Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ


Recommended Posts

Μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει σχετικά με την αδειοδότηση τραπεζικού υποκαταστήματος τράπεζας του εξωτερικού ?  Στην περίπτωση που η οικοδομική άδεια  δεν επιτρέπει την χρήση  χώρου συνάθροισης κοινού (  άνω των 70 τμ ) γνωρίζω οτι πρέπει να βγεί νέα οικοδομική άδεια για την καινούργια χρήση.Τι απαιτήται σε αυτή την περίπτωση ? Οσον αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία έχω κάποιες πληροφορίες που καθιστούν αρμόδια την Τράπεζα της Ελλάδος για αυτό αλλά δεν βρίσκω τίποτα για τις προυποθέσεις (πιστοποιητικά πυρασφαλείας ,λειτουργίας κλπ) πέραν των τεχνοικονομικών που δεν με αφορούν .Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων ....

Link to comment
Share on other sites

..  Στην περίπτωση που η οικοδομική άδεια  δεν επιτρέπει την χρήση  χώρου συνάθροισης κοινού (  άνω των 70 τμ ..

 

Δεν κατάλαβα τι εννοείς εδώ. Η άδεια δόμησης που έχει δεν το επιτρέπει ή οι χρήσεις γης στην περιοχή δεν επιτρέπουν τραπεζικά καταστήματα?

 

Κινήσεις βασικές (Α-Β)

  • Αλλαγή χρήσης σε Τραπεζικό Κατάστημα
  • Αν υπάρχει υπόγειο τότε το ισόγειο να έχει υπολογιστεί για  >=500Kg/τμ κινητό φορτίο.
  • Έλεγχος με ΔΕΗ ώστε να μπορεί ανεβάσει την παροχή της (θα σε ενημερώσει η Τεχνική Υπηρεσία για το ελάχιστο που θα χρειαστούν)
  • Να μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση το κατάστημα και για ΑΜΕΑ.
  • Να υπάρχει μέριμνα από στον κανονισμός ή στο ενοικιοστάσιο για αποκλειστική θέση τοποθέτησης μηχανημάτων κλιματισμού ή κάποια ειδική μνεία. (έχουν και θόρυβο αυτά οπότε θέλει προσοχή να μειώνεις τον θόρυβο άλλα να έχει αερισμό χωρίς στροβιλισμούς)

Τίποτα στα δομικά και κατασκευαστικά δεν καθιστούν αρμόδια την Τράπεζα της Ελλάδας.

Το κατάστημα πρέπει να έχει προδιαγραφές Τράπεζας.

 

Αυτά για καλημέρα.

Αν δεν τον έχουν βρει ακόμα τον χώρο θα πρέπει να γίνει με προσοχή η επιλογή. Αν υπάρχει ο χώρος ελπίζω να έχεις τα προαπαιτούμενα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κατ αρχή ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Να διευκρινήσω οτι το καταστημα δεν εχει βρεθεί ,αναζητηται.Μου ειναι αρκετα σαφές πλεον οτι εαν βρεθεί καποιο που η οικοδομικη αδεια του "υποστηρίζει" την χρήση τραπεζας (χώρος συναθροισης κοινου) είναι ευκολη η διαδικασία(απλή ενημέρωση στην χειρότερη).Επίσης απο αυτα που προανάφερες και τα συμπληρωματικά που βρήκα στην περιπτωση που δεν υποστηριζεται πρεπει να εκδοθεί νέα άδεια για την χρηση τραπεζας με όλες τις απαραιτητες μελέτες.Για την άδεια έγκαταστασης και λειτουργίας όμως (περαν τις τεχνοικονομικές προδιαγραφές της τραπεζας της ελλαδος η οποία ειναι αρμοδια για τις αδειες λειτουργιας τραπεζικων καταστηματων )δεν βρηκα(εκτός απο έναν νόμο για τα μέτρα ασφαλείας τραπεζών ).Δεν υπαρχουν άλλες προδιαγραφές ? .Βγαινει η νέα αδεια και τέρμα ? Ευχαριστώ και παλι ...

Link to comment
Share on other sites

..Να διευκρινήσω οτι το καταστημα δεν εχει βρεθεί ,αναζητηται....

 

Στην αναζήτηση πάντα μα πάντα θα πρέπει να εμπλακεί στην επιλογή και μηχανικός. Για τα κτιριακά (δηλαδή ΠΜ ή ΑΜ) αλλά και για τα Μηχανολογικά (Μηχανολόγος).

Τώρα επειδή είπες τράπεζα από εξωτερικό κλπ, δεν κατάλαβα καλά τι διαδικασία έχουν και πως το έχουν οργανώσει.

Αν δεν έχουν αυτό όμως οι πιθανότητες σοβαρών προβλημάτων είναι πολλές.

Προ τελικής επιλογής και υπογραφής συμβολαίων θα πρέπει να έχουν γίνει όλοι (από μηχανικού σκοπιά) έλεγχοι και πιθανά να έχουν ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη να άρει προβλήματα που υπάρχουν.

 

Μετά, ανάλογα το κατάστημα ανάλογα την κατάσταση την πολεοδομική, ιδιοκτησιακή κλπ κλπ θα απαιτηθούν να γίνουν

1ον οι μελέτες αρχιτεκτονικές και μηχανολογικές, εφαρμογής.

2ον με βάση αυτές τις μελέτες θα βγει η αναγκαία αδεία. (μικρής κλίμακας κανονική ή οτιδήποτε άλλο) η οποία θα πρέπει να τα έχει όλα αυτά σύννομα.

3ον για τεχνικές προδιαγραφές τραπεζικού καταστήματος ή οτιδήποτε άλλο εξαρτάται από την εμπειρία του / των μελετητών να γνωρίζουν το αντικείμενο και να το υλοποιήσουν ορθά.

Δεν είναι τμήμα κτιριολογικού ή πολεοδομικού κανονισμού αλλά με βάση αυτά κάτι περισσότερο για την λειτουργικότητα του καταστήματος.

Συνοπτικά είναι θέμα εμπειρίας και να μη είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζει κάποιος διότι θα γίνει πάρτι στο τέλος.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Οι ελληνικές τράπεζες δεν συνηθίζουν να κάνουν τέτοιου είδους διαδικασίες.

 

Βρίσκουν ένα κατάστημα, στένουν την τεχνική τους υπηρεσία και βγάζει την μελέτη για την κατασκευή του και τελικά το κατασκευάζουν και τέλος.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι σε 4 κατασκευές που συμμετείχα δεν υπήρχε μελέτη πυρασφάλειας που θα γινόταν κάποια στιγμή αργότερα. Το ένα από αυτά είχε καεί και ξανακάηκε πριν γίνει η μελέτη πυρασφάλειας

Link to comment
Share on other sites

Οι ελληνικές τράπεζες δεν συνηθίζουν να κάνουν τέτοιου είδους διαδικασίες.....

....

μπορείς να προσδιορίσεις το "τέτοιου είδους διαδικασίες" ?? ή τι δεν κάνουν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.