Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιθεωρήσεις ξενοδοχείων από ιδιώτες μηχανικούς


anavatis

Recommended Posts

Καλησπέρα. Κάτι ακούω και διαβάζω τελευταία για κάποιες εταιρείες που θα αναλάβουν τις επιθεωρήσεις των ξενοδοχείων με σκοπό την έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας...τί ακριβώς θα γίνει? οι εταιρείες αυτές θα συνεργάζονται με τον ΕΟΤ? θα προσληφθούν μηχανικοί με ειδικά προσόντα από τις εταιρείες αυτές ή από το δημόσιο? γνωρίζετε κάτι περισσότερο?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ, τις ΥΑ 216/2015 & ΥΑ 219/2015 και το ΦΕΚ B 69/2015. Κι επίσης την Υ.Α 21185/13-10-2014 (ΦΕΚ Β' 2840/2014) η οποία τροποποιήθηκε

 

Από την ΥΑ 219/2015:

<<Άρθρο 2
Φορέας έκδοσης πιστοποιητικού κατάταξης ξενοδοχείων και ΕΕΔΔ.
[...] 2. Τα πιστοποιητικά κατάταξης εκδίδονται από το ΞΕΕ βάσει τεχνικής έκθεσης που συντάσσεται από φορείς διαπιστευμένους από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ)
(δηλαδή εταιρείες, πχ. TÜV HELLAS) του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) για τη διενέργεια ελέγχων και επιθεωρήσεων για την κατάταξη ξενοδοχείων και ΕΕΔΔ σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα. [...]>>

Edited by panos-vicious
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

ελπίζω να είναι κάτι το οποίο να γίνεται με σοβαρότητα. ελπίζω να μην καταλήξει σε 'πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης' και αυτοί που θα το κάνουν να αμείβονται όσο πρέπει...ποιοι όμως θα κάνουν την επιθεώρηση-με τί προσόντα? έχει ξεκινήσει κάποιο σεμινάριο στις εταιρείες αυτές? θα αναλάβει ο ΕΟΤ την εκπαίδευση σε κάθε νομό σε συνεργασία με τις εταιρείες?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Eγω θα θελα να ξερω αν αληθεουν οι φημες πως ιδιοκτητης μιας απ αυτες τις εταιρειες, ειναι ο συζυγος της Κας Κεφαλογιαννη.

 

Οπως επισης να βγουν στην φορα και οι αμοιβες αυτων των εταιρειων γιατι ακουω κατι τρελα ποσα κατ αποκοπην....

 

ΥΓ : Οσοι περιμενετε κατι τιμιο και αξιοκρατικο, γυριστε πλευρο και αλλαξτε και μαξιλαρι

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

από ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ

Η Dqs Hellas ζητά συνεργασία με Μηχανικούς για διενέργεια ελέγχων προς έκδοση πιστοποιητικών κατάταξης Ξενοδοχείων και Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων –Διαμερισμάτων(ΕΕΔΔ)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

 

Θα Θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για μία νέα αγορά που αφορά στους μηχανικούς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα.

Ποιο αναλυτικά για την έκδοση των Πιστοποιητικών Κατάταξης των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), αρμόδιος φορέας είναι το  Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Τα Πιστοποιητικά Κατάταξης εκδίδονται από το ΞΕΕ βάσει Τεχνικής Έκθεσης και Βεβαίωσης Συνδρομής  Προϋποθέσεων που συντάσσεται από Φορείς διαπιστευμένους από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) όπως είναι η DQS Hellas.

 

Η DQS Hellas είναι από τους πρώτους Φορείς που διαπιστεύτηκαν από το ΕΣΥΔ για την αξιολόγηση των τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορία αστέρων και κλειδιών.

 

Με το νέο σύστημα κατάταξης καταγράφονται οι υποχρεωτικές προδιαγραφές και τα βαθμολογούμενα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων − διαμερισμάτων και ο αριθμός των μορίων που συγκεντρώνουν από την εφαρμογή τους και βεβαιώνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων με σκοπό την κατάταξη τους σε συγκεκριμένη κατηγορία αστέρων ή κλειδιών αντίστοιχα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

 

Ποιούς  αφορά – σε ποιούς απευθύνεται το νέο σύστημα κατάταξης:

 

ü  Σε ΝΕΕΣ Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ)

ü  Σε ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) που θέλουν να αναβαθμίσουν την κατηγορία αστέρων ή κλειδιών στην οποία ανήκουν αντίστοιχα

ü  Σε ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) που επιθυμούν να καταταγούν με το νέο σύστημα                                                         -

Τα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας (ΕΣΛ) ξενοδοχείων και ΕΕΔΔ που έχουν εκδοθεί με βάση το ισχύσαν σύστημα κατάταξης παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν την 31/12/2017 σύμφωνα με τις  Υ.Α. 216 (ΦΕΚ 10-09.01.15) Υ.Α.21185 (ΦΕΚ 2840-22.10.14), ΥΑ 91 (ΦΕΚ 69-16.1.2015) .

 

H DQS Hellas με την οποία συνεργάζομαι, ως επικεφαλής επιθεωρητής τουριστικών καταλυμάτων, αναζητά συνεργάτες μηχανικούς τους οποίους αφού εκπαιδεύσει ως επιθεωρητές της θα στελεχώσει μητρώο επιθεωρητών, με τους οποίους και θα συνεργάζεται για τον έλεγχο των καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με :

Παντελαίος Παναγιώτης

Κιν. 6976837114 email:[email protected]

 

Παρακαλούμε να προωθηθεί στα μέλη σας, και όσοι επιθυμούν συνεργασία να επικοινωνήσουν μας ή να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στο παραπάνω e-mail, υπόψην μου

 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

 

Παντελαίος Παναγιώτης

Επικεφαλής Επιθεωρητής Τουριστικών Καταλυμάτων

Διπλ. Ηλ/γος μηχανικός

BENG MSc Elect. Electr. Engineering

 

DQS Hellas ΕΠΕ

Φορέας Πιστοποίησης

Συστημάτων, Προϊόντων & Επαγγελματικών Προσόντων

 

Έδρα: Στ. Δραγούμη 6, 14561 Κηφισιά - Αθήνα

Τηλ/Φαξ.: 210 6233493-5 (εσωτ. 5) Κιν.: 6977188252

Ε-mail: [email protected]

http://www.dqshellas.gr - www.dqscert.com

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

...για ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα.....το λέει αυτό η αγγελία πραγματικά?  :grin:  δεν το βρίσκω σοβαρό αν μιλάμε για σοβαρή δουλειά. μήπως το ισοπεδώνουν???

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Αρπακτές του ΞΕΕ.

Τώρα που καταργήθηκαν οι εισφορές στα επιμελητήρια ψάχνουν να βρουν πως θα τα αρπάζουν από τους επιχειρηματίες λες και προσφέρουν τίποτα σημαντικό στον κλάδο.

Χρόνια ολόκληρα ρημάζουν τους ξενοδόχους και το μόνο που κάνουν είναι να τους δίνουν μια βεβαίωση μη οφειλών....

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι στην εποχή του internet αυτοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αμα ειναι να σου δίνουν κανά 50ρικο τη δουλεια και πόσες θα εχεις... Ειναι ενα μικρό εισόδημα... Τα υπόλοιπα προμήθεια δικη τους

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η αμοιβή δεν θα είναι μεγάλη αλλά για όσους διαμένουν σε τουριστικές περιοχές θα έχει ενδιαφέρον. Ας λάβουμε υπόψη πιθανή παράταση εφαρμογής μετά το 2017 ως είθισται στην Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Μόλις γύρισα από "σεμινάριο" εταιρείας πιστοποίησης για τα τουριστικά καταλύματα κι έχω να αναφέρω τα εξής:

1. Είπαν σχεδόν άμεσα, ότι τους πελάτες-ξενοδόχους τους φέρνουμε εμείς και χωρίς προώθηση της εταιρείας δε μας στέλνουν δουλειές,

2. Υποτίθεται ότι με 5 ώρες "εκπαίδευσης" (δηλαδή ανάγνωσης του νόμου), γινόμαστε πιστοποιημένοι επιθεωρητές και υπογράφοντας σύμβαση με την εταιρεία, γραφόμαστε αυτομάτως στο μητρώο επιθεωρητών του Ξ.Ε.Ε. και παίρνουμε κωδικούς για τις επιθεωρήσεις.

3. Φυσικά δεν έγινε ΚΑΜΙΑ αναφορά για το ύψος της αμοιβής. Απλά διευκρινίστηκε ότι οι εργατοώρες βγαίνουν συναρτήσει των αστέρων και της δυναμικότητας του καταλύματος και σε περίπτωση υπερωριών ΔΕΝ πληρωνόμαστε.

Αν έχει κάποιος συνάδελφος άλλη ενημέρωση, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τη μοιραστεί.

Edited by fanichat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.