Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα 130εκ.ευρώ έφτασε ο λογαριασμός για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Εφιαλτική γίνεται η πραγματικότητα για το Ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης. Στην χθεσινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον αν.Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, έγινε αναφορά για την κατάσταση της οφειλής του Δημοσίου στον ανάδοχο για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η δικαστική απόφαση που είχε ορίσει τελεσίδικα να δοθούν 67εκ.ευρώ ως χρηματική αποζημίωση στον ανάδοχο του έργου-φαντάσματος της Υποθαλάσσιας Αρτηρίαε σήμερα με τους τόκους έχουν φτάσει στο εξωφρενικό ποσό των 130εκ.ευρώ.

 

Το ποσό αυτό όσο περνά ο καιρός και δεν καταβάλλεται συνεχίζει να παίρνει τόκους υπερημερίας και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Όπως είπε ο κος Σπίρτζης, γίνεται διαπραγμάτευση με στόχο να μην πληρωθούν οι τόκοι...

 

Το έργο της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης είναι ένα πραγματικό μνημείο κακοδιαχείρισης δημόσιου έργου καθώς ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα έργα της προηγούμενης δεκαετίας που θα συνέβαλε μεταξύ άλλων στην λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

 

Με απανωτές ενστάσεις και προσφυγές κατοίκων και φορεών της πόλης το έργο πάγωσε και η χαριστική βολή ήρθε από το ΚΑΣ όταν ζήτησε αλλαγή του τρόπου διάνοιξης της υποθαλάσσιας σήραγγας, καθώς ανέβαζε το κόστος του έργου υπερβολικά. Αυτό ανάγκασε τελικά το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να σταματήσει το έργο και να ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας που μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση.

 

Με το λογαριασμό να έχει φτάσει τα 130εκ.ευρώ θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία μίας πρώτης γραμμής Τραμ που τόσο ανάγκη έχει η πόλη, ή ένα πρώτο ποσό για την επέκταση του Μετρό στα δυτικά. Αντί για αυτό το Δημόσιο θα πληρώσει 130εκ.ευρώ για ένα έργο που δεν θα γίνει ποτέ..

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα ότι γενικά "αξίζει" να στραφείς με αγωγή κατά του δημοσίου όταν σου χρωστάει λεφτά (αναφέρομαι κυρίως σε εργολάβους και προμηθευτές).

Αν λάβεις υπ'όψιν τις "επικοινωνιακές συνέπειες" με το φορέα (κοινώς το αν θα ξαναπάρεις δουλειά) και δεις ότι μπορείς, αξίζει να καταθέσεις μια αγωγή.

Αν έχεις δίκιο και βγει υπερ σου η δικαστική απόφαση, κάαααααααποια στιγμή θα πάρεις χοντρό χρήμα, έστω και με την απειλή κατάσχεσης λογαριασμών).

Αν αντέχεις μέχρι τότε βέβαια...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η δικαστικη απόφαση παρθηκε το προηγούμενο έτος και είναι ο γνωστός εθνικός εργολάβος

Link to comment
Share on other sites

"Τον Μάιο του 2005 αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος η κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός»"

 

περισσοτερα εδω

 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αθανατο Ελληνικο Δημοσιο...

Αδυνατει ανθρωπινος νους να καταλαβει πως ειναι δυνατον να χρωσταται τετοιο ποσον σε εργολαβο εταιρεια για εργο που ουδεποτε ξεκινησε...

Και ολα αυτα απο τις τσεπες του Ελληνα φορολογουμενου...

 

Ας πανε τη φορολογηση στο 30% (τι ειναι 1% διαφορα τωρα εδω που τα λεμε) και την προκαταβολη φορου στο 150% (και 50% για τη μεθεπομενη χρονια) μπας και βγουν τα παιδια.

 

Το παν ειναι να μην πειραχθουν μισθοι και συνταξεις δημοσιου...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία «ΘΕΡΜΑΪΚΗ Ο∆ΟΣ ΑΕ» συστάθηκε την 14η Αυγούστου 2006.

Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας αναλύεται ως κάτωθι:

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 50,00% 12.650.000,00 E

ARCHIRODON GROUP N.V 50,00% 12.650.000,00 Ε

Σύνολο 100% 25.300.000,00 Ε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.