Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών


SynelefsiMixanikon

Recommended Posts

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b4%ce%b9%cf%89%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%ad-2/

 

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας για τις κινητοποιήσεις του 2013-14 στο ΕΤΑΑ

 

Στις 28/3/2017, δικάζονται από το τρίτο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών συνάδελφοι και συναγωνιστές μας που το 2013-2014 συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών καθώς και άλλων φορέων στο ΕΤΑΑ, ενάντια στην εφαρμογή μνημονιακών μέτρων.

 

Κάποιες από τις κυρίαρχες διεκδικήσεις των κινητοποιήσεων εκείνων των ημερών, ήταν: η κατάργηση των ληστρικών αυξήσεων των εισφορών του ν.3986/2011, η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλομένων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους – Διεκδικήσεις – που όχι απλά παραμένουν επίκαιρες, αλλά γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές στα πλαίσια της απρόσκοπτης συνέχισης της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και της ολοένα εντεινόμενης διαδικασίας εξαθλίωσης που υφίσταται η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών, παρά τις καθημερινές διαβεβαιώσεις της τωρινής κυβέρνησης περί του αντιθέτου. Τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα των μηχανικών, η ομηρία τους μέσω της εξακολουθητικής κατασκευής χρεών, η στέρηση της υγείας και της δυνατότητας εργασίας σε συνδυασμό με την άμεση πια απειλή των κατασχέσεων λόγω οφειλών, ακόμα και από το πρώτο ευρώ, σε χιλιάδες άνεργους ή υποαπασχολούμενους συναδέλφους, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της επιτελούμενης κοινωνικής καταστροφής – μιας καταστροφής που οι τότε κοινωνικοί αγώνες προσπαθούσαν να αποτρέψουν.

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών – που εδώ και χρόνια προσπαθεί να αναδείξει τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου μας και γνωρίζει ότι η δικαίωση των αγώνων προϋποθέτει πάνω απ’ όλα την ενεργή συμμετοχή και την παρουσία των ίδιων των πληττόμενων στα κέντρα λήψης αποφάσεων που τους αφορούν – στηρίζει ολόψυχα τους διωκόμενους.

 

Αντιλαμβάνεται την άδικη, εκδικητική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση των συγκεκριμένων συναδέλφων ως ενδεικτική μιας επίθεσης που προορίζεται ακριβώς για το ίδιο το δικαίωμα στην κοινωνική δράση, στην αυτοπρόσωπη παρουσία και τη συλλογική διεκδίκηση – όπως συντελέσθηκαν την περίοδο 2013-2014 με τις κινητοποιήσεις στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, το ΚΕΑΟ, το Υπουργείο και το ΕΤΑΑ.

 

Η άμεσα επικείμενη δίκη των συναγωνιστών μας – που κατόπιν υπόδειξης του ανεκδιήγητου πρώην προέδρου του ΕΤΑΑ, κου Σελλιανάκη, παραπέμπονται για “άσκηση παράνομης βίας” – είναι καθαρά πολιτική, βασισμένη στη γνωστή τακτική ποινικοποίησης της συνδικαλιστική δράσης με σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται. Στο πρόσωπο των διωκόμενων που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ στόχευαν στην εφαρμογή αποφάσεων συλλογικών οργάνων (τόσο της ΑΣΜ όσο και φορέων όπως το ΤΕΕ, η ΕΜΔΥΔΑΣ, ο ΣΑΔΑΣ, το ΣΜΤ, κλπ), διώκεται ουσιαστικά ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους και το δικαίωμα τους να υπερασπίζονται την ύπαρξη και την επιβίωση τους. Δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στις κινητοποιήσεις αυτές και όλοι εξίσου ‘ένοχοι’ για την επιλογή μας να αντισταθούμε.

