Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΟΙΚ: Ομαλοποιούνται οι ροές πληρωμών του ΕΣΠΑ 2007-13


Engineer

Recommended Posts

Την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Αυγούστου) πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 50 εκατ. ευρώ, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα (10-16 Αυγούστου) οι πληρωμές θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

 

Προχωρά η ομαλοποίηση των ροών πληρωμών του ΕΣΠΑ 2007-13, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με βάση τη ρευστότητα που διατίθεται από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Το τελευταίο διάστημα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Αρχές, σε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και προωθεί τις πληρωμές βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Αυγούστου) πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 50 εκατ. ευρώ, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα (10-16 Αυγούστου) οι πληρωμές θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

 

Αθροιστικά, λοιπόν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι πληρωμές υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

 

Το προσεχές διάστημα, η προσπάθεια ενίσχυσης των ροών πληρωμών θα συνεχιστεί και εντατικοποιηθεί, με στόχο να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13. Άλλωστε η πρόσφατη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η υπογραφή, τις επόμενες ημέρες, νέας δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διασφαλίζουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές νέες εισροές πόρων για την κάλυψη όλων των αναγκών κλεισίματος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13, αλλά και της ενεργοποίησης του νέου Προγράμματος, για την περίοδο 2014-20.

 

Πηγή: http://www.euro2day....n-toy-espa.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.