Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συρμός... απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της πιθανής νέας συμφωνίας και ήδη καταγράφονται οι πρώτες 30 απολύσεις, «μακριά και πέρα από κάθε προσέγγιση σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό κομμάτι του έργου. Οι απολύσεις φέρεται πως ανακοινώθηκαν προφορικά, αλλά δεν έχουν εκτελεστεί προς στιγμήν λόγω του κάπιταλ κοντρόλ, διότι δεν μπορεί να καταβληθεί η αποζημίωση.

 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στον αρχαιολογικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρη Κυπριανίδη, «όσοι συνάδελφοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να συμμορφωθούν με τις προφορικές, αναγκαστικές άδειες, οι οποίες υποβλήθηκαν προσχηματικά από την κοινοπραξία, με σκοπό την τεχνητή διατήρηση στη ζωή του αρχαιολογικού τμήματος, του τελευταίου ζωντανού κομματιού του πολύπαθου έργου, απολύονται». Διαφαίνεται μάλιστα πως θα ακολουθήσουν όλοι όσοι επιστρέψουν από τις άδειές τους, αφού το όλο σκηνικό δεν μαρτυρά τίποτε άλλο παρά την παραδοχή πως το έργο πλέον ναυάγησε...

 

Στην κατάσταση που βρίσκεται η κυβέρνηση, φως στις διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση του έργου δεν υπάρχει, η συζήτηση των προηγούμενων εβδομάδων στην επιτροπή της Βουλής σταμάτησε εν μέσω δημοψηφίσματος και φυσικά το όλο έργο είναι προφανές πως έφτασε στο σημείο μηδέν. «Καλούμε την κοινοπραξία να ανακαλέσει τις προγραμματιζόμενες απολύσεις. Καλούμε τόσο το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να μην επιτρέψει αυτή την αυθαιρεσία όσο και το υπουργείο Υποδομών και την Αττικό Μετρό να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο έργο» αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Πριν από μερικές μέρα η κοινοπραξία επέβαλε υποχρεωτική άδεια για όλους τους εργαζόμενους, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες.

 

Στο αρχείο

 

Στο μεταξύ, στο αρχείο τίθεται, με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης-αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, Αργύρη Δημόπουλου, η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ορφανοτροφείων Ελλάδος και το σωματείο «Οι φίλοι του Παπάφη», καταγγέλλοντας παράνομη εγκατάσταση εργοταξίου του Μετρό Θεσσαλονίκης στο προαύλιο του «Παπαφείου» ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης.

 

Υστερα από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις ούτε όσον αφορά την εμπλοκή του μητροπολίτη Ανθιμου, όπως καταγγελλόταν, ούτε την εμπλοκή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι παρέβησαν το καθήκον τους και επέτρεψαν την εγκατάσταση του εργοταξίου. Κατόπιν αυτών η υπόθεση αρχειοθετείται.

 

Πηγή: http://technews-gree...ml#.VaiewvntlBc και http://www.efsyn.gr/...si-apo-ti-voyli

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

σκηνικο   καταρευσης  της  ελληνικης  οικονομιας  . εισαγωγες  εξαγωγες  καταρεουν

Αν  δεν  ξεκινησει  παραγωγικη  ανασυγκροτηση  της  χωρας   από  λευκη  κολλα  χαρτι 

δεν  κανουμε  τιποτα  .  το  εσπα    εχει  σταματησει  να  πληρωνει  και  ενας  θεος  ξερει 

ποτε  θα  ξεκινήσει.    περαστικα  μας 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.