Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκπτώσεις έως και 40% στον φετινό ΕΝΦΙΑ


Engineer

Recommended Posts

Εκπτώσεις έως και 40% στον φετινό ΕΝΦΙΑ εξετάζει η κυβέρνηση. Ο λογαριασμός πληρωμής του φόρου -που θα βεβαιωθεί μέσα στον Αύγουστο- θα είναι μειωμένος για τους ιδιοκτήτες με κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αλλά και για όσους διαθέτουν μικρές περιουσίες.

 

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να «κλειδώσουν» αυτή την εβδομάδα σε συνάντηση που θα έχει τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ώστε τέλη Αυγούστου να ξεκινήσει η εκτύπωση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων που θα σταλούν σε 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Εκτός απροόπτου, ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί από τους υπόχρεους σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2015. Τελευταίος μήνας εξόφλησης του φετινού «χαρατσιού» για τους φορολογούμενους θα είναι ο Φεβρουάριος του 2016.

 

Τι αλλάζει στον φετινό ΕΝΦΙΑ

 

• Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου και μείωση του αφορολόγητου ορίου. Σήμερα ο συμπληρωτικός φόρος ενεργοποιείται για συνολική αξία περιουσίας (αστικά ακίνητα) που υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ και οι συντελεστές του κυμαίνονται από 0,1% έως 1%. Συζητείται το αφορολόγητο όριο να μειωθεί στα 250.000 ευρώ ή στα 200.000 ευρώ και οι συντελεστές να ξεκινούν από το 0,3% και να φθάνουν ακόμη και στο 2% για πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

 

• Παρεμβάσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κυρίου φόρου. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να μειωθούν οι συντελεστές για τις κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία, για παράδειγμα μέχρι 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, για τις οποίες ο συντελεστής φόρου είναι 2 έως 2,9 ευρώ ανά μέτρο, και να αυξηθούν οι συντελεστές στα υψηλότερα κλιμάκια π.χ. για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ, που σήμερα κυμαίνονται από 6 έως 13 ευρώ/τ.μ.

 

• Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Σημειώνεται ότι για τα συγκεκριμένα ακίνητα ο ΕΝΦΙΑ του 2014 ήταν μειωμένος κατά 30% και, για να διατηρηθεί ή να αυξηθεί το ποσοστό της έκπτωσης, απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση. Εξετάζεται να αυξηθεί στο 40% αυτή η έκπτωση.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/...on-fetino-enfia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για ενα δημοσίευμα με παραπλανητικό τίτλο . Εφόσον η κυβερνηση  έχει  ήδη υπολογίσει να εισπράξει τα ίδια με πέρυσι από τον ΕΝΦΙΑ , αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα είναι ΄μια ανακατανομή του βάρους του , δίνοντας εξαιρέσεις σε  κάποιοιυς , επιβαρύνοντας κάποιους άλλους και άλλα τέτοια παρόμοια , που καμιά σχέση δε θα έχουν με εκπτώσεις 40%.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το ποσό των 2,65 θα εισπραχτεί . Τώρα θα υπάρξουν αυξομειώσεις . Αλλά μάλλον μετά τις εκλογές το βλέπω το θέμα .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πλέον ούτε τα προσχήματα

ο κουνέλης (των σαμαροβουβουζέλων) τουλάχιστον βάφτισε το ΕΕΤΗΔΕ ΕΝΦΙΑ

τώρα σκέτη προπαγάνδα από ελεγχόμενα ΜΜΑ

 

αυτοί εξαντλήθηκαν στα βαφτίσια τρόικας σε θεσμούς κ.τ.ο

κι όπως οι παλιοί πολιτικοί βασίζονται στα βαφτιστήρια τους για να "βγαίνουν"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

17.01.2015, λίγο πριν τις εκλογές: Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει αντικατάσταση με ένα φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τέσσερις πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν», συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πληρωθεί κανονικά, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική νομοθεσία, και η αλλαγή θα ισχύσει από το 2015, μετά από σχετικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει απώλεια 1,8 δις στα δημόσια ταμεία, η οποία όμως θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας ότι οι αντικειμενικές αξίες θα επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Καλά οτι να ναι οι δημοσιογράφοι. Σε πολλές ιστοσελίδες γράφουν οτι η περσινή έκτπωση σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ήταν 30%, κανονικά ήταν 20%. Τώρα αν πάει 40%, θετικό θα είναι για εμάς.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να φορολογήσει το εισόδημα, αφού βρει ποιοι δεν πληρώνουν. Από την στιγμή που η γραμμή ήταν να μην κάνουν τίποτα χωρίς συμφωνία (λάθος κατ' εμένα), αναγκαστικά ξεκινάνε τώρα.... Φυσικά να σκαλίζουν και να ανακαλύπτουν, ότι φρόντησαν να κρύψουν οι προηγούμενοι.
Το κάπιταλ κοντρόλ, μπορεί να βοηθήσει σιγά σιγά σε αυτή την κατεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.