 

Η μόνη “παράνομη βία” που αντιλαμβανόμαστε είναι αυτή που ασκήθηκε όχι στο, αλλά από το ΕΤΑΑ ενάντια στους ασφαλισμένους του. H μόνη “διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας” προήλθε από τον ίδιο το “συνάδελφο” κο Σελλιανάκη, με τη συστηματική του άρνηση να συμπεριλάβει θέματα στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων του οργάνου, με τον πραξικοπηματικό τρόπο λειτουργίας (τον οποίον επεσήμαναν με έγγραφα τους και όλοι οι φορείς των ασφαλισμένων του ταμείου – ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ). Με την παράνομη μεταλλική κατασκευή που τοποθέτησε (για την οποία καταδικάστηκε από την πολεοδομία Αθηνών), με τη φραγή όλων των εξόδων διαφυγής του κτιρίου του ΕΤΑΑ (για την οποία ελέγχεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία), με την ακύρωση των συνεδριάσεων, την αλλοίωση των αποφάσεων και της σύνθεσης του οργάνου. Η μόνη διατάραξη οικιακής ειρήνης είναι οι μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν όσους ζουν από τη δουλειά τους και υφαρπάζουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία προς όφελος ξένων και ντόπιων συμφερόντων.

 

Αυτή η παράνομη βία ούτε ήταν, ούτε είναι ανεκτή.

 

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτικών δράσεων των συναδέλφων μας και Καλούμε:

  • την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να αθωώσει τους κατηγορούμενους
  • τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς των μηχανικών, αλλά και κάθε συλλογικότητα, σωματείο και αγωνιστή, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές
  • τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν τότε στις κινητοποιήσεις να πάρουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους.

Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.

 

Όλοι στην Ευελπίδων την Τρίτη 28/3, στις 9:00 πμ.

 

(Τρίτο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2)

 

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

 

asm-300x109.png

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1/

 

Κάλεσμα σε μαζική διακλαδική παρέμβαση στο ΔΣ του ΕΦΚΑ, στις 30/03/2017, Αξ. Κωνσταντίνου 5, Ομόνοια

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί σε μαζική διακλαδική παρέμβαση στο ΔΣ ΕΦΚΑ, στις 30/3. Το κάλεσμα γίνεται σε συντονισμό με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, αλλά και συλλογικότητες από άλλους κλάδους με βάση την απόφαση της συνάντησης συντονισμού την Πέμπτη 23/3 ( βλ. διακλαδική σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών). Θεωρούμε ότι η μάχη για την απόκρουση των καταστροφικών για εμάς νεοφιλελεύθερων μέτρων δε μπορεί να περιορίζεται στην –κατά τα άλλα απαραίτητη– καταγγελία των υπερεθνικών εμπνευστών τους και των κυβερνητικών υποχειρίων τους. Αναγκαστικά περνάει και μέσα από τα εκτελεστικά όργανα, όπως ο ΕΦΚΑ, που άλλωστε δεν παραλείπει να προσθέσει τη δική του κακόβουλη νότα στα μέτρα των εντολέων του. Έτσι, παράλληλα με όλα τα ζητήματα που θα τεθούν, είτε από συναδέλφους είτε από φίλους άλλων κλάδων που και αυτοί στοχοποιούνται, καθώς ανήκουν στον κόσμο της εργασίας, εμείς εστιάζουμε στα ακόλουθα:

  • Το ζήτημα που έχει ανακύψει για την ασφαλιστική ικανότητα, εξαιτίας της νέας ερμηνείας της σχετικής εγκυκλίου που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ και η οποία αποκλείει πολλούς συναδέλφους από την ασφάλιση.
  • Το σταμάτημα των κατασχέσεων σε βάρος ασφαλισμένων με οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, με παράλληλη ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για το μείζον θέμα της αποστολής στο ΚΕΑΟ (ένα όργανο που στοχοποιεί άμεσα τον κόσμο της εργασίας) ακόμη και των μικρών οφειλετών.
  • Την ανάγκη απόδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές, ρύθμιση που θα ωφελήσει και τους ασφαλισμένους και το ταμείο, αντίστοιχη με παλιότερη απόφαση της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ.
  • Την ανάγκη παράτασης στην καταβολή των υπέρογκων τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους μηχανικούς, ως προσωρινή ελάφρυνση, με δεδομένη τη συσσώρευση υποχρεώσεων στο μήνα Μάρτιο.
  • Την ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με το απαράδεκτα και κοινωνικά ανάλγητο ύψος των εισφορώνμε τις οποίες χρεώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι, και σε ορισμένους κλάδους, όπως το δικό μας, ακόμα και οι άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι (ασφάλιση ιδιότητας).

