Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Solid Elements


 
Ksotiko_7

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω κάνει την προσομοίωση μιας κατασκευής από πετρά με Solid elements στο λογισμικό sap2000. Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει για το ποια stresses θα χρησιμοποιήσω για να βρω την αξονική δύναμη την ροπή εντός και εκτός επιπέδου άλλα και την τέμνουσα που αναπτύσσονται στους πεσσούς?

Link to comment
Share on other sites

Για την αξονική δύναμη και την τέμνουσα, θα ολοκληρώσεις τις αντίστοιχες ορθές και διατμητικές τάσεις στη διατομή. π.χ. αν ο πεσσός σου είναι στο επίπεδο XY, τότε σε μία διατομή παράλληλη προς τον άξονα X η αξονική είναι Σ(A x σy) και η διατμητική Σ(A x τxy) όπου A είναι το εμβαδό της πλευράς του κάθε solid στοιχείου εντός της διατομής (υποθέτοντας ότι δεν έχεις πολύ εξωτικά σχήματα).

 

Για τις ροπές Mz (εντός επιπέδου) και Mx (εκτός επιπέδου) θα χρησιμοποιήσεις πάλι τις ορθές τάσεις σy και τα εμβαδά A, συνδυάζοντας τον κατάλληλο μοχλοβραχίονα.

 

Τα παραπάνω για υπολογισμό 'με το χέρι'. Δεν ξέρω αν το SAP2000 έχει κάποιο εργαλείο ή script για να τα υπολογίζει αυτόματα ή ημιαυτόματα, θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν έχει..Σου δίνει τιμές για τα stresses s11 s22 s33 s12 s13 s23 όπου s 1 2 3 είναι οι διευθύνσεις χ-ψ-ζ..Εγώ ψάχνω το ποια από αυτές θα χρησιμοποιώ σε κάθε περίπτωση πεσού για να την μετατρέψω σε δύναμη για να προχωρήσω σε έλεγχο επάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

OK, τότε όπως είπα στο προηγούμενο μήνυμα.

 

Πρόσεχε να παίρνεις τις τάσεις στις σωστές διευθύνσεις. Αυτό είναι εύκολο εάν ο πεσσός είναι προσανατολισμένος παράλληλα προς τους καθολικούς άξονες, αλλιώς γίνεται περίπλοκο (πρέπει να περιστρέψεις τις τάσεις). Επίσης προσοχή (δες το reference manual) θέλει εάν οι τάσεις που παίρνεις είναι στο καθολικό XYZ ή σε κάποιο τοπικό σύστημα συντεταγμένων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το έκανα άλλα τα νούμερα μοιάζουν αλλόκοτα σε σχέση με ένα λογισμικό που έχω και κάνει φέρουσα τοιχοποιία..εκτός και αν παίζει τέτοια διαφορά από κέλυφός σε ραβδόμορφο

Link to comment
Share on other sites

..εκτός και αν παίζει τέτοια διαφορά από κέλυφός σε ραβδόμορφο

 

Ανάλογα την περίπτωση παίζει όχι μεγάλη αλλά τεράστια διαφορά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.