Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δύο ελληνικές εταιρείες στη λίστα με τις 50 μεγαλύτερες κατασκευαστικές της Ευρώπης


Engineer

Recommended Posts

Δύο ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι βρέθηκαν στη λίστα με τις 50 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη, με βάση σχετική έρευνα που επιμελείται σε ετήσια βάση η εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλων Deloitte. Ειδικότερα, με βάση τις οικονομικές επιδόσεις τους κατά τη χρήση του 2014, η Ελλάκτωρ και η J&P Αβαξ κατατάσσονται πλέον στην 42η και την 49η θέση της πανευρωπαϊκής λίστας με τις 50 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, με βάση τον κύκλο εργασιών τους.

 

Συγκεκριμένα, η Ελλάκτωρ κέρδισε τρεις θέσεις σε σχέση με το 2013, καθώς κατέγραψε άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 24% σε 1,54 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, η J&P Αβαξ κέρδισε δύο θέσεις, καθώς ο κύκλος εργασιών της ενισχύθηκε κατά 26% σε 518 εκατ. ευρώ. Αθροιστικά, οι δύο ελληνικοί όμιλοι κατέγραψαν πωλήσεις ύψους 2,06 δισ. ευρώ, μια αύξηση της τάξεως του 25% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σε ένα σαφές δείγμα της πορείας ανάκαμψης του κλάδου κατά το 2014, κυρίως ως αποτέλεσμα της επανεκκίνησης και της επιτάχυνσης των εργασιών στους μεγάλους οδικούς άξονες. Ασφαλώς, η πορεία αυτή αναχαιτίστηκε φέτος, με τις εταιρείες να ζητούν παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των έργων και να διακόπτουν τις εργασίες στα εργοτάξια, ελλείψει χρηματοδότησης, καθώς οι τράπεζες, ήδη πριν από την επιβολή της τραπεζικής αργίας, είχαν σταματήσει τις πληρωμές.

 

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως τονίζει η Deloitte, ο κατασκευαστικός κλάδος εξήλθε της ύφεσης κατά το 2014, έπειτα από πέντε συναπτά έτη συρρίκνωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Με βάση τον κύκλο εργασιών, οι γαλλικοί κατασκευαστικοί όμιλοι Vinci και Bouygues κατατάσσονται στην πρώτη και την τρίτη θέση, με πωλήσεις 38,7 δισ. ευρώ και 33,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ισπανική ACS με κύκλο εργασιών ύψους 34,8 δισ. ευρώ το 2014.

 

Θετική εξέλιξη κρίνεται το γεγονός ότι οι επενδύσεις στον ευρωπαϊκό κατασκευαστικό κλάδο άρχισαν να αυξάνονται ξανά το 2014, έστω και κατά 1%, και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται και το 2015, και ακόμη περισσότερο το 2016. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επενδύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,1% και 3,5% το 2015 και το 2016, αντίστοιχα.

 

Συνολικά οι επενδύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ε.Ε. το 2014 έφτασαν το 1,37 τρισ. ευρώ. Ωστόσο, η ανάκαμψη στις επενδύσεις στον κλάδο αυτό θα αποδειχθεί σημαντική μόνο το 2016, όταν ο αρνητικός αντίκτυπος των σημερινών διορθώσεων που πραγματοποιούνται στην αγορά κατοικίας θα είναι λιγότερο αισθητός.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες του κλάδου θα συνεχίσουν τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων τους, τάση η οποία κορυφώθηκε από το 2008 και μετά, σε μια προσπάθεια επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και αύξησης των χαμηλών περιθωρίων κέρδους, που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τον κλάδο των κατασκευών.

 

Πηγή: http://www.kathimeri...kes-ths-eyrwphs

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Λογικό. Το βλεπω και απο φίλους που εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες με πολυ καλούς μισθούς

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να δεις ρε γμτ που η κριση δεν ειναι για όλους.

Άνοδος κύλου εργασιών 24 και 26 αντίστοιχα.Εντυπωσιακο!!!!!

Ειμαι περίεργος τι μέσες αυξήσεις πήρανε οι υπάλληλοι τους.....

Link to comment
Share on other sites

Κανονας: Σε τετοιες περιόδους ο πλούσιος γίνετε πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος.

Επίσης οι εταιρείες αυτές είναι worldwide οπότε δεν νομίζω να περιμένουν από την ελλάδα να ζήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα να μάθω τι μέρος του κύκλου εργασιών τους , είναι τα ελληνικά έργα και τι δανεισμό έχουν οι εταιρείες αυτού του τύπου στην Ευρώπη σε σχέση με τις δικές μας .

 

Γιατί οι μισές αλήθειες , είναι και μισά ψέμματα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.