Παράλληλα η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών απευθύνει κάλεσμα σε συγκρότηση ενιαίου μετώπου του κόσμου της εργασίας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/3, ΣΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ, ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5 (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84/

 

Θα αναρτηθούν ξανά τα ειδοποιητήρια του Ε.Φ.Κ.Α. για τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου 2017

 

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα δόθηκαν μέσα από τη εκπομπή “Μια ώρα επί της ουσίας” που μεταδόθηκε ζωντανά από τον κόμβο μας χτες 28.3.2017 και που μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη από εδώ.

Η συζήτηση που αφορούσε σε θέματα του νέου ασφαλιστικού και του Ε.Φ.Κ.Α. διεξήχθη με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κα Στέλλα Βρακά και τη συμμετοχή του δικηγόρου και ειδικού σε ασφαλιστικά θέματα κου Δημήτριου Μπούρλου.

 

Η κα Βρακά ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

• Θα επανακοινοποιηθούν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017, διορθωμένα από τις αστοχίες που προέκυψαν κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις διορθώσεις που έχουν προκύψει έπειτα από αιτήσεις των ασφαλισμένων. Θα υπάρξει ενημερωτικό δελτίο τύπου καθώς και αποστολή των νέων ειδοποιητηρίων και σε έντυπη μορφή.

• Μερικές από τις αστοχίες που εντοπίστηκαν και που θα διορθωθούν με την επανακοινοποίηση όλων των ειδοποιητηρίων αφορούν τουλάχιστον στις περιπτώσεις: α) συμμετοχών ασφαλισμένων σε ομόρρυθμες εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, καθώς εκ παραδρομής δεν δόθηκαν τα στοιχεία από την Α.Α.Δ.Ε., β) σε περιπτώσεις που στο Κ.Φ.Α. δεν έχει υπολογιστεί δηλωθείσα ζημιά προηγούμενης χρήσης αλλά και γ) στους συμμετέχοντες σε Ε.Π.Ε. που δεν υπήρχε εισοδήματα από το αρχείο βεβαιώσεων, καθώς αυτό, θα αντληθεί από τους κωδικούς 291-292 (μερίσματα) της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

• Θα πρέπει όσοι εντοπίζουν προβλήματα υπολογισμού, κ.λπ. στα ειδοποιητήρια να προσέρχονται στα οικεία υποκαταστήματα του Ε.Φ.Κ.Α. για την επίλυσή τους καθώς θα υπάρχει εκτός των άλλων σύντομα και διαδικασία ενστάσεων – προσφυγών.

• Στόχος του Υπουργείου είναι να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του επικουρικού και του εφάπαξ με τις εισφορές του μηνός Μαρτίου (θα αφορά και τους τρεις πρώτους μήνες του 2017) και θα δοθεί η δυνατότητα διευκόλυνσης της πληρωμής σε μηνιαίες δόσεις.

• Για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι απαραίτητο στοιχείο είναι η διάρκεια στη σχέση εργασίας (διαρκής σχέση) με τον αντισυμβαλλόμενο.

• Το πολύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κοινοποιηθεί και η απόφαση για τους έμμισθους δικηγόρους (σ.σ. ήδη κοινοποιήθηκε για τους μισθωτούς υγειονομικούς και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ).

• Δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να δοθεί καθολική παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών και υποβολής των Α.Π.Δ. (για όλες τις περιπτώσεις ασφαλισμένων), αλλά θα εξεταστεί και θα ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. έμμισθους υγειονομικούς).

• Θα μπορούν και πάνω από δύο αντισυμβαλλόμενοι «εργοδότες» να συμφωνήσουν στην ένταξη των «εργαζομένων» στην παρ. 9 του άρθρου 39 (μπλοκάκια) χωρίς στην περίπτωση αυτή να τίθεται ζήτημα αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών.

• Εξετάζεται εξ αρχής η ένταξη στην ασφάλιση των εισοδημάτων που προκύπτουν από τίτλους κτήσης. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που εργάζεται προκειμένου να τεθούν τα όρια, αλλά να καθοριστούν και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/2016.

 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Taxheaven.

