Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλάζει η εφαρμογή των ενεργειακών επιθεωρήσεων


Engineer

Recommended Posts

Αλλάζει η διαδικτυακή εφαρμογή των ενεργειακών επιθεωρήσεων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των τμημάτων επιθεώρησης ενέργειας του ΥΠΑΠΕΝ.

 

Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΠΕΝ ενημερώνει για τα εξής:

 

"Στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Αρχείου Ενεργειακών Επιθεωρήσεων είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση της διαδικτυακής εφαρμογής του www.buildingcert.gr, η οποία περιλαμβάνει και τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού. Η έκδοση αυτή θα ξεκινήσει την παραγωγική της λειτουργία μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο μεταξύ οι χρήστες του buildingcert.gr μπορούν να χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό περιβάλλον για την εξοικείωσή τους με τη νέα έκδοση.

 

Υπενθυμίζουμε ότι, στο εκπαιδευτικό περιβάλλον έχουν πρόσβαση όλοι οι Επιθεωρητές αλλά και οι Υποψήφιοι Μόνιμοι Επιθεωρητές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια. Η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό αρχείο δεν εμποδίζεται από την μη συμμετοχή στις εξετάσεις του ΤΕΕ.

 

Για να μπείτε στο εκπαιδευτικό αρχείο, χρησιμοποιήστε την επιλογή "Είσοδος στο Εκπαιδευτικό Αρχείο Επιθεωρήσεων" που έχει προστεθεί στη βασική σας οθόνη, η οποία εμφανίζεται αμέσως μετά την είσοδό σας στο σύστημα.

 

Συνιστούμε να δείτε τις επικαιροποιημένες οδηγίες χρήσης του Αρχείου Επιθεωρήσεων."

 

Πηγή: http://www.b2green.g...=26670&lang=el#

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και εδω παλι γελαμε ολοι με χαρα.

Απο μια καναμε 5 χρονια να βγαλουμε μονιμους επιθεωρητες, απο την αλλη περιμεναμε κοντα 1.5 χρονο για τις επιθεωρησεις λεβητων και κλιματισμου και τωρα που τις ενεργοποιησαν δεν υπαρχουν αντιστοιχες εξετασεις πιστοποιησης....ΟΥΑΟΥ

 

Παλι θα εχουν "προσωρινους" επιθεωρητες λεβητων και κλιματισμου?

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και δεν είναι μόνο αυτά συνάδελφε terry. Αν δε γίνουν υποχρεωτικά τα ενεργειακά δε κάνουμε τίποτα. Κανονικά δε θα πρέπει να μπορείς να υποβάλλεις συμβόλαιο αν δεν έχεις συμπληρωμένο το ΠΕΑ στο taxis.

Όσο για τις εξετάσεις πιστοποίησης για κτίρια, λέβητες και κλιματισμό κανονικά πάλι δε θα έπρεπε να υπάρχουν αφού έχουμε ήδη παρακολουθήσει σεμινάρια και ήδη εκδίδουμε ΠΕΑ εδώ και χρόνια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο συνάδελφε nik να μην σχολιάζει κάποιος. Απαγόρευεται από κάπου; Δημοκρατία δεν έχουμε;

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος θε έπρεπε να νοιαστεί. Εμείς υποχρεωμένοι είμαστε να κάνουμε τις πιστοποιήσεις και τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολο, χρειάζεται όμως ο Μηχανικός να συνηδητοποιήσει ότι η εξασφάλιση του καλού κλίματος, οι πιστοποιήσεις, χωρίς να πιάνω εσάς δίχως ιδιαίτερο λόγο, σημαίνει οτι πρέπει να "τρέξουμε" να προλάβουμε τον κόσμο... δεν είναι μόνο οτι δεν κάνουμε εμείς πιστοποιήσεις, αλλά να γίνει δεκτό το κλίμα, να καταλάβει ο κόσμος, ότι χρειάζεται ανεμιστήρα, οχι aircondition... λιγότερες ενεργοβόρες συσκευές και περισσότερα παθητικά συστήματα  θέρμανσης και κλιματισμού. Να καταλάβουμε οτι το θέλουμε "όλοι" και μετά να το λανσάρουμε...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.