προσώπων. Ας μην ξαναγράψω τα μέτρα που απαιτούνται. Το κάνω εδω και 3 χρόνια.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.