Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδειάζουν χιλιάδες επαγγελματικά κτίρια λόγω μνημονίου


Engineer

Recommended Posts

Σοκ για την αγορά ακινήτων, κυρίως των επαγγελματικών, προκαλεί το τρίτο μνημόνιο που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων.

 

Ειδικά στον κλάδο των φροντιστηρίων και των ξένων γλωσσών η επιβολή ΦΠΑ 23% από μηδέν μέχρι σήμερα (τα Φροντιστήρια εξαιρούνταν από το καθεστώς του ΦΠΑ, βάσει κοινοτικής οδηγίας, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται του ΦΠΑ όλες οι υπηρεσίες εκπαίδευσης) εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ενίσχυση της παραοικονομίας με τα φροντιστήρια στο σπίτι και τα «μαύρα» να πέφτουν βροχή.

 

Η επιβολή ΦΠΑ 23% είναι ένα εξοντωτικό μέτρο για το νόμιμο Ελληνικό Φροντιστήριο. Σε συνδυασμό με τις οριζόντιες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργεί πρωτοφανή οικονομική ασφυξία στη μεγάλη πλειοψηφία των Φροντιστηρίων, σε όλη την επικράτεια, πολλά από τα οποία, με μαθηματική ακρίβεια θα υποχρεωθούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Όμως, χιλιάδες φροντιστήρια καταλαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες χώρους γραφείων που τώρα θα αδειάσουν προκαλώντας νέα αύξηση της διαθεσιμότητας επαγγελματικών ακινήτων.

 

Υπολογίζεται ότι 2.500 με 3.000 επίσημα φροντιστήρια λειτουργούν στην Ελλάδα χωρίς να υπολογίζονται και αυτά των ξένων γλωσσών αλλά και πολλά κέντρα μάθησης.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ, εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται επίσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδειάζουν τα κτίρια στην Ελλάδα προκαλώντας ένα ακόμη πλήγμα στην κτηματαγορά.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...u/#.VaylnPntlBc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.