Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΣτΕ: Κατεδαφιστέα τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις


Engineer

Recommended Posts

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να κατεδαφίζει τις αυθαίρετες κατασκευές δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, ανεξάρτητα από το πόσες δεκαετίες έχουν περάσει από την ανέγερσή τους, εάν έχουν περάσει στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη ή αν χρησιμοποιούνται ως κατοικία ή για κάποιο άλλο σκοπό αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ).

 

 

Με το σκεπτικό αυτό το ΣτΕ, απέρριψε αίτηση που είχε κατατεθεί ενώπιον του, που επιδίωκε να ανατραπεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα περιφέρειας Αττικής με την οποία διατάχθηκε το 2007 η κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δημόσια δασική έκταση 350 τετραγωνικών μέτρων στην Αττική.

 

Η συγκεκριμένη έκταση είχε κηρυχθεί αναδασωτέα το 2005 και οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες τους στα τέλη της δεκαετίας του '80 προχώρησαν -σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας- σε κατάληψη και αλλαγή χρήσης της έκτασης κατασκευάζοντας οικία 116 τ.μ με περίφραξη και τσιμεντόστρωση πάρκινγκ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως από αεροφωτογραφίες προέκυπτε ότι το διάστημα 1937 έως 1962 η συγκεκριμένη έκταση ήταν δασική και αργότερα άρχισε να απομακρύνεται η βλάστηση με εμφάνιση των πρώτων κατασκευών στις αρχές του '90.

 

Το ΣτΕ επικυρώνοντας σχετική απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου για την κατεδάφιση δέχθηκε ότι αποτελεί δέσμια υποχρέωση της Πολιτείας και των οργάνων της να προχωρούν στην κατεδάφιση κτισμάτων σε τέτοιες εκτάσεις (δάσος, δασική έκταση, αναδασωτέες, κ.ά), αφού προηγουμένως κληθεί ο ενδιαφερόμενος σε ακρόαση.

 

Επιπλέον οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που επιλύουν αμφισβητήσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν περιλαμβάνουν κρίσεις δεσμευτικές για τον χαρακτήρα της έκτασης ως δασικής, ο οποίος κρίθηκε με την πράξη αναδάσωσης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής.

 

Πηγή: http://tvxs.gr/news/...asikes-ektaseis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

έχω και κάτι ωραίους χάρτες αναδασωτέων εκτάσεων που κατόπιν ενστάσεων έχουν κάτι ωραίους "διαδρόμους" "αποχαρακτηρισμένους" εδώ κι εκεί, μούρλια!!!

εκεί να δω ποιος θα φάει το ξύλο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παρομοια ειναι ...αυτη  [2215/2015]

 

http://www.protothema.gr/politics/article/487757/ste-amesi-i-katedafisi-kathe-authairetou-mesa-se-idiotiko-kai-dimosio-dasos/

 

να δουμε αν εχει δημοσιευθει

 

υγ

 φαινεται οτι  δεν εχει καθαρογραφει..

δεν ειναι ουτε στη ΝΟΜΟΣ, ουτε στον ΔΣΑθηνων, ουτε στη ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.