Edited by SynelefsiMixanikon
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%86%ce%ba%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86/

 

Στα χέρια της διοίκησης του ΕΦΚΑ η απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων για παράταση στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών

 

Την εισήγηση για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016 αλλά και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών του 2017 αποφάσισε σήμερα η Συμβουλευτικής Επιτροπή Επιστημόνων του ΕΦΚΑ και απέστειλε ήδη προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ για τη λήψη της οριστικής απόφασης.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην απόφαση:

Στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 29η του μηνός Μαρτίου του έτους 2017 συνεκλήθησαν σε νόμιμη συνεδρίαση τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστημόνων του ΕΦΚΑ.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, σε συνέχεια των αιτημάτων των εκπροσώπων όλων των φορέων των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ και με δεδομένη τη δυσκολότατη οικονομική συγκυρία και τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις του τρέχοντος διαστήματος καθώς και αντικειμενικές αδυναμίες του φορέα ως προς την έκδοση των ειδοποιητηρίων και την ορθότητα του υπολογισμού των εισφορών και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις με ομαλότερους όρους αποφάσισαν:

Α) την παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016 ως και τις 30/6/2017 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, άνευ προσαυξήσεων εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών, της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υπόχρεων

Β) Την παράταση της πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2017 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, άνευ προσαυξήσεων εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υπόχρεων, ως εξής:

  1. Ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου 2017 μέχρι και τις 30/4/2017
  2. Ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου 2017 μέχρι και τις 31/5/2017
  3. Ασφαλιστικές εισφορές Μαρτίου 2017 μέχρι και τις 30/6/2017

Γ) Η παρούσα απόφαση να διαβιβαστεί σήμερα στον Διοικητή του ΕΦΚΑ κο. Α. Μπακαλέξη ώστε να ενταχθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του αυριανού ΔΣ του ΕΦΚΑ στις 30/3/2017 και να γίνουν αποδεκτά τα παραπάνω.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και τα έξι (6) τακτικά μέλη της ΣΕ, ήτοι:

Μακέδος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος, Βερβεσός Δημήτριος, Μέλος, Τσούκαλος Ευστάθιος, Μέλος, Μούζιος Παναγιώτης, Μέλος, Κατσίκης Αθανάσιος, Μέλος και Μήτσης Γεώργιος, Μέλος.

 

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Edited by SynelefsiMixanikon
Link to comment
Share on other sites

Κανένα νέο με τις παρατάσεις του 2017; Σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής του Φλεβάρη.

 

edit: διάβασα ότι ο Φλεβάρης πήρε παράταση μέχρι 13 Απρίλη; Ισχύει;

Edited by giorgosv
Link to comment
Share on other sites

Ο Φλεβάρης έχει πάρει παράταση για 13 Απρίλη εδώ και μέρες. Μέχρι χθες ίσχυε αυτό: http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%b5%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd/

 

Οι παρατάσεις που συζητήθηκαν χθες είναι αυτές που πρότεινε η επιτροπή επιστημόνων, φαίνονται πιο πάνω. Ενώ μας είπαν στα πλαίσια της κινητοποίησης ότι δέχτηκαν την εισήγηση της επιτροπής, τελικά φαίνεται ότι αποφάσισαν μόνο για την παράταση του Β2016 κι όχι τις παρατάσεις για τις μηνιαίες εισφορές.

Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%86%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1/

 

Διοίκηση ΕΦΚΑ: Αστυνομία για τους ασφαλισμένους -Εμπαιγμός με την παράταση καταβολής εισφορών

 

Το ΔΣ του ΕΦΚΑ στη σημερινή συνεδρίαση Πέμπτη 30.03.17 όπως φαίνεται από εδώ, έδωσε παράταση ΜΟΝΟ για την καταβολή των εισφορών 2ου εξαμήνου 2016 του πρώην ΕΤΑΑ έως τις 30.06.17.
 
Για τις εισφορές ΕΦΚΑ Ιανουαρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2017 ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.
 
Επομένως οι εισφορές για το μήνα Ιανουάριο λήγουν στις 31.03.17 και οι εισφορές Φεβρουαρίου στις 13.04.17.
 
Επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου από τον ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα εκδοθεί.
 
Αν ισχύει η παραπάνω απόφαση ΔΣ/ΕΦΚΑ πρόκειται για μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και χωρίς προηγούμενο ΤΑΚΤΙΚΗ της διοίκησης του ΕΦΚΑ και του υφυπουργού εργασίας Πετρόπουλου, οι οποίοι στα πλαίσια της κινητοποίησης των ασφαλισμένων στα γραφεία του ΕΦΚΑ σήμερα Πέμπτη 30.03.17 ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους των φορέων των ασφαλισμένων πως μόλις πριν από λίγο:
 
Η σημερινή κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην οποία συμμετείχαν η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΕΜΔΥΔΑΣ, ο ΣΑΔΑΣ, ο ΣΠΜΕ , εκπρόσωποι φορέων ιατρών, εκπρόσωποι φορέων νομικών, αντιμετωπίστηκε αρχικά από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ με αποκλεισμό της πρόσβασης στη συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΦΚΑ από κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας και μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ έγινε δεκτή μια αντιπροσωπεία από τους παρευρισκόμενους φορείς.
 
Στα δίκαια αιτήματα των φορέων των ασφαλισμένων ο υφυπουργός Πετρόπουλος χωρίς να δεσμευτεί σε τίποτα απάντησε χαρακτηριστικά πως “αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις” ενώ ο διοικητής ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξης σημείωσε τα αιτήματα για να απαντήσει σε μελλοντική συνάντηση. Οι παρευρισκόμενοι του υποσχέθηκαν πως αν χρειαστεί θα έρχονται στον ΕΦΚΑ κάθε Πέμπτη που έχει συνεδρίαση το ΔΣ όπως έχουν κάνει άλλωστε και στο παρελθόν…
 
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-17-%ce%bc/

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θέσπιση μέτρων που έχουν φέρει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, σε αδιέξοδο και απόγνωση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλο τον κόσμο της εργασίας, που χτυπιέται από τη συγκεκριμένη ακραία αντικοινωνική πολιτική, άλλωστε ανήκουμε και εμείς σε αυτόν.
 
Σε όλα τα δεινά που έχει φορτωθεί ο κλάδος μας αυτά τα χρόνια, τώρα με το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ προστίθεται και η αύξηση έως και 28% των εισφορών με το νέο τρόπο υπολογισμού από το 2019. Παράλληλα επιβάλλεται η εγκατάσταση POS συστημάτων πληρωμής σε κάθε γραφείο μηχανικού, ακόμα και για όσους δεν έχουν καν έσοδα, επιβάλλοντας την προμήθεια στις τράπεζες ως επιπλέον φορολόγηση της κάθε αμοιβής μηχανικού, ενώ προετοιμάζεται και το έδαφος με διάφορες νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις για την επιδρομή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς εναντίον των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων με συσσωρευμένες ασφαλιστικές οφειλές.
 
Ακόμη, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι κλείνουν τα βιβλία τους, υπάρχει και η προκλητική εμμονή της κυβέρνησης στη διατήρηση της “ασφάλισης ιδιότητας” στους μηχανικούς (με τη σιωπηρή συγκατάθεση του ΤΕΕ), παρά το ότι αυτή έρχεται σε καταφανή αντίθεση με την υποτιθέμενη “ενιαία” αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ. Αυτά και άλλα πολλά οδηγούν βίαια και στοχευμένα στην έξοδο των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών από το επάγγελμα λόγω των τεράστιων συσσωρευμένων χρεών, που σκόπιμα έχει προκαλέσει η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε σύστημα άδικης και ακραίας φορολόγησης.
 
Παράλληλα η οργανωμένη μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργασία με “μπλοκάκι” προωθεί συστηματικά την ακραία αυθαιρεσία σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Έτσι μένει ανοιχτό το πεδίο σε μεγάλες εργολαβικές εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν ως φτηνή εργατική δύναμη το απελπισμένο τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό που δεν θα έχει μπορέσει να εγκαταλείψει τη χώρα.
 
Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια!
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη γενική κινητοποίηση της Τετάρτης 17ης Μαΐου. Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θα είναι με το πανό της στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Μουσείο, στις 11.00πμ
Edited by SynelefsiMixanikon
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα. Υπάρχει περίπτωση να γίνει συμψηφισμός τις ειδικής προσαύξησης που πληρώσαμε για λιγότερο από 10 χρόνια με τα αναδρομικά του 2012 και μετά? Έχει γίνει κάποια συζήτηση τι θα γίνει με τα χρήματα που δώσαμε για την ειδική προσαύξηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.