Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θερμομόνωσης κτιρίου μέσω του ΚΕΝΑΚ


Alexis27de

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος από εσάς έχει μια πλήρη μελέτη μαζί με σχέδια (οικοδομικά και τοπολογικά) κτιρίου κατοικιών 5όροφη κατά προτίμηση και εντός της 20ετίας κατασκευασμένη, δλδ να έχει εφαρμοστεί ΚΕΝΑΚ. Το καλύτερο σενάριο είναι η μελέτη να έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος που την χρειάζομαι είναι στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού και θα προτιμούσα να είναι από Θεσσαλονίκη για να έχω και οπτική πρόσβαση. Αν όμως δεν βρεθεί κάτι για Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην πολεοδομία δεν σε εξυπηρετούν ιδιαίτερα αν δεν έχεις συγκεκριμένους αριθμούς οικοδομικής άδειας που θέλεις να βρεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το παράδειγμα μελέτης ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ το οποίο αφορά οικοδομή στη Θεσ/νίκη. Δε σου κάνει αυτό;

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak

Link to comment
Share on other sites

Κενακ εφαρμοστηκε απο το 08. Οποτε πρεπει να βρεις πενταετιας πολυκατοικια και οχι 20 ετιας

Link to comment
Share on other sites

Ναι το γνωρίζω το παράδειγμα απλά δεν διευκρινίζει ποιο ακριβώς είναι το κτίριο στη Θεσσαλονίκη, για να πάρω κ άλλες πληροφορίες. Πιο πολύ θα το έχω ως μπούσουλα για κάποιο άλλο κτίριο. Για τον ΚΕΝΑΚ δεν με πειράζει να είναι πριν από το 08 απλά θα πρέπει να  κάνω εκ νέου τη μελέτη μέσω ΚΕΝΑΚ ενώ μετά του 08 η μελέτη θα έχει γίνει ήδη σε ΚΕΝΑΚ. Οπότε δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό. Ουσιαστικά αυτό που θέλω για να γίνω πιο σαφής είναι να κάνω τη μελέτη στο λογισμικό του ΚΕΝΑΚ και έπειτα να θέσω κάποια σενάρια για το U, έτσι ώστε να φτάσω όσο το δυνατόν στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση και να θεωρήσω το κτίριο nZEB για να πάω και ένα βήμα παραπέρα μελετώντας την περιβαλλοντική αξιολόγηση και ΑΚΖ των υλικών που χρησιμοποιούνται